SUDAR SVJETOVA: / Argentina i Brazil odigrali južnoamerički klasik

Image
Foto: AFP, JUAN MABROMATA

Argentina i Brazil odigrali su južnoamerički klasik, a ovaj susret kojeg je iščekivao čitav nogometni svijet završio je bez pobjednika 1:1.

14.11.2015.
3:17
AFP, JUAN MABROMATA
VOYO logo

Bio je ovo drugi pokušaj odigravanja utakmice i bio je uspješan za razliku od prvog. Naime, u četvrtak je utakmica bila odgođena zbog nevremena i natopljenog travnjaka Monumentala.

Image
ODGOĐENO ZA 24 SATA: /

Vrijeme se urotilo protiv najvećeg južnoameričkog derbija

Image
ODGOĐENO ZA 24 SATA: /

Vrijeme se urotilo protiv najvećeg južnoameričkog derbija

Nekoliko sati uoči utakmice Argentinu je pogodila još jedna loša vijest. Pastore je zbog ozljede otpao za susrete s Brazilom i Kolumbijom. Tako se argentinska lista ozlijeđenih povećala za još jednog važnog igrača. Ranije su iz stroja ispali Messi, Tevez i Agüero i zbog toga je argentinski izbornik Gerard Martino imao neprospavane noći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gauči poveli

Argentina je od samog početka krenula agresivno i odlučno, Argentina je prvi puta zaprijetila već u 2. minuti. Ubačaj Roncaglie s desne strane iznenadio je Alissona koji je jedva sačuvao svoju mrežu. Domaći nogometaši dominirali su na sredini terena.

Gauči su poveli u 34. minuti. Lucas Lima izgubio je loptu na centru igrališta, a argentinski nogometaši krenuli su u brzi kontranapad i u tri poteza su došli do 1:0. i Higuain lijepo su kombinirali, a Lavezzi je s pet metara zabio za 1:0 i ludnicu na stadionu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjajni Alves, solidni Neymar

Početkom drugog dijela moglo je biti 2:0 za Argentinu. Međutim, prvi udarac Higuaina blokirao je Brazilac Dani Alves, dok je drugi pokušaj završio u vratnici. Publika se tad primila za glavu, svi su na stadionu skočili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 54. minuti, gledatelji su na djelu vidjeli Neymara. Brazilski majstor se u ovom srazu i nije baš iskazao, ne onako kako on to zna. No, u spomenutoj minuti lijepim je udarcem s 20 metara natjerao na paradu i argentinskog vratara Romera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lima ušutkao stadion, Luiz pocrvenio

Brazil u 59. minuti dolazi do izjednačenja. Dani Alves je s desne strane ubacio prema drugoj vratnici gdje Douglas Costa, nogometaš koji je u igru ušao samo dvije minute ranije, glavom pogađa gredu. Tad se božica Fortuna nasmiješila Brazilcima. Lopta se sretno odbila do Lucasa Lime koji kroz veliku gužvu pogađa za 1:1.

U 78. minuti, Argentina je mogla povesti s 2:1. Ali, lopta koja je pogodila nespretnog Felipea Luisa završila je pored gola. Bilo je to zaista blizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pred kraj susreta pocrvenio je David Luiz, koji je, prvo laktom udario Dybalu za što je dobio žuti karton, a dvije minute kasnije džonom je pokupio i Bigliu. Sudac je odmah pokazao drugi žuti i Luiz je morao van travnjaka.

Do kraja susreta nije bilo golova i ostalo je 1:1. Sve u svemu, Argentina više može žaliti za pobjedom jer je imala više prilika za gol, veći posjed lopte i više udaraca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo