Zgodni dečki MMA lige / 'Nogometaši ne napucavaju kante pa tako ni mi ne tučemo ljude'

Njihovi polomljeni nosevi, rebra i arkade - itekako su stvarni! Hrvatski MMA borci su mladi, neustrašivi i vrlo uspješni, a njihove borbe su pravi hit.

20.11.2013.
17:07
VOYO logo

Zgodni su, mladi i jako opasni. Bez brige, samo u ringu! Luka Vrkić, Dorijan Ilić i David Vasić prošlogodišnji su prvaci Hrvatske u MMA-u.

"To je mješovita borilačka vještina, sastoji se od svih borilačkih vještina, znači kikboxinga, boksa, tajlandskog boksa, svega... znači hrvanje, jiu jitsu, sve borilačko što može biti", rekao je Dorijan Ilić, MMA borac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja bih to nazvao kraljica borilačkih sportova, znači svatko tko se bavi  ne znam, taekwondo, boks, ne znam, kikboks, jiu njitsu,judo se spaja u jednu vještinu gdje svatko može prezentirati svoju vještinu praktički u MMA-u", pojasnio je David Vasić.

MMA, mixed martial arts ili po naški  mješovita slobodna borba već je neko vrijeme hit i u Hrvatskoj, unatoč ili upravo zbog činjenice da ovo nije sport za mamine maze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Polomio sam nos pet puta, imao sam slomljeno rebro, potrgane madeže", potužio se David.

"Ozljeda laktova, ozljeda koljena, istegnuća zglobova, puknuća tetiva, lomovi noseva, evo baš pukla arkada, to je jedna od ozljeda, ali nije tako strašna", rekao je Dorijan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Možemo se kladit da bi Vin Diesel prvi tapkao i prvi bi ostao bez kondicije, dobro ne znam u kakvoj je Vin Diesel kondiciji, ali dao bih se kladit da protiv jednog solidnog borca, koji trenira možda tri puta tjedno par godina, Vin Diesel ne bi imao što tražiti", rekao je Luka Vrkić.

Za ovakve mišiće su vam potrebna dva do tri treninga dnevno, sedam dana tjedno, nekoliko godina za redom. Uz to se morate naviknuti na bol, odricanje, pa još malo boli, udarce i opet bol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali unatoč svemu, postoji ono nešto što ovaj, jedan od najtežih, sportova čini jako jako privlačnim. Naposlijetku, neke od njih su očevi učili hodati na tatamiju.

"On je imao prije znači svoj klub, od 4 godine gledao kako dečki treniraju pa sam i ja tako me uvukao, tako sam postao prvak Hrvatske on me vodio, ja vjerujem da bi on bio sretan zbog mene i zato sam nastavio trenirati i tako je ta priča počela", ispričao je Dorijan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je stvarno dobar osjećaj, poslije treninga, svaki sportaš to zna, pogotovo ako je bio kvalitetan trening, isprazniš se cijeli i nekako osjećaš se puno bolje, valjda se luči serotonin", objasnio je Luka.

Hormon sreće leluja i u publici, posebno onoj ženskoj koja sve češće gledanje frajera koji trče za loptom mijenja za gledanje onih koji trče po kavezu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vjerojatno neka voli neka ne, kao što neka voli neka ne voli nogometaša, eto ima nas svakakvih", kazao je Dorijan.

Opasni u kavezu, opasni izvan njega - predrasude o borilačkim sportovima još uvijek, na žalost, postoje.

"Kao da pitate nogometaša jel on napucava kante za smeće po cesti. Valjda će reći da ne napucava, tako ni ja ne tučem ljude", objasnio je Luka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje s kim bi se volio naći u kavezu, David je rekao:

"Pa ne znam, Luka Modrić mi izgleda ovako metar devedeset, ne znam koliko ima, 95, tako kila, onako izgleda izgleda opasno s onom frizuricom, kad ga vidim da trči po terenu, pa ono s njim bi se volio nači u jednom meču, tko zna kako bi prošlo", kazao je David.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sigurno ne baš najsretnije za zlatne dečke hrvatskog nogometa, ali bio bi to meč za pamćenje. Zampamtite i njih - zgodni i jakli moderni gladijatori ozbiljni su pretendenti za status novih zvijezda domaćeg sportskog neba - u kavezu, ali i izvan njega.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo