UTAKMICA ODLUKE / Spektakularna predstava Dalićevih trupa na Maksimiru: Hrvatska slavila protiv Danske i došla na korak do završnice

Image

Utakmicu Hrvatska - Danska možete pratiti uživo na našem portalu od 20:45 sati

22.9.2022.
8:40
VOYO logo

U dvoboju 5. kola 1. skupine Lige nacija hrvatski nogometaši su na zagrebačkome Maksimiru pobijedili Dansku s 2-1 (0-0), te imaju šansu u zadnjoj utakmici u nedjelju u Beču protiv Austrije izboriti završni turnir natjecanja.

Pogotke su za Hrvatsku dali Borna Sosa (49) i Lovro Majer (79), a za Dansku Christian Eriksen (77).

Hrvatska je time osigurala ostanak u najjačem razredu Lige nacija, a po prvi puta u povijesti plasirat će se na završni turnir ukoliko u nedjelju u Beču svlada Austriju ili ukoliko Danska ne pobijedi Francusku.

U drugom dvoboju skupine Francuska je svladala Austriju s 2-0.

Hrvatska vodi s 10 bodova, Danska ima 9, Francuska 5, a Austrija 4 boda.

UŽIVO

HRVATSKA - DANSKA 2:1

Sosa 49', Majer 80'/ Eriksen 78'

Stadion Maksimir

90+4' KRAAAAAJ. Hrvatska je slavila protiv Danske

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' Sjajno je Modrić proigrao Vlašića, ali njegov udarac nije ozbiljnije ugrozio Schmeichela.

80' GOOOOOL, Lovro Majer sjajno gađa nakon sjajne akcije Oršića i Petkovića. Danci su ostali izigrani na rubu kaznenog prostora i Majer je to sjajno iskoristio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

78' Danska je na 1:1, spektakularan gol zabio je Christian Eriksen. Nakon pogrešnog dodavanja Hrvatske, lopta je došla do Eriksena koji je ostao nečuvan na 25 metara od gola. Fantastičnim je udarcem poravnao rezultat.

77' Tri promjene kod Hrvatske. Ulaze Petković, Oršić i Vlašić, a izlaze Kramarić, Perišić i Pašalić. Kod Danaca je Jensen ušao umjesto Kjaera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

70' Velika prilika za Hrvatsku. Kovačić je projurio pored nekoliko igrača Danske, ali šut s ruba šesnaesterca nije bio dobar.

66' Novi pokušaj Hrvatske poslije lijepe akcije. Perišić je dodao za Modrića, on se zagradio i pucao s ruba šesnaesterca, odbio je to Schmeichel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

57' Pašalić je sjajno proigrao Modrića koji je išao jedan na jedan s Kjaerom. Danski kapetan srušio je Modrića i Hrvatska je imala slobodan udarac. Perišić je pucao malo pored gola.

49' GOOOOOL, Modrić je ubacio nakon kornera, lopta se odbila do Sose koji je stajao na rubu kaznenog prostora i sjajno plasirao loptu u desni kut danskog vratara. Hrvatska vodi 1:0 i trenutno je vodeća reprezentacija skupine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' Počelo je drugo poluvrijeme na Maksimiru.

45' Poluvrijeme na Maksimiru. Oprezno igraju obje reprezentacije. Hrvatska je sjajno otvorila, ali Danska je imala dvije sjajne prilike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

39' Sjajno su se Danci sada otvorili i istrčali u napad. Lopta je došla do Eriksena koji se sjajno otvorio i šutirao. Lopta je išla po sredini gola i Livaković je to sigurno izbio u korner.

35' Žuti karton zaradio je Ivan Perišić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

34' Dobra prilika za Dance! Izigrali su desnu stranu hrvatske obrane, Maehle je iskosa izbio pred gol, no Livaković je na vrijeme istrčao s gola, skratio kut i obranio.

26' Sjajna prilika za Hrvatsku. Kovačić je ubacio, Gvardiol najviše skočio ali pucao pored gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

23' Opasan pokušaj Danaca. Wass je tukao s 20-ak metara, nije to bilo daleko od okvira gola

17' Sjajna kombinacija Hrvatske sada. Sjajno su naši izigrali Dance, Perišić se našao na lijevoj strani šesnaesterca, ubacio loptu koju iz gola izbacuje obrana Danske. Odbila se zatim lopta do Kovačića koji je pucao daleko od gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

13' Danci sada kontroliraju posjed i pokušavaju napasti.

6' Ponovno je Hrvatska zaprijetila Dancima. Istrčali su Perišić i Kramarić jednu polukontru, ali lopta završava u rukama Schmeichela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5' Odbila se lopta do Brozovića koji je stajao na rubu kaznenog prostora. Šutirao je Broz lijevom nogom, ali samo pored gola.

1' Sosa je nabacio u kazneni prostor, Šutalo je uspio zahvatiti loptu glavu, ali ona odlazi pored gola. Sjajno otvaranje utakmice za Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1' Počela je utakmica, Hrvatska ima prvi posjed. Modrić je odmah pokušao proći po strani i izborio korner

SASTAVI:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska: Livaković - Juranović, Šutalo, Gvardiol, Sosa - Modrić, Brozović, Kovačić - Pašalić, Kramarić, Perišić

Image
Image

Danska: Schmeichel - Christensen, Kjaer, Andersen - Wass, Delaney, Hojbjerg, Maehle - Eriksen - Skov Olsen, Braithwaite

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska nogometna reprezentacija će večeras od 20:45 odigrati iznimno bitan susret protiv Danske u sklopu petog kola Lige nacija u kojem će se izabranici Zlatka Dalića izravno boriti za prvo mjesto skupine koje vodi u Final Four natjecanja.

Image
STADION JE RASPRODAN /

Hrvatska prvi put u novim dresovima: Vatreni se odlučili na prekrasnu gestu, evo što će napraviti s novim 'kockicama'

Image
STADION JE RASPRODAN /

Hrvatska prvi put u novim dresovima: Vatreni se odlučili na prekrasnu gestu, evo što će napraviti s novim 'kockicama'

Imaju sve u svojim rukama

Nakon okršaja s Dancima, Hrvatska će još morati odigrati i protiv Austrije. Budu li Vatreni na razini protiv Danske, susret s Austrijom će biti puno psihički lakši za igrače. Unatoč eventualnom porazu mogu izboriti prvo mjesto budući da će se Francuska čupati protiv Danaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik Zlatko Dalić je ovako započeo konferenciju za medije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zadnjih nekoliko godina Danska je jedna od najboljih reprezentacija u Europi. Nemaju nekih velikih zvijezda osim Eriksena, ali su kompaktni, igraju visoki presing. Uoči utakmice u Zagrebu Imaju problema s ozljedama, ali i dalje su sjajna ekipa. Za nas je bila velika stvar pobijediti u Kopenhagenu", rekao je.

Dalić je istaknuo kako nema problema s ozljedama, za ogled protiv Danaca jedino neće konkurirati Martin Erlić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nismo mogli puno raditi, posebno u ponedjeljak. Nema se puno vremena kada je u pitanju reprezentacija. Svi osim Erlića su spremni. On radi i vidjet ćemo hoće li konkurirati za Austriju. Neću ništa kalkulirati, niti mijenjati način igre. Rasporedit ćemo snage jer nas očekuju dvije utakmice," kazao je izbornik otkrivši kako će Perišić igrati na lijevom krilu, ali ne i tko će biti u špici:

"Perišić će igrati lijevo u sjajnoj je formi i nema smisla mijenjati njegovu poziciju. Što se tiče napadača, sve smo odlučili, sve znamo, ali neću vam otkriti sastav. Imamo četiri napadača koja su pozvana, ovdje su Kramarić, Petković, Livaja, Budimir. U dobroj su formi, možemo raditi kombinacije. Imamo slatke brige, nastojat ću da svi dobiju šansu. Međutim, ovismo o situaciji na terenu, pa ćemo tako i mijenjati. Što god da odlučimo nećemo pogriješiti", izjavio je.

Otkrio je hoće li odmah napasti Dance i hoće li Modrić igrati od prve minute.

"Modrić će svakako sutra početi, on je naš kapetan. Treba nam pobjeda, međutim nećemo srljati. Nosit će nas publika, ali moramo biti oprezni i pametni. Ne smijemo ostaviti Dancima previše prostora za kontre", otkrio je izbornik Dalić.

Kapetan reprezentacije Luka Modrić je također najavio utakmicu.

"Njihova najveća snage je grupa. Imaju dobrih igrača, ali ponavljam njihova najveća snaga je njihovo zajedništvo i borbenost. Mi ćemo morati isto biti takvi", kazao je Modrić osvrnuvši se na činjenicu da Danci imaju dosta problema s ozljedama:

"Liga nacija nam nije išla u dobrom smjeru, nismo dobro krenuli niti ove godine porazom od Austrije. No, pokazali smo da smo odlična ekipa. Svaka utakmica za nas je važna bila to prijateljska ili Liga nacija. Zadnje tri smo odigrali jako dobro, bili smo kompaktni. Sada smo u prilici izboriti Final Four, želimo to iskoristiti. Bila bi to lijepa stvar za hrvatski nogomet. Ulog je veliki, neće biti lako, Danska je zadnjih godina jedna od najboljih europskih ekipa po rezultatima", zaključio je Modrić.

Danska trenutno ima devet bodova, Hrvatska je druga sa sedam bodova, Austrija je treća s četiri boda i prvaci svijeta Francuzi su na posljednjem mjestu s dva osvojena boda. Utakmicu Hrvatska - Danska možete pratiti uživo na našem portalu od 20:45 sati.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo