ŽESTOKI SUKOB NAKON DERBIJA! Pušnik protiv Jeličića: / 'Ovo je napad na mene na nacionalnoj osnovi'

Image
Foto: Miranda Cikotić/Borna Filić/PIXSELL

Rasplamsao se nakon derbija između Hajduka i Dinama sukob između nekadašnjeg nogometaša oba kluba Joška Jeličića i aktualnog trenera Splićana Marijana Pušnika.

12.8.2016.
9:43
Miranda Cikotić/Borna Filić/PIXSELL
VOYO logo

Dinamo je usred Poljuda razvalio Pušnikovu momčad s 4-0, a stručnom komentatoru HRT-a Jeličiću nije se svidjela jedna izjava slovenskog stručnjaka nakon utakmice. Ili dio njegove izjave. Što o tome misli, kao i o igri Hajduka, Jeličić je, bez dlake na jeziku, otkrio na Facebooku.

Image
TEŽAK POTOP HAJDUKA: /

Dinamo protutnjao Poljudom i razbio splitske iluzije!

Image
TEŽAK POTOP HAJDUKA: /

Dinamo protutnjao Poljudom i razbio splitske iluzije!

'Skini bermude i prestani skakati'

"Trener Hajduka, Slovenac Pušnik, na pitanje o suđenju nakon derbija:'Znam u kojoj državi živim'!? Znam i ja kakva nam je liga i kvaliteta nogometne igre kad imamo dva Slovenca na klupama ponajboljih hrvatskih ekipa. Skini bermude, prestani skakati oko klupe i radi preko tjedna na nečemu što se zove igra, bez obzira što imaš u svlačionici. Populizam ostavi za Celje, Velenje i Damash i ne pljuj po tanjuru iz kojeg jedeš", poručio je Jeličić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrlo brzo je stigao i odgovor Pušnika koji tvrdi da je Jeličić njegovu izjavu izvukao iz konteksta, a njegove riječi je doživio kao napad na nacionalnoj osnovi. U nastavku donosimo Pušnikovo priopćenje koje je objavio Dalmatinski portal.

Image

'Ništa nisam rekao protiv države u kojoj živim'

"Uz poštovanje prema gospodinu Jošku Jeličiću kao bivšem nogometašu, danas nogometnom komentatoru, prisiljen sam reagirati zbog grubog napada po nacionalnoj osnovi na mene. Smatram da ljude ne treba dijeliti prema nacionalnoj pripadnosti, a poglavito se izrugivati po toj osnovi. Ja nikada ništa nisam ni pomislio, a ni rekao protiv države u kojoj sam sretan što radim i živim, u kojoj sam upoznao mnogo dragih ljudi i stekao nove prijatelje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponosan sam što gotovo u svakom trenutku nosim obilježja velikog kluba u kojem radim, ne smatram to nikakvim populizmom. Vjerujem da time isključivo odajem poštovanje prema svakom navijaču, poslodavcu, odnosno državi u kojoj u ovom trenutku živim. Iz konteksta je izvučen dio moje rečenice 'znam u kojoj državi živim', pa potom i komentiran na Facebook profilu spomenutog gospodina, ali izvan konteksta, odvojeno od ostatka misli. Podsjetit ću, na upit novinara o komentaru suđenja, na službenoj konferenciji za novinare nakon utakmice Hajduk ­ - Dinamo, rekao sam da ne mogu na to odgovoriti jer znam u kojoj državi živim, odnosno da sam upoznat s činjenicom da u Hrvatskoj treneri i igrači nemaju pravo komentirati suđenje. To pravilo poštujem i samo sam novinaru tim riječima odgovorio na njegovo pitanje. Ništa više.

Za kraj, moram ponoviti još jednom: bilo kakvo nacionalističko etiketiranje i podrugivanje sigurno nikome neće donijeti ništa dobro. Smatram to čak i opasnim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo