LIVERPOOL I SEVILLA U FINALU: / Redsi sredili Villarreal, Eduardov gol nije pomogao Šahtaru

Image
Foto: AFP, LLUIS GENE

Nogometaši Liverpoola i Seville igrat će u finalu ovosezonskog izdanja Europske lige.

5.5.2016.
22:45
AFP, LLUIS GENE
VOYO logo

LIVERPOOL - VILLARREAL 3-0

LIVERPOOL: Mignolet; Clyne, Toure, Lovren, Moreno; Can, Milner, Lallana; Firmino, Coutinho, Sturridge

VILLARREAL: Areola, Mario, Musacchino, Victor, Costa; Dos Santos, Pina, Bruno, Suarez; Soldado, Bakambu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

STRIJELCI: 1-0 Soriano (7 - ag), 2-0 Sturridge (63), 3-0 Lallana (81)

Andalužani su ušli u treći uzastopni finale ovog natjecanja i svoj peti ukupno, a dosad su u sva četiri navrata podizali pobjednički pehar i rekorderi su po broju trofeja. Liverpool je, pak, tri puta igrao u završnoj utakmici Kupa UEFA/Europske lige i također je svaki put slavio, posljednji put 2001. godine. Ovogodišnji se finalni dvoboj igra na St.Jakob-Parku u Baselu, 18. svibnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Villarreal je na Anfieldu bolje krenuo u utakmicu, pa je tako u petoj minuti Mario Gaspar opalio s desetak metara udaljenosti, ali je njegov udarac obranio Mignolet. Koju sekundu kasnije je nakon konfuzije u domaćoj obrani s ruba šesnaesterca pucao i Dos Santos, ali je lopta završila iznad gola. Bilo je to i više-manje sve što je pokazala Žuta podmornica u ovoj utakmici, u nastavku je Marcelinova momčad bila prilično bezidejna i samo zahvaljujući vrataru Areoli nije doživjela teži poraz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjajni Firmino, sigurni Lovren

Liverpool je do vodstva došao u sedmoj minuti. S desne je strane ubacio Clyne, Areola je odbio loptu, ali samo do Firmina na lijevoj strani. On je vratio loptu u sredinu gdje ju je iz blizine u vlastitu mrežu, pod pritiskom Sturridgea, gurnuo Bruno Soriano. Dao je taj gol krila Liverpoolu koji je nastavio s napadima, ali do kraja poluvremena ipak nije uspio ponovno slomiti obranu Villarreala.

https://vid.me/4LKF

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na samom početku drugog dijela Redsi su napravili veliki pritisak, unutar manje od pet minuta su svoje udarce iskušavali Coutinho, Milner i Sturridge, ali je svaki put vratar gostiju Areola bio siguran. No, u 63. minuti ni on nije imao šanse. Firmino je lijepo gurnuo loptu Sturridgeu, a ovaj je ostao sam pred Areolom i uz pomoć vratnice smjestio loptu u mrežu. Sva neizvjesnost definitivno je uklonjena u 81. minuti kada se sjajni Firmino probio po lijevoj strani i ubacio u sredinu. Sturridge je loše zahvatio loptu, ali je ona došla do Lallane koji ju je iz blizine ubacio u gol za konačnih 3-0.

Spomenimo da je naš Dejan Lovren odigrao cijelu utakmicu za Liverpool i pritom bio vrlo siguran u obrani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Eduardov 18. gol

Sevilla je do vodstva protiv Šahtara došla u devetoj minuti kada je Mališev izgubio loptu na svojoj polovici. Gameiro je iskoristio poklon, sjurio se prema golu gostiju i matirao Pjatova.

Šahtar je do izjednačenja došao u 44. minuti kada je Marlos sjajno proigrao Eduarda da Silvu. Hrvatski je Brazilac izbio sam pred domaćeg golmana Soriju i mirno smjestio loptu u mrežu. Eduardo je tako još jednom potvrdio odličnu ovosezonsku formu, ovo mu je već 18. pogodak, računajući sva natjecanja, iako nije često u početnoj postavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://vid.me/c0AR

Nada Ukrajinaca na Sanchez-Pizjuanu ipak nije dugo trajala. Već u drugoj minuti nastavka Krychowiak je proigrao Gameira koji je elegantno zaobišao Pjatova i vratio prednost na stranu Seville. U 59. minuti je konačnih 3-1 postavio Mariano Ferreira koji je fantastičnim udarcem iz daljine pogodio dalji kut vratara Pjatova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Eduardo je igrao za goste do 84. minute, dok je kapetan Darijo Srna odradio cijelu utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo