Evo ga! Hrvatski nogomet zaradit će pravo bogatstvo u Brazilu

Izvršni odbor Međunarodne nogometne federacije (FIFA) dogovorio je na sastanku u četvrtak kako će pobjedniku Svjetskog prvenstva iduće godine u Brazilu isplatiti 35 milijuna američkih dolara (25

5.12.2013.
21:05
VOYO logo

Finalist Svjetskog prvenstva će biti nagrađen s 25 milijuna dolara, osvajač trećeg mjesta s 22 milijuna, a gubitnik u ''malom finalu'' s 20 milijuna dolara.

Svaki od 32 nacionalna saveza čije će reprezentacije nastupiti na Svjetskom prvenstvu zaradit će minimalno 8 milijuna dolara. Ukupni nagradni fond iznosi 576 milijuna dolara (424 milijuna eura). U taj iznos uračunat je novac koji će FIFA platiti klubovima, kao i policu osiguranja za pokriće ozlijeđenih igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na prethodnom svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici, Španjolska je kao pobjednik inkasirala 30 milijuna dolara od 348 milijuna ukupnog nagradnog fonda.

U odnosu na tu smotru, udio za klubove na prvenstvu u Brazilu (od 12. lipnja do 13. srpnja iduće godine) je značajno povećan, sa 40 na 70 milijuna dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemački nogometni savez obećao je za sva 23 igrača premiju od po 300.000 eura u slučaju osvajanja titule svjetskog prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo