OSIJEK - HAJDUK 0-2 / 'Splitski bili' bacili u očaj Gradski vrt, Livaja i Melnjak šokirali grad na Dravi: Najbolja utakmica Ivana Leke od kad je preuzeo 'majstore s mora'

Image
Foto: Dubravka Petrić/Pixsell

Osijek leži Hajduku, po drugi put su ih Splićani u samo 11 dana u Gradskom vrtu dobili. To je Hajduku bila 49. povijesna pobjeda nad Osijekom u HNL-u

12.3.2023.
19:25
Dubravka Petrić/Pixsell
VOYO logo

25. kolo HNL-a

Gradski vrt

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Početak: 17.30

Osijek - Hajduk 0-2

Osijek: Malenica - Barišić, Škorić, Čeberko, Jurčević - Jugović, Žaper - Živković, Caktaš, Omerović - Mierez

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk: Lučić - Mikanović, Ferro, Vušković, Melnjak - Grgić, Krovinović - Pukštas, Benrahou, Mlakar - Livaja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osijek leži Hajduku ove sezone, nova pobjeda Splićana u Gradskom vrtu u samo 11 dana. Ivan Leko odlično je pripremio utakmicu, desetkovanu momčad i ovo mu je bila najbolja utakmica od kad je preuzeo Hajduk, najbolje odrađena, najuvjerljivija pobjeda gledajući igru protiv osakoljenog Osijeka (izvukli remi u Zagrebu protiv Dinama prošle nedjelje).

Image
RIJEČ STRUČNJAKA /

Osječka legenda otkrila nam glavni razlog novog poraza od Hajduka: 'Problem Osijeka je bio u jednom, a Ivan Leko dosad nije toliko lutao koliko su ga mučile ozljede'

Image
RIJEČ STRUČNJAKA /

Osječka legenda otkrila nam glavni razlog novog poraza od Hajduka: 'Problem Osijeka je bio u jednom, a Ivan Leko dosad nije toliko lutao koliko su ga mučile ozljede'

U posljednjem susretu 25. kola HNL-a nogometaši Hajduka uspješno su u nedjelju odradili zahtjevno gostovanje kod Osijeka gdje su pobijedili 2-0 (2-0). Bio je ovo jubilarni stoti derbi Osijeka i Hajduka u hrvatskim okvirima te druga pobjeda Splićana u gostima protiv ovog suparnika tijekom ožujka. Prvog dana ovog mjeseca Hajduk je kod Osijeka pobijedio 2-1 u četvrtfinalu Kupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Livaja i Melnjak za 3 boda Bijelih

Prvi pogodak ove nedjelje postigao je Marko Livaja s bijele točke u 28. minuti, dok je u 36. za 2-0 zabio Dario Melnjak.

Premda je Osijek bolje otvorio utakmicu prvu veću šansu imali su Splićani. Livaja je pripremio priliku Janu Mlakaru koji je dobro pucao, ali je domaći vratar Malenica spriječio startni šok za Osječane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako se na početku činilo da bi kroz prvo poluvrijeme Osijek mogao diktirati tempo relativno brzo su se stvari okrenule i Splićani su bili mnogo konkretnija momčad koja je i povela u 28. minuti. Čeberko je u svom šesnaestercu srušio Benrahoua, a prvi strijelac lige Marko Livaja mirno je realizirao udarac s bijele točke za 1-0.

Pokušali su potom Caktaš i Jugović za domaćina, ali u 36. minuti je uslijedio novi gol na drugoj strani. Nakon kornera lopta je došla do Melnjaka koji iz blizine ne propušta ponuđeno i povećava prednost svoje momčadi na 2-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odmah na početku drugog poluvremena odlično je s 20 metara pucao Kristijan Lovrić, ali je golman Hajduka Lučić nekako zaustavio udarac i spriječio pogodak. Iako je Osijek dominirao posjedom i tražio jedan pogodak čime bi se utakmica zakomplicirala, Hajduk je vrlo jednostavno čuvao dva gola prednosti.

Malenica u 63. skinuo Livaji zicer

Utakmica je mogla biti i definitivno odlučena u 63. minuti, ali Livaja nije uspio golom okruniti situaciju jedan na jedan s Malenicom. Na drugoj strani, u 72. minuti, skoro se dogodio autogol, ali je sjajno reagirao vratar Hajduka Lučić. Premda je Osijek još jače stisnuo nije uspio do kraja ogleda doći ni do počasnog gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom da je u ovom kolu Dinamo izgubio kod Šibenika sada je Hajduk barem donekle smanjio zaostatak za liderom. No, uz utakmicu manje Dinamo i dalje ima velikih devet bodova prednosti. Osijek je treći i ima tek dva boda više od sve bolje Rijeke.

Rijeka dobila Varaždin

U prvom nedjeljnom ogledu Rijeka je na svojoj Rujevici pobijedila Varaždin 3-1. Sve je počelo golom Lindona Selahija u 45. minuti, dok je ogled riješen početkom drugog poluvremena. Tada su zabijali Prince Ampem u 53., a potom i Emmanuel Banda u 58. minuti za 3-0. U samoj završnici utakmice na drugoj je strani poentirao Luka Jelenić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovom pobjedom Rijeka je napravila veliki skok te je s osmog došla na četvrto mjesto ljestvice. Jednu poziciju ispod Rijeke je upravo Varaždin.

HNL - 25. kolo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osijek - Hajduk 0-2 (Livaja 28-11m, Melnjak 36)

Rijeka - Varaždin 3-1 (Selahi 45, Ampem 53, Banda 58 / Jelenić 88)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Subota:

Lokomotiva - Slaven Belupo 1-0 (Soldo 47-ag)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šibenik - Dinamo 2-1 (Matić 41, Dolček 42 / Ristovski 64)

Petak:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gorica - Istra 1961 5-4 (Bralić 30, Pršir 79-11m, Fućak 81, Suk 83, Mitrović 90+5 / Bakrar 13, 42, Caseres 55, Matheus 90+4)

95' - Gotova je utakmica. Uskoro opširnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' - Igrat će se još 5 minuta, a to se ne sviđa Borimiru Perkoviću, treneru Osijeka koji prigovara. Očito smatra da je to premalo.

82' - Bakljada Torcide u Gradskom vrtu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

79 - Osijek ima dominaciju ali nemaju snagu, znanje i maštovitost dati gol.

68' - Padobrančić signalne rakete je pao na teren, njih nekoliko točnije. Komentator utakmice ispalio je glupost kazavši kako je to dron, a onda kad je i sam uvidio razmjere svoje gluposti, bubnuo je kretenariju da je ovo novitet. Ne, nije novitet, puno puta su se signalne rakete s padobrančićima ispucavale na utakmicama u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

64' - Marko Livaja nije zabio u situaciji jedan na jedan uz igrača iza sebe, Malenica mu je fantastično skinuo udarac po podu.

59‘ - Novi dalekometan udarac domaćina, ovaj put preko Fiolića. Otišlo je to nebu pod oblake.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

55' - Utakmica se nastavlja.

54' - Vatrogasci su i dalje na terenu. Dimi se ispred istočne tribine.

52' - Bakljada Kohorte na Istoku. Službeni spiker moli ultrase da ne bacaju baklje u teren. Mario Mihić je tako poslao upozorenje navijačima. Zelene i crvene baklje, atipične, u terenu su.

Image
Foto: Dubravka Petrić/PIXSELL

Atipične zelene baklje za Kohortu.

Image
Foto: Dubravka Petrić/PIXSELL

Bakljada Kohorte zelenim bakljama.

49' - Lučić je refleksno skinuo pokušaj Lovriću.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.

45'+3 - Gotovo je prvo poluvrijeme.

45' - Igrat će se još 3 minute sudačke nadoknade.

40' - Jao, što se sad sve izdogađalo pred golom Osijeka. Na kraju suđeno igranje rukom. Marko Livaja je ipak rukom dirao loptu kod primanja iste, pa onda petom pokušao iznenaditi Malenicu. Nakon toga, Livaja je pokušao i glavom a onda je netko od Osječana to skinuo izbacio pa iz gola ali od svega i da je nešto bilo, ne bi bilo ništa.

34' - GOOOL - Dario Melnjak zabija za 2-0 Hajduka. Ludnica na tribini na kojoj su hajdukovci. Melnjak je dočekao jednu odbijenu loptu i sa 4 metra zabio treći gol za Hajduk ove sezone.

33' - Jugović je pucao na gol za uopće i prvi pokušaj Osječana u ovoj utakmici, ali neprecizno.

28' - GOOOL - Marko Livaja u svom stilu, sa fintom i čekanjem - zabija za vodstvo Hajduka 1-0. Prevario je Malenicu koji se nagnuo u svoju lijevu, a Livaja je zabio svoj 3 gol Osijeku u sezoni. Pogodio je Marko u Osijeku isto tako. Hajduk ima četiri udarca na gol, Osijek niti jedan, a od toga dva udarca su išla u okvir gola Malenice.

27' - Kazneni udarac za Hajduk i žuti krtona za Čeberka. Benrahou je pobjegao Ukrajincu. Penal je bio, Čeberko je rušio Benrahoua. Čisto sve kao suza. Marko Livaja će pucati.

25' - Jedna je petarda pala ravno kod pomoćnog suca, službeni spiker smiruje navijače. Sve je u redu s Ivanom Mihaljem, glavni sudac Fran Jović je došao do njega da vidi jel u redu. Desetak sekundi je bila prekinuta utakmica. Sad je normalno nastavljena.

22' - Mierez stalno prijeti zadnjoj liniji Bijelih svojim kretanjima i bez lopte i s njom u nogama. Inače, 59% posto je za sad lopta u nogama Osijeka, 41% Hajduka. Očekivano rekli bi smo.

15' - Gazi, gazi, gazi tovara - Skandiraju navijači Osijeka. Standardna zvučna kulisa kad igraju ove dvije momčadi, ali ne samo ove dvije nego i još neke poput Dinama, Rijeke itd... To vam je tako, to je jednostavno dio nogometnih rivalstava. Pa koliko god to ružno zvučalo.

11' - Kakva šansa za Hajduk. Jan Mlakar je iz kontre odmah gađao suprotni kut Malenice. Osječki golman to sjajno skida, rastegnuo se koliko je dug i širom, raširio s epoput ptice u letu. Dobar test za domaćeg vratara, prvi ispit je položio. Korner za Hajduk.

6' - Hajduk se povukao u uvodnim minutama, čekaju svoju šansu iz polukontri i kontri.

1' - Počela je utakmica u Osijeku.

"Samo jednu želju imam moj živote ludi, da mi Hajduk prvak bude pa da skroz poludim" - pjesma je Torcide koju ćemo posuditi, koja se savršeno uklapa u kontekst ovog dvoboja za Bijele. Samo, ovdje se ne radi o tituli više nego o jednostavnoj stvari - jedina želja Bijelih i svih navijača Hajduka je da ostanu neporaženi u Gradskom vrtu!

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo