VELIKA POBJEDA / Šoštarić nahvalio svoje igračice nakon velike pobjede: 'Ovo je nivo vrhunskog rukometa'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Brončane s posljednjeg EURO-a fantastično su ušle u susret. Nakon 10 minuta igre vodile su 5-0, a Mađarska je tek u 12. minuti zabila prvi gol za 5-1.

7.11.2022.
8:39
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

U susretu drugog kola skupine Europskog prvenstva u Ljubljani, hrvatske rukometašice su pobijedile Mađarsku s 21-18 (10-7) osvojivši važne bodove u borbi za plasman u drugi krug. Nakon poraza od Norveške i pobjede Mađarske nad Švicarskom, hrvatske rukometašice je očekivala iznimno važna utakmica protiv Mađarske.

Nenad Šoštarić nakon pobjede komentirao je i nahvalio igru svojih rukometašica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odigrali smo odličnu obranu, a Tea je sjajno branila. Ono što smo htjeli to smo napravili, sveli smo utakmicu na mali broj golova. One su naviknute na utakmice sa preko 35-40 golova. Imali smo uspona i padova, ali to je normalno u tako važnoj utakmici. Svaka čast curama, bio je to nivo vrhunskog rukometa," kazao je izbornik hrvatske reprezentacije Nenad Šoštarić.

"Mađarska je ekipa koja puno trči, koja brzo završava napade i bilo je važno brzo se vraćati u obranu. Bili smo spremni i na njihovu igru sedam na šest. Dobro smo zatvarali igrače s crte," dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska se ovom pobjedom našla u odličnoj poziciji. U slučaju da u zadnjem kolu svlada, objektivno najslabiju ekipu u skupini, Švicarsku prenijet će dva boda.

"Nema tu previše filozofije, mi moramo dobiti Švicarsku kako bi prenijeli dva boda i kako bi puni samopouzdanja ušli u drugu rundu. Cure su pokazale da mogu puno i da su svim srcem ovdje," naglasio je Šoštarić zahvalivši se navijačima koji su bodrili "Kraljice šoka" u ljubljanskoj dvorani Stožice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želim se zahvaliti publici koja je došla, naši navijači su bili strašan poticaj," zaključio je izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo