RUGAJU SE LJUDSKOJ INTELIGENCIJI: / Evo što Šuker misli o negativnim reakcijama na izbor Čačića

Image
Foto: PIXSELL, Slavko Midžor

Predsjednik HNS-a Davor Šuker jučer je gostovao u novoj sportskoj emisiji na HTV-u 'Stadion' i osvrnuo se na izbor Ante Čačića koji je na klupi Hrvatske naslijedio Niku Kovača.

22.9.2015.
9:31
PIXSELL, Slavko Midžor
VOYO logo

HNS dugo je promišljao tko će nasljediti Niku Kovača na klupi reprezentacije. U fokusu su bila šestorica kandidata, razmatralo se o strancu, razmišljalo se i o Zoranu Vuliću, ali odluka je pala na trenera Dinamove filijale , što je izazvalo negodovanje u hrvatskoj nogometnoj javnosti. Prema anketama hrvatskih medija, vidljivo je da Čačić ne uživa povjerenje hrvatskih navijača. Za neke je Čačićev odabir još jedna pogrešna odluka HNS-a.

Image
KRAJ SKRIVANJA: /

Dan kada je reprezentacija definitivno postala NK Filijala

Image
KRAJ SKRIVANJA: /

Dan kada je reprezentacija definitivno postala NK Filijala

Za neke, pak, Čačićev dolazak na klupu Vatrenih predstavlja konačni dokaz da je neformalni vladar hrvatskog nogometa Zdravko Mamić sad i službeno postao vladarom reprezentacije. Jer, poznato je da je Čačić Mamićev čovjek od povjerenja i dosadašnjeg trenera Dinamove filijale Lokomotive. Kako bilo, situacija u hrvatskom nogometu, pogotovo nakon subotnjeg derbija između Hajduka i Dinama na Poljudu (0:0), u kojem je hrvatski sudac Bruno Marić uzburkao javnost svojim lošim suđenjem, nije bajna. Spominju se i teorije zavjere, a na sve to Šuker odgovora...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šuker siguran u odluku HNS-a

"Već smo umorni od tih teza i zavjera da je sve namješteno. Zašto bi netko stavljao slabijeg i nespremnog ispred nečijeg odabira? Zna se tko će biti kriv ako dođe do neuspjeha. Kroz povijest smo uvijek dobro birali", jasan je Šuker koji je još na to dodao kako ovaj izršni odbor vrlo dobro radi.

"Svake odluke koje smo do sad donjeli bile su dobre. Samo razmišljamo o nogometu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šuker je prokomentirao i Čačićevo preuzimanje Vatrenih...

EURO za njih nije upitan

"Mislim da je izvršni odbor dobro reagirao i napravio je ono što treba za pravilni odabir novog izbornika. Svi smo dali Čačiću jednoglasnu potporu. Što se tiče bivših izbornika, nije lako izabrati. Zato smo uzeli malo dulji rok. Ovog vjerojatno ne bi ni bilo da smo uzeli samo bod više."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da se uzeo i bod više, Vatreni bi i dalje bili u situaciji kao i sad. Da im visi plasman na EURO 2016.

"Ne razmišljamo o neodlasku u Francusku. Pa mi smo majstori "play-offa", jasan je Šuker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo