SPEKTAKULARNI PROMAŠAJI / Pogledajte kako je Messi izludio navijače Barcelone!

U prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka nogometaši Barcelone su u Engleskoj svladali Manchester City s 2:1 i napravili ogroman korak ka četvrtfinalu.

24.2.2015.
15:18
VOYO logo

Suarez je u prvom poluvremenu pokopao sve nade Građana. U 16. i 30. minuti zatresao je mrežu Joea Harta i bacio u očaj navijače domaćih na Etihadu na kojem su viđene mnoge slavne nogometne ličnosti poput Sir Alexa Fergusona, Ryana Giggsa ili Roya Hodgsona.

Prvo je ljevicom iskosa s desne strane prevario Vincenta Kompanyja i pogodio dalji kut, da bi drugi gol zabio iz peterca od vratnice nakon što je sjajno pratio akciju i ubačaj Jordija Albe s lijeve strane. Ponovio je tako uspjeh sa SP-a u Brazilu kada je također dva puta savladao Harta, tada u ogledu urugvajske i engleske reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mreže su na Etihadu mirovale sve do 69. minute kada je Manchester City smanjio na 2:1 golom svog najopasnijeg igrača Sergija Agüera.

Pred 40.000 gledatelja na Etihad stadionu sudio je Felix Brych iz Njemačke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: 0-1 Suarez (16'), 0-2 Suarez (30'), 1-2 Agüero (69')

Crveni karton: Clichy (City, 74')

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Promašeni penal: Messi (90+3')

MANCHESTER CITY: Hart; Zabaleta, Kompany, Demichelis, Clichy - Nasri (Fernandinho, 61), Fernando, Milner, Silva (Sagna, 78)- Džeko (Bony, 68), Agüero

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BARCELONA: Ter Stegen; Dani Alves (Adriano, 75), Pique, Mascherano, Alba - Busquets, Iniesta, RAKITIĆ (Matthieu, 71)- Messi, Neymar (Pedro, 80), Luis Suarez David Silva precizno je dodao loptu argentinskom napadaču, a ovaj je desnicom malo izvan ruba peterca savladao Ter Stegena.

//cdn.playwire.com/bolt/js/embed.min.js

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 74. minuti City je ostao s igračem manje nakon što je pocrvenio Gaël Clichy. Drugi žuti karton zaslužio je zbog prekršaja nad Danielom Alvesom, a prvi zbog faula na Ivanu Rakitiću. Zanimljivo, City je zaslužio tri crvena kartona u isto toliko međusobnih utakmica protiv Barcelone u Ligi prvaka.

U trećoj minuti sudačke nadoknade Lionel Messi je izborio jedanaesterac za Barcelonu nakon što ga je u kaznenom prostoru oborio Pablo Zabaleta. Argentinac je sam bio i izvođač, ali nije uspio zabiti. Njegov je slab udarac pročitao Hart, a Messi je potom bio neprecizan i iz odbijanca glavom. Rakitić započeo je susret od prve minute, a zamijenjen je u 74. kada je trener Luis Enrique u igru ubacio Jeremyja Mathieua.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.dailymotion.com/embed/video/x2i0y33

Inače, Barcelona i Manchester City ogledali su se u ovoj fazi natjecanja Lige prvaka i prošle sezone. Tada je Barcelona u gostima slavila s 2:0, a četvrtfinale je kasnije izborila s ukupnih 4:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TORINO. Stadion Juventus - 40,000 gledatelja, Sudac: Antonio Mateu Lahoz (Španjolska);

Strijelci: 1-0 Tevez (13'), 1-1 Reus (18'), 2-1 Morata (43')

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žuti kartoni: Vidal, Pereyra

Crveni kartoni: -

Tekst se nastavlja ispod oglasa

JUVENTUS: Buffon - Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra - Marchisio, Pirlo (od 37. Pereyra), Pogba - Vidal (od 86. Padoin) - Tevez (od 89. Coman), Morata.

BORUSSIA DORTMUND: Weidenfeller - Piszczek (od 32. Ginter), Sokratis (od 46. Kirch), Hummels, Schmelzer - Sahin, Gündogan - Aubameyang, Mhitarjan, Reus - Immobile (od 76. Blaszczykowski) Juventus je u Torinu poveo golom Carlosa Teveza u 13. minuti. Golu je kumovala slaba reakcija Borussijinog vratara Romana Weidenfellera koji nije uspio ukrotiti udarac Alvara Morate. Na odbijanac je natrčao Tevez i poslao loptu u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na izjednačenje se čekalo pet minuta, a Marco Reus je dočekao pogrešku domaće obrane i savladao Gianluigija Buffona. Giorgio Chiellini je pao i izgubio loptu duboko na svojoj polovici i ostavio Reusa oči u oči s Buffonom. Njemački je napadač bio ubojit.

//www.dailymotion.com/embed/video/x2i0xc0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Juventus je prednost vratio u 43. minuti, kada je Morata s ruba peterca okončao akciju Teveza i Paula Pogbe. Pokazalo se na kraju da je to bio i konačan rezultat susreta budući u drugom poluvremenu publika u Torinu nije vidjela golove.

Rezultati večerašnjih utakmica ostavljaju otvorenima putnike u četvrtfinale uoči uzvrata, iako su Barcelona i Juventus očito u prednosti, a posebice se to, dakako, odnosi na katalonski klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo