NEVJEROJATNA UTAKMICA / Liverpool je u finalu Lige prvaka. Redsi gubili 2:0 od Villarreala pa senzacionalno preokrenuli trima prekrasnim golovima

Image
Foto: Profimedia

Svladali su Villarreal na El Madrigalu u uzvratnoj utakmici s 3:2 i s ukupnih 5:2 prošli dalje

3.5.2022.
20:12
Profimedia
VOYO logo

Nakon 2-0 u prvoj utakmici nogometaši Liverpoola su slavili i u polufinalnom uzvratu kod Villarreala 3-2 (0-2) čime su se plasirali u finale Lige prvaka, kojem je domaćin Pariz 28. svibnja.

Villarreal je sjajno odradio prvo poluvrijeme uzvratne utakmice te je potpuno poništio zaostatak od dva gola iz prvog dvoboja. Dia i Coquelin su u 3. i 41. minuti zabijali za 2-0. No, u nastavku se dogodio potpuni preokret. Od 62. do 74. minute Liverpool je dao tri gola (Fabinho, Diaz i Mane) i na kraju bez velike drame izborio finale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ŠTO SE TO DOGAĐA? /

Totalni raspad Liverpoola u Španjolskoj: Pogledajte kako je Villarreal zabio Redsima još jedan gol

Image
ŠTO SE TO DOGAĐA? /

Totalni raspad Liverpoola u Španjolskoj: Pogledajte kako je Villarreal zabio Redsima još jedan gol

Rani šok

Utakmica je počela savršeno za domaćina koji je poveo već u trećoj minuti. Estupinan je ubacio loptu pred gostujuća vrata. Pomalo sretno je Capoue dodao Diji koji trese mrežu Liverpoola za opće oduševljenje domaćih navijača.

Pogodak je bacio u trans navijače Villarreala, ali i same igrače, koji su letjeli terenom u uvodnim minutama uzvrata. Zaprijetio je potom i Gerard Moreno, no relativno brzo je Liverpool primirio domaći ritam te je posjedom pokušao zaustaviti nalete španjolske momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stvorio je i Liverpool dvije poluprilike, ali i dalje je Villarreal bio življi, opasniji i konkretniji. Udarac Thiaga Alcantare očešao je domaći okvir vrata, ali i da je bio pogodak vjerojatno bi bio poništen zbog prekršaja u napadu.

Nova velika uzbuđenja dogodila su se u završnici prvog dijela. U 37. minuti, u gostujućem šesnaestercu, došlo je do kontakta između Lo Celsa i Alissona, ali jedanaesterac nije dosuđen, no domaćin je podebljao svoje vodstvo na 2-0 u 41. minuti. Opet je Capoue bio asistent, a Coquelin je nadskočio sve i glavom zatresao mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preokret u nastavku

U nastavku je Liverpool ipak bio konkretniji i bolji, a u 55. minuti je pogođena domaća greda. Alexander-Arnold je pucao s 25 metara, a pritom se lopta i odbila od domaće obrane. Činilo se da to i dalje nije onaj 'atomski' Liverpool, no gosti su ubrzo cijelu situaciju okrenuli na svoju stranu.

U 62. minuti je Fabinho, iskosa, pogodio za 1-2, a pritom je domaći vratar Rulli loše reagirao i primio pogodak kroz noge, na prvoj vratnici. Pet minuta kasnije već je bilo 2-2, a nakon asistencije Alexander-Arnolda glavom je pogodio Luis Diaz, opet kroz noge domaćeg vratara. Diaz je, inače, ušao u igru na startu drugog dijela te je bio pravi Kloppov džoker u nastavku susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I na kraju, u 74. minuti je vratar Villarreala Rulli bez ikakve potrebe istrčao gotovo do sredine travnjaka. Mane ga je obišao i zapečatio prolaz svoje momčadi u finale Lige prvaka golom za konačnih 3-2.

Nogometaši Liverpoola svog će suparnika u finalu saznati u srijedu. Od 21 sat, na Santiago Bernabeu stadionu, uzvratnu polufinalnu utakmicu igraju madridski Real i Manchester City. U prvom susretu, na svom Etihadu, Manchester City je pobijedio 4-3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO

POLUFINALE LIGE PRVAKA

VILLARREAL - LIVERPOOL 2:3

SASTAVI:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Villarreal: Rulli; Albiol, Pau Torres, Foyth, Estupinan, Capoue, Parejo, Coquelin, Moreno, Lo Celso, Dia.

Liverpool: Alisson; Van Dijk, Konate, Robertson, Alexander-Arnold, Thiago, Fabinho, Keita, Mane, Salah, Jota.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

---------

UŽIVO TIJEK UTAKMICE

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj utakmice.

90' - Igrat će se još dvije minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

88' - Liverpool još ne odustaje, strašan je to nogomet. Čim su ozbiljnije krenuli s presingom Villarreal je potpuno popustio i raspao se. Kako li su si samo mogli dozvoliti onakvo prvo poluvrijeme?

86' - Raspad sistema za Žutu podmornicu. Capoue je pocrvenio zbog grubog starca i sada će Villarreal igrati s čovjekom manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

80' - Jones je sada šutirao s ruba kaznenog prostora i Rulli je već zaplivao u paradu na desnu stranu, ali ga je Englez pogodio u nogu.

75' - GOOOOOOOOOL! MANE! Rulli je izašao daleko od svoga gola, Mane je bio brži od njega na lopti i oteo mu je, zatim je produžio sprint na lijevu stranu i od tamo ubacio u praznu mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

67' - GOOOOOOOOL! DIAZ! Prekrasan centaršut uputio je Trent na rub peterca i Diaz je tamo glavom lijepo gurnuo kroz noge Rulliju, to mu je drugi kroz noge danas.

66' - Diaz sada lijepo plasira loptu unutar kaznenog prostrora i gađao je gornji lijevi vratara Rullija, ali netko je od igrača skrenuo loptu korner. Sve žešći je Liverpool.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

62' - GOOOOOOOOOL! FABINHO! Dobili smo brz odgovor na pitanje od maločas. Rulli je karastofalno pogriješio. Fabinho je šutirao iz teške pozicije s desne strane iskosa, ali lopta je išla nezgodno, između nogu vratara koji se loše pozicionirao i ušla je u gol.

60' - Sve žešće Liverpool napada, pitanje je hoće li moći Villarreal odoljeti tolikim napadima?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

57' - Luis Diaz je izveo akrobaciju na rubu peterca u pokušaju da šutira iz voleja i upropastio je šansu Liverpoola za smanjenje.

55' - Trent je šutirao s 30-ak metara, lopta se odbila od Coquelina i zamalo lobala Rullija, odsjela je na prečki i odbila se van.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

50' - Villarreal nastavlja sa žestokom igrom, jakim tempom. Liverpool se malo trgnuo, ali je i dalje bezidejan, premalo se kombinira, previše se forsiraju solo prodori, a tu Villarreal lako može kapitalizirati na kontranapadima.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj prvog dijela.

45' - Igrat će se još dvije minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

41' - GOOOOOOOOOL! COQUELIN! Capoue je primio sjajnu loptu na desnoj strani, zatim je zavaljao igrača Liverpoola na rubu kaznenog prostora i centrirao u sredinu gdje je Coquelin skočio najviše i zakucao loptu u mrežu.

Gol pogledajte OVDJE.

37' - Sporna situacija. Alisson je izletio u jedan na jedan situaciji s Lo Celsom i odnio i njega i loptu, ali je startao na loptu i sudac je to dobro vidio, te je odmahnuo rukom.

32' - Ništa se ne mijenja, Liverpool ima rijetke napade kada je nešto opasniji, uglavnom se bitka vodi na sredini terena. Tempo utakmice je vrlo visok, lopta stalno ide lijevo desno, poput metronoma. No, većih prilika, osim one maloprije, nije bilo.

24' - Liverpool je sada propustio veliku šansu. Salah je dao za Jotu koji je išao jedan na jedan s Rullijem, ali sudario se s vratarom i igračem Villarreala, a zatim je Salah napao loptu, oteo ju i šutirao, ali pored gola.

18' - Pokušao je Keita izvana, ali jako traljavo i slabo.

16' - Fantastično igra Villarreal, zasluženo su oni tu u polufinalu Lige prvaka. Traje gotovo pa konstantna opsada gola Liverpoola, sada je Robertson glavom spriječio pokušaj Morena koji je išao u gol.

12'- Coquelin se malo bacio u kaznenom prostoru i tražio je penal, ali sudac nije nasjeo.

10' - Igra se zaista fantastična utakmica na El Madrigalu. Villarreal žestoko napada, agresivno ide na svaku loptu, a čini se da je to malo iznenadilo Liverpool koji se za sada drži dosta rezervirano.

3' - GOOOOOOOOOOL! DIA JE ZABIO! Kakav šok za Redse na samom početku i to je ono što su Španjolci priželjkivali, rani gol. S lijeve strane stigao je centaršut na desnu stranu peterca, a tamo je Capoue dao povratnu na Diju i ovaj je zakucao u mrežu.

1' - Počela je utakmica na El Madrigalu, a kako imamo prilike vidjeti, Jurgen Klopp ništa ne prepušta slučaju i krenut će se najjačom mogućom ekipom.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo