STIGLA KONAČNA POTVRDA: / Stožer objavio kad će se točno navijači moći vratiti na tribine

Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Iduće kolo igra se od 11. do 13. lipnja i na njemu neće biti gledatelja

9.6.2020.
14:32
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
VOYO logo

KrunoslavCapak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), najavio je u ponedjeljak da će se uskoro navijači moći vratiti na stadione kako bi pratili sportska događanja.

“Od 12. ili 14. lipnja kreću natjecanja uz gledatelje na otvorenom, naravno uz epidemiološki okvir”, izjavio je Capak za HRT. To je izazvalo reakciju povjerenika za natjecanje Prve HNL Josipa Breznog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Još uvijek nismo dobili konačnu odluku i upute kojima se klubovi trebaju voditi u organizaciji utakmica. Nadamo se da će ona uskoro biti službena i da će biti prilagođena na način da se u HNL-u počne primjenjivati od sljedećeg tjedna kako bi svi imali iste uvjete, jer nije opcija da se pola utakmica istoga kola igra s publikom, a pola bez. Također, klubovima treba najmanje osam dana da pripreme uvjete za organizaciju utakmice, a kakvi će oni biti znat ćemo kad dobijemo konačnu odluku. Konkretne mjere, kao i dozvoljeni broj gledatelja, ovisit će isključivo o procjeni epidemiologa”, rekao je za Brezni Hrvatski radio.

Image
Foto: Srdjan Vrancic/POOL/CROPIX

18.05.2020., Ravnateljstvo Civilne zastite, Zagreb - Redevna konferencija za medije povodom krize izazvane pandemijom koronavirusom. Krunoslav Capak.

Sve nesuglasice oko toga kad će se naivjači definitvno vratiti na tribine Capak je razriješio presici stožera u utorak poslijepodne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske je danas donio Odluku o izmjeni Odluke o nužnim mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19. Ovom Odlukom omogućava se od 15. lipnja 2020. godine, s obzirom na vrlo dobru epidemiološku situaciju, održavanje sportskih natjecanja uz prisustvo gledatelja. Naravno, budući da je još uvijek potreban oprez Hrvatski zavod za javno zdravstvo će izraditi preporuke o načinu na koji će gledatelji moći biti prisutni na sportskim natjecanjima.”

Prve utakmice polufinala Kupa i 27. kolo HNL-a u Hrvatskoj su nakon pauze zbog pandemije koronavirusa odigrane bez gledatelja, a ovo znači da bi navijači mogli s tribina pratiti utakmice 29. kola koje se igra 16. i 17. 6. ovo je dobra vijest i za Adria Tour koji će se 20. i 21. lipnja održati u Zadru uz nazočnost najboljih tenisača iz regije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve najnovije informacije vezane uz koronavuris pročitajte ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo