HOĆE LI POGODITI? / Stručnjaci izračunali kolike su šanse da Hrvatska osvoji Ligu nacija: Pogledajte što kažu brojevi

Image
Foto: profimedia.hr

Hrvatska će igrati u Maksimiru protiv Danske, a zatim putuje u Austriju na psoljednju utakmicu.

21.9.2022.
17:11
profimedia.hr
VOYO logo

Hrvatska reprezentacija ovaj tjedan igra dvije posljednje utakmice u Ligi nacija. Hrvatska će pobjedom protiv ove dvije reprezentacije osigurati završnicu ovog natjecanja. U prva dva izdanja ovog natjecanja nije se dobro provodila te je ostvarila samo dvije pobjede, jedan remi i sedam poraza uz gol-razliku 13:26.

Analitičari iz Gracenotea izračunali su vjerojatnost za osvajanje svake skupine iz svih divizija Lige nacija, a u skupini A1 Danska ima 65% šansi, u usporedbi s hrvatskih 34%. Austrija, koja s četiri boda treba dvije pobjede i povoljan rasplet drugih utakmica, ima simboličnih 1% šanse, a Francuska više nema matematičke šanse proći grupu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Gracenoteu su izračunali i kolike šanse ima koja momčad za ispadanje iz skupine. Šanse da Hrvatska ispadne iz skupine su minimalne ali one i dalje postoje. Da bi se to dogodilo, trebala bi izgubiti i od Danske i od Austrije, a Francuska bi trebala pobijediti i Austriju i Dansku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zapravo, Hrvatska prema Gracenoteu ima veće šanse za osvajanje cijele Lige nacija nego za ispadanje iz skupine. Prema njihovim simulacijama temeljenima na svjetskom renkingu, najveći je favorit Nizozemska s 34% šanse, slijede Španjolska (16%), Danska (12%) i Njemačka (19%), a Hrvatska je sedmi favorit s 4% vjerojatnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo