ZORAN MAMIĆ O STANJU U DINAMU UOČI POVIJESNE UTAKMICE: / 'Za mene je to privilegij, ali i malo glavobolja'

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Dinamo u sljedeću fazu može proći pobjedom ili svakim neriješenim rezultatom. Može proći čak i u slučaju minimalnog poraza, ali ne svakim rezultatom

24.2.2021.
12:20
Jurica Galoic/PIXSELL
VOYO logo

Zagrebački Dinamo ima ovog četvrtka sjajnu priliku iz Europske lige izbaciti ruski Krasnodar. Iznenađujuće, Zagrepčani su u hladnom, zamrznutom Krasnodaru izborili pobjedu 3:2 protiv bogate momčadi koja je ispala iz Lige prvaka. U Rusiji je briljirao Bruno Petković, a očekuje se od njega da i na ovoj utakmici u Zagrebu nastavi s dobrih izdanjima.

"Napravili smo dobar posao u Krasnodaru, ali u Zagrebu moramo bolje koristiti svoje šanse, biti još kompaktniji i željni pobjede kako bismo ostvarili dobar rezultat. Teško Krasnodar može promijeniti nešto u pristupu utakmici, oni su u prvoj utakmici igrali ofenzivno i s puno igrača naprijed. Što se tiče Berga, smanjiti mu prostor, biti bliže njemu, spriječiti protok lopte. Nije on jedini, ima tamo velik broj opasnih igrača. Moramo suziti te prostore da nam ne naprave nešto što ne želimo, rekao je trener Modrih na konferenciji za medije. Osvrnuo se i na stanje u momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema Jakića i Moharramija, a svi ostali su zdravi i spremni. Kao treneru je meni ovo privilegija s jedne strane, a s druge i malo glavobolja kako odrediti onih 11 koji će istrčati na teren", priznao je Mamić.

Image
OVA SITUACIJA NAJBOLJE POKAZUJE KAKVA JE ATMOSFERA U DINAMU: /

'Već mi je stvorio pritisak, stavio se u ekipu...'

Image
OVA SITUACIJA NAJBOLJE POKAZUJE KAKVA JE ATMOSFERA U DINAMU: /

'Već mi je stvorio pritisak, stavio se u ekipu...'

'Možemo čvršće i jače'

Oglasio se i kapetan Modrih Arijan Ademi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moramo popraviti realizaciju, imali smo dosta šansi koje nismo zabili. Možemo i moramo još čvršće i jače. Oni su opasna momčad koja je u stanju svašta napraviti, imaju takve individualce. Očekujemo težak dvoboj kao što je bio i tamo, puno trke i puno borbe i zajedništva. Samo se tako možemo izvući", rekao je Ademi, na što se Mamić našalio:

"Već me stavio pod pritisak, stavio se u ekipu", uz smješak je rekao trener Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dinamo nije momčad koja će se braniti 90 minuta. Zanima nas pobjeda i dobar rezultat i jedino tako možemo doći do dobrog rezultata", zaključio je Mamić.

Dinamo u sljedeću fazu može proći pobjedom ili svakim neriješenim rezultatom. Može proći čak i u slučaju minimalnog poraza, ali ne svakim rezultatom. Ako izgubi 1:0 ili 2:1, Dinamo prolazi dalje, dok će se u slučaju rezultata 3:2 igrati produžeci. Ako Dinamo izgubi, nekim čudom 4:3, 5:4 itd, onda prolazi Krasnodar. Također, Modri ispadaju i u slučaju bilo kakve pobjede Krasnodara sa dva ili više pogodaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo