OTKRIVENA TAJNA OLIMPIJSKIH POBJEDNIKA: / Braća Sinković do zlata su stigli ozlijeđeni, Valent ide na operaciju

Image
12.8.2016.
21:47
VOYO logo

Braća su do zlata u dvojcu na pariće doveslali na Olimpijskim igrama u četvrtak. Evo što kažu dan nakon uspjeha karijere:

"Razmišljam tko je uopće u svijetu veslanja uspio pobijediti 29 puta utrka za redom. Nitko, osim možda nekih posada iz velikih zemalja, a ni oni nisu vjerojatno u nizu. Možda Redgrave. Sad, nakon 29 utrka i olimpijskoga zlata, nama će pritisak biti puno manji. Osvojili smo sve, sad možemo nešto i izgubiti. Najgore bi bilo da smo pobijedili 28 utrka i onda ovu zadnju, najvažniju, izgubili", kazao je Valent otkrivši kako su obojica imala problema s ozljedama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NEVJEROJATNA ŽIVOTNA PRIČA ZLATNE BRAĆE SINKOVIĆ: /

Kako su nogometaš i vatepolist postali veslačka velesila

Image
NEVJEROJATNA ŽIVOTNA PRIČA ZLATNE BRAĆE SINKOVIĆ: /

Kako su nogometaš i vatepolist postali veslačka velesila

'Nismo ništa skrivali'

Valenta čeka operacija meniskusa, dok je Martin imao problema s trbušnim zidom.

"Jest ozljeđeni smo obojica, ali nisu to bile neke ozljede da ne nastupimo. Nismo ništa skrivali nego nam se činilo da ne treba izlaziti s nečim što je nebitno za rezultat. Martinu se taj međurebreni mišić istegnuo kad smo došli ovamo i onda je veslao pod bolovima, ali ipak su ovo OI i mora se," rekao je Valent.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

"Bolje da mi se ozljeda dogodila kad smo došli ovamo, nego dva tjedna prije, jer bih onda tjedan dana mirovao", dodao je Martin.

Priznali su kako nakon osvajanja zlata nisu znali što bi od sreće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skrenuli pozornost na veslanje

"Nakon osvajanja medalje miješali su nam se osjećaji, skakao bih, trčao, slavio, a umoran si, ne možeš ništa," započeo je Valent, a nastavio Martin:

"Nakon osvajanja zlata, na postolju jednostavno sam htio postati svjestan da sam olimpijski pobjednik, mirno to sve shvatiti. Mi smo, nadam se ovim uspjehom i ovom medaljom skrenuli pozornost na veslanje. Mogu reći da je ovo zlato sigurno pokazalo da se u Hrvatskoj kvalitetno radi i svakom roditelju savjetujem da pošalje dijete na veslanje, neće pogriješiti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da se njihovog trenera Nikolu Bralića pita, olimpijski pobjednici već bi sutra bili na treningu.

Trener poziva na čuvanje zdravlja

"No znam da se trebaju malo opustiti. Ovdje će ostati nekoliko dana i ispuhati glave, ali već po povratku je državno prvenstvo," kazao je tvorac veslačkog čuda smješkom poprativši onaj dio izjave o treniranju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bralić smatra da braća Sinković mogu veslati na još dvije OI, ali samo ako budu pazili na svoje zdravlje.

"Oni sad prvenstveno sami moraju posvetiti više pažnje čuvanju zdravlja, ali i ljudi u klubu i reprezentaciji, savezu, moraju odraditi svoje. Npr. treba pomaknuti ne samo rasporede utrka na domaćem prvenstvu, nego i termin prvenstva, da mogu otići na odmor, da mogu napraviti regeneraciju, relaksaciju, da mogu otići živjet među svijet. Oni treniraju šest sati dnevno, kad tome dodate posjete liječnicima, masaža, putovanja, znači da su 10 sati u tretmanu. To je strašna žrtva. Mora im se dati prilika da malo izađu iz toga," zaključio je Bralić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo