TOTALNA EUFORIJA U SPLITU: / 'Tu smo gdje jesmo, ali tanka je linija između genija i luđaka'

Image

Trener Hajduka Marijan Pušnik izjavio je kako je u derbiju u srijedu (19 sati) na Poljudu favorit Dinamo, ali i da njegova momčad unatoč tome ide po pobjedu.

9.8.2016.
17:16
VOYO logo

Hajduk i Dinamo odradit će na Poljudu zaostalu utakmicu 2. kola hrvatskog prvenstva. Ulaznice se sjajno prodaju i vrlo je izgledno da će splitski stadion bini ispunjen do posljednjeg mjesta.

"Dinamo je izraziti favorit i to nije okretanje pile naopako, nego treba pogledati proračun Dinama i njihove igrače. Dinamov trener Kranjčar će izvesti na teren najbolje igrače, a tako ćemo i mi učiniti", rekao je Pušnik na konferenciji za novinare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Čeka nas ludi ritam'

Istaknuo je da predstojeći derbi puno znači za sve u klubu, a posebno za navijače Hajduka, ali i da neće biti smak svijeta ako splitski sastav ne pobijedi.

Image
CICU PROGANJA NEUGODNA TRADICIJA: /

'Pušnik je stvorio odličnu atmosferu, ali nadam se da ćemo mi slaviti'

Image
CICU PROGANJA NEUGODNA TRADICIJA: /

'Pušnik je stvorio odličnu atmosferu, ali nadam se da ćemo mi slaviti'

"Znam što je pred nama, znam da je u gradu velika euforija jer smo dobro počeli u prvenstvu i Europi, imamo otvoreni put do Europske lige... Da se pita mene, najbolje bi bilo da se ova utakmica igra kasnije, da jedni i drugi odmorni čekamo protivnike u Europi. Ovako nas čeka Dinamo, pa Osijek, Maccabi, Rijeka, opet Maccabi... Ludi ritam. Tri najbolje momčadi na prvenstvenoj ljestvici i dvije europske utakmice u kratkom roku. Pred nama su najvažnija tri tjedna koja će odrediti kakvi smo i kakva je vrijednost mojih igrača. Mnogi su nas dočekali s velikom skepsom, sad smo tu gdje jesmo, a linija između uspjeha i neuspjeha je tanka, kao između genija i luđaka, pukovnika i pokojnika", rekao je slovenski stručnjak čija je momčad ostvarila tri pobjede u isto toliko prvenstvenih nastupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Marko Rog i Nikola Vlašić

Pojasnio je Pušnik i zašto smatra Dinamo favoritom u predstojećoj utakmici.

"Ako je na golu rezervni vratar Portugala, ako su tu Schildenfeld, Rog, Ćorić, pa Soudani, po meni jedan od najboljih stranaca koji je igrao u Hrvatskoj u zadnje vrijeme, pa Fernandes... Jedan igrač ne znači previše, ako nije Messi ili Ronaldo, koji donose prevagu. Dinamo nije momčad koja se oslanja na jednog igrača, oni su dobra momčad i bez Pjace."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Treba nam pozitivna energija'

Na upit kako komentira činjenicu da je nekoliko puta u posljednjim derbijima na Poljudu zagrebačka momčad pobjeđivala golovima u zadnjim minutama, Pušnik je odgovorio da se ne treba opterećivati prošlošću.

"Prije svega treba unijeti pozitivnu energiju, svi je moraju emitirati. Ako razmišljaš da ćeš zabiti u zadnjoj sekundi, onda ćeš i zabiti, a ako kukaš i razmišljaš da ćeš primiti gol u zadnjoj sekundi, onda ćeš ga i primiti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo