TUGA HRVATA U SEVILLI: / 'Na ovoj se razini pogreške ne opraštaju'

Image
Foto: AFP, JORGE GUERRERO

Nogometaši Šahtara nadali su se da mogu ponoviti 2009. godinu kada su osvojili Europsku ligu. Ove su sezone bili blizu, ali Sevilla se u polufinalu ipak pokazala jačom.

6.5.2016.
9:14
AFP, JORGE GUERRERO
VOYO logo

Nakon što je prva utakmica u Lavovu okončana rezultatom 2-2 u četvrtak su u uzvratu branitelji naslova slavili s 3-1. Bivši hrvatski reprezentativac Eduardo da Silva izjednačio je pri kraju prvog poluvremena na 1-1, ali Andalužani su u nastavku bili znatno bolji.

Image
LIVERPOOL I SEVILLA U FINALU: /

Redsi sredili Villarreal, Eduardov gol nije pomogao Šahtaru

Image
LIVERPOOL I SEVILLA U FINALU: /

Redsi sredili Villarreal, Eduardov gol nije pomogao Šahtaru

'Sretan sam što sam se dokazao'

"Čestitam Sevilli na pobjedi, zaslužila je proći. Mi smo odigrali dobro u prvom poluvremenu, ali na početku nastavka smo primili gol i to nas je obeshrabrilo. Ne kažem da nismo imali prilike postići još golova, ali nažalost nismo uspjeli. Treći nas je gol konačno slomio", rekao je Eduardo za službenu klupsku stranicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://vid.me/c0AR

Naš je napadač na Sanchez-Pizjuanu osvanuo u početnoj postavi, što nije bio čest slučaj ove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam znao da ću igrati od prve minute, to je uvijek trenerova odluka. U posljednje vrijeme igram dobro i sretan sam što sam dobio priliku u početnoj postavi i što sam se dokazao", dodao je hrvatski Brazilac koji je ove sezone postigao 18 pogodaka.

'Krivnja je zajednička'

Šahtarov kapetan Darijo Srna također je priznao da je Sevilla zaslužila prolaz u treći uzastopni finale Europske lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čak i nakon drugog primljenog gola imali smo snage za napad i pokušaj izjednačenja, ali treći je gol sve odlučio i to je bio kraj. Nažalost, nismo ušli u finale, ali i ovo je bilo sjajno iskustvo, posebno za naše mlade igrače. Općenito govoreći, mislim da smo se dobro nosili s pritiskom suparnika, ali na ovoj se razini pogreške ne opraštaju. No, krivnja je zajednička, i pobjeđujemo i gubimo zajedno. Više ništa ne možemo promijeniti, moramo ići prema naprijed", poručio je Srna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo