IMAMO DRUGO ZLATO U RIJU! / Braća Sinković u furioznoj završnici osvojila naslov olimpijskih pobjednika!

Image

Braća Valent i Martin Sinković osvojila su zlatnu medalju u dvojcu na pariće na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

11.8.2016.
16:50
VOYO logo

Hrvatski veslači su veliku dominaciju u ovoj disciplini posljednjih godina okrunili tamo gdje je bilo najvažnije. Uoči finala su imali 28 pobjeda zaredom u ovoj disciplini, računajući sva natjecanja, i jasno je da su bili veliki favoriti za zlatno odličje.

Furionih zadnjih 500 metara

Krenuli su Sinkovići u utrku onako kako su nas navikli svih ovih godina, odmah su izbili na vrh s namjerom da jakim ritmom slome sve konkurente. Ovaj put im to, međutim, nije išlo tako lako od ruke, ali ovo je ipak bio olimpijski finale, pa je na to trebalo i računati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na 500 i 1000 metara Sinkovići su bili u vodstvu, ali Litavci Mindaugas Griškonis i Saulius Ritter su im puhali za vrat. Na polovicu staze su zaostajali samo 23 stotinke, a onda su u trećoj četvrtini staze prestigli Sinkoviće i na 1500 metara imali 66 stotinki prednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Činilo se da se sprema senzacija i da će Zagrepčani ostati bez pobjede u najvažnijoj utrci karijere, ali onda je uslijedila lekcija veslanja. Ubacili su Sinkovići u višu brzinu, slomili Litavce i odjurili do zlata sa sekundom i 11 stotinki prednosti pred najbližim konkurentima. Bronca je pripala Norvežanima Borchu i Tufteu.

Prvo veslačko zlato

Braća Sinković tako su su srebrnoj medalji koju su osvojili na u Londonu prije četiri godine, veslajući u četvercu na pariće s Damirom Šainom i Damirom Martinom, u Brazilu dodali i najsjajnije odličje u dvojcu na pariće. Prvo je to hrvatsko veslačko olimpijsko zlato od osamostaljenja naše zemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajmo i da je ovo druga medalja za Hrvatsku na ovim Igrama nakon što je strijelac Josip Glasnović u trapu također osvojio zlato.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo