Evo kako u FIFA-i vide 'Za dom spremni' i divljački potez sa SP-a

3.7.2014.
18:37
VOYO logo

Podsjetimo, FIFA je zbog Šimunićevog "za dom, spremni" kaznila hrvatskog reprezentativca s 10 utakmica suspenzije, dok je Suareza zbog griženja Giorgija Chiellinija suspendirala s devet, te mu na klupskoj razini zabranila igrati i trenirati četiri mjeseca.

"Ne mogu govoriti ništa o Suarezovoj suspenziji jer je podnesena žalba i cijeli je proces još u tijeku. Uostalom, ta se dva slučaja ne mogu ni usporediti. Činjenica je da su oba nogometaša napravila lošu stvar i najbitnije je u konačnici da pravda bude zadovoljena", rekao je Sulser.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/WsWa4X2Rt4A

Nakon Suarezove suspenzije Urugvaj se oprostio od Svjetskog prvenstva 2:0 porazom od Kolumbije u osmini finala. Šimunić pak nije ni zaigrao za Hrvatsku, jer se suspenzija dogodila u kvalifikacijama za SP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/QL4du3XRil0

I dalje je nogometna top-tema velika kazna koju je Međunarodna nogometna organizacija odredila urugvajskom nogometašu Luisu Suarezu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo kako je najbolji urugvajski nogometaš u ogledu 3. kola po skupini na Svjetskom prvenstvu ugrizao za rame talijanskog nogometaša Giorgija Chiellinija. Naknadno je, pak, FIFA pregledavši snimke i skupivši sve dokaze označila kaznu od četiri mjeseca zabrane svih nogometnih aktivnosti plus neigranje na devet reprezentativnih utakmica.

Nakon isprika Suareza, koje je uputio svima, kao i uloženih žalbi, Claudio Sulsera, predsjednik Disciplinske komisije FIFA-e, je objavio kako je kazna u jednoj mjeri smanjena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Luisu Suarezu je dopušteno treniranje, kao što je moguća i realizacija njegovog transfera tijekom ljeta. Da smo ostali pri prvotnoj odluci i kazni mislim da bi ona u tom slučaju zbilja bila krajnje rigorozna - rekao je Sulsera.

Inače, poznato je kako su i odvjetnici nogometnog kluba Barcelona poslali ispriku na adresu FIFA-e što je također vjerojatno uvjetovalo spomenutom smanjenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, i otočke i španjolske tiskovine u posljednje vrijeme napominju kako je posao između Liverpoola i Barcelone dogovoren te da bi Suarez od iduće sezone trebao igrati u katalonskoj momčadi.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo