VIDEO: / Messi i Barça kaznili kukavički Arsenal!

U uzvratnom dvoboju osmine finala Lige prvaka Barcelona je deklasirala Arsenal i zasluženo prošla u četvrtfinale.

9.3.2011.
1:29
VOYO logo

Barcelona. Stadion Camp Nou. Sudac: Massimo Busacca (Švicarska). Ukupan rezultat: Barcelona - Arsenal 4:3 (1:2).

Strijelci: 1:0 - Messi (45+3), 1:1 - Busquets (53-ag), 2:1 - Xavi (69), 3:1 - Messi (71-11m).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BARCELONA (4-3-3): Valdes - Alves, Busquets, Abidal, Adriano (Maxwell, 90) - Xavi, Mascherano (Keita, 88), Iniesta - Pedro, Messi, Villa (Afellay, 82).

ARSENAL (4-2-3-1): Szczesny (Almunia, 19) - Sagna, Djourou, Koscielny, Clichy - Wilshere, Diaby - Rosicky (Aršavin, 74), Fabregas (Bendtner, 77), Nasri - Van Persie. Bio je to sedmi međusobni susret Barçe i Topnika i četvrta pobjeda katalonske momčadi. Iako je londonski sastav doputovao s prednošću od 2:1 iz prve utakmice, nije izdržao u paklu Nou Campa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već od prve minute domaćini su krenuli snažno i odlučno prema vratima Arsenala. Gosti su se vrlo brzo povukli i praktički su se već nakon 15-ak minuta počeli braniti sa svih 11 igrača. Redali su se napadi domaćih, a Wengerovetrupe izdržale su do druge minute nadoknade prvog dijela kada je zabio Messi i oduševio mnogobrojne navijače Barcelone na tribinama.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=oikBND4n3EYsmtD9

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom poluvremenu potpuno ista slika na terenu. Barça je napadala, no na opće iznenađenje zabili su gosti! Nasri je u 53. minuti ubacio iz kuta, a Busquets je glavom pogodio vlastitu mrežu.

http://www.dailymotion.com/swf/video/xhggfu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nisu se domaćini dali pokolebati pa su ubrzo ponovno stisnuli goste u svoj šesnaesterac. U 56. minuti dogodio se ključni trenutak dvoboja - Arsenal je ostao s desetoricom igrača na terenu. Drugi žuti karton zaradio je Van Persie, zbog toga što je napucao loptu nakon označenog zaleđa. Nizozemac se pravdao kako nije čuo zvižduk zbog ogromne buke, no sudac Busacca nije to uvažio i poslao ga je u svlačionicu.

http://www.dailymotion.com/swf/video/xhggjj

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Englezi su nakon isključenja potpuno potonuli, a u tim trenucima posjed lopte prelazio je i 70 posto u korist Barcelone.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=pMq1zkAMt1tl9OOC

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 69. minuti sjajnom akcijom Španjolci su opet poveli. Bio je to odličan solo prodor Inieste te vrhunska asistencija za Xavija, koji je utrčao iza obrane Arsenala i lakoćom prebacio Almuniju! Dvije minute kasnije sve je bilo riješeno nakon što je Messi pogodio s bijele točke. Prethodno je Koscielny u svom šesnaestercu srušio Pedra.

http://www.dailymotion.com/swf/video/xhgh0h

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja dvoboja imali su domaćini još dvije izrazite šanse, no Afellay i Alves nisu bili precizni. Na kraju potpuno zasluženih 3:1 i ukupna pobjeda Barcelone od 4:3 koja je u svim segmentima nadigrala Otočane. Englezi su tijekom čitavog dvoboja uputili jedan jedini udarac, dok ih je Barça upisala čak 19, od kojih su deset bili u okvir gola.

Donjeck. Donbass Arena. Sudac: Howard Webb (Engleska). Ukupan rezultat: Šahtar - Roma 6:2 (3:2).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: 1:0 - Hübschman (18), 2:0 - Willian (58), 3:0 - Eduardo (87).

ŠAHTAR (4-1-3-2): Pjatov - Srna, Čigrinski, Rakitski, Rat - Hubschman - Douglas Costa (Eduardo, 60), Jadson, Willian - Mkhitarjan (Teixeira, 67), Luiz Adriano (Martins, 75).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ROMA (4-4-2): Doni - Burdisso, Juan, Mexes, Riise - Taddei (Rossi, 46), De Rossi, Perrotta (Caprari, 86), Pizarro - Vučinić (Brighi, 66), Borriello. Po prvi put u povijesti Šahtar iz Donjecka se plasirao u četvrtfinale Lige prvaka. Ukrajinci su plasman među osam najboljih izborili dvjema pobjedama protiv Rome. U Rimu je bilo 3:2, a u uzvratu uvjerljivih 3:0.

Domaćini su poveli pogotkom Hübschmana u 18. minuti, a priliku za povratak u susret gosti su imali u 28. minuti, no Borriello je promašio s bijele točke. U 41. stvari su postale još gore za igrače Rome, budući da je drugi žuti karton zaradio Mexes.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=FQ3bPXb4qZp5h2MC

U drugom poluvremenu prolaz Šahtara potvrdili su Willian (58) i Eduardo (87), koji je u igru ušao u 60. minuti. Spomenimo još kako je kod drugog pogotka domaćina asistent bio Darijo Srna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=vTHZxQ9nFReyINvT

Za Šahtar je ovo prvi plasman u četvrtfinale Lige prvaka nakon pet neuspjelih pokušaja. Do sada su samo dva puta bili u četvrtfinalu - 1984. u Kupu kupova, te 2009. u Kupu UEFA kada su otišli do kraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201103070525006

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo