ZABORAVITE MESSIJA I RONALDA: / Naše gore list ostvaruje brojke kakve nisu ni najbolji na svijetu

Image

Činjenica da je postigao 3000.

22.9.2017.
7:42
VOYO logo

Iako je prije samo četiri dana tek 19. rođendan, Pulisic, američki nogometni reprezentativac hrvatskog porijekla, odigrao je već više od 60 utakmica za jednu od najjačih momčadi Bundeslige. Usporedbe radi, Ronaldo je do svog 19. rođendana nastupio 53 puta u službenim utakmicama profesionalne karijere, a Lionel Messi u 'tek' 34 za Barcelonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadalje, u istoj dobi Messi je sakupio devet golova za najjaču katalonsku momčad, a toliko je puta i Pulisic pogodio za Dortmund. To je tri pogotka više u odnosu na učinak kojeg je ostvario jednako star Ronaldo.

Na međunarodnoj sceni ovaj je trojac, navodi se, neusporediv. Za izabranu vrstu Sjedinjenih Američkih Država, Pulisic je nastupio već 18 puta igrajući i kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, nastupao u natjecanju Copa America, nizao prijateljske utakmice. To je duplo više od Messija u toj dobi, dok je Ronaldo tek debitirao za Portugal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potom su tu golovi postignuti u dresu reprezentacije. Pulisic, čiji je djed Mate rođen na Olibu, ih je na već sedam, pet više u odnosu na 19-godišnjeg Messija. Ronaldo je prvi pogodak za reprezentaciju postigao na Euru 2004. godine... Navedeno je dovoljno autoru teksta da zaključi kako će, nastavi li se razvijati u pravom smjeru, Pulisic uskoro zasluživati priznanja kakva se ukazuju dvojici vjerojatno najboljih nogometaša današnjice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo