RIJEKA SLAVILA U SPEKTAKULARNOJ UTAKMICI S VARAŽDINOM: / Pljuštali fantastični golovi s obje strane, a palo je čak pet pogodaka

Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Bila je to iznimno važna utakmica za oba sastava

16.5.2021.
16:55
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
VOYO logo

U susretu 35. kola Prve HNL Rijeka je na gostovanju pobijedila Varaždin sa 3-2 načinivši korak bliže prema plasmanu u Europu, dok je Varaždin sve bliže padu u niži rang natjecanja.

Bila je to iznimno važna utakmica za oba sastava. Domaćinu su trebali bodovi kako bi se udaljili s dna ligaške ljestvice, dok je Rijeka trebala pobjedu kako bi ostala u igri za plasman u Europu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Varaždin bi pobjedom preskočio Istru 1961 i Lokomotivu te se izjednačio sa Slaven Belupom uoči posljednjih 90 minuta sezone. S druge strane Rijeka je lovila pobjedu kojom bi se približila Gorici na bod zaostatka, ali i pobjegla Hajduku na +4.

Poveo je domaćin, ali na koncu su ipak se radovali gosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

16.05.2021., stadion Andjelko Herjavec, Varazdin - Hrvatski Telekom Prva liga, 35. kolo, NK Varazdin - HNK Rijeka. Andris Herrera, Matej Novoselec, Igor Postonjski, Jorge Obregon, Damir Peco Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Tijek utakmice

Varaždin je krenuo napadački svjestan da nema što čekati. Prvu veliku priliku domaćin je imao u 17. minuti nakon što je Velkovski pogriješio u svome šesnaestercu. Varaždin je imao dvije odlične situacije, ali oba udarca završila su u riječkom bloku.

U 26. minuti zaprijetio je Elezi, ali je loše pucao. Bolju igru domaćin je okrunio vodstvom u 34. minuti, a najzaslužniji za pogodak je bio gostujući branič Luka Capan koji je pogriješio odigravši povratnu loptu. Htio je dodati Velkovskom, ali je gurnuo u prostor Obregonu, a kolumbijski napadač je mirno zabio pored Nevistića za 1-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka u prvom poluvremenu nije pokazala ništa, no gosti su u nastavak ušli daleko odlučniji i konkretniji. I u 62. minuti uspjeli su izjednačiti. Pavičić je ubacio iz kornera, a Menalo zabio glavom za 1-1. Samo pet minuta kasnije gosti su imali novi korner, Pavičić je ponovo ubacio, Horkaš otišao u prazno, a Capan u gužvi poentirao.

U 79. minuti Rijeka je zabila i treći gol nakon što je Drmić lijepo prošao po desno strani kaznenog prostora i pogodio suprotni kut za 3-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tračak nade za Varaždin stigao je u 84. minuti. Sjajno je ubacio Postonjski iz slobodnog udarca, a najbolje se snašao Novoselec koji je u padu smanjio na 3-2.

U 90. minuti domaćin je mogao i do izjednačenja, Obregon je prošao po desnoj strani i uposlio Bobana koji je pucao, ali je Eskoval blokirao njegov udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka sada ima 58 bodova, bod manje od trećeplasirane Gorice koju večeras očekuje susret protiv prvaka Dinama. Hajduk na petom mjestu ima četiri boda manje od Rijeka, ali i susret manje protiv Šibenika.

Varaždin je ostao na začelju sa 28 bodova, bod manje od Istre, Lokomotiva ima 30, a Slaven Belupo 31 bod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


UŽIVO

STADION ANĐELKO HERJAVEC, VARAŽDIN, 35. KOLO PRVE HNL, 15:00

VARAŽDIN - RIJEKA 2:3

SASTAVI:

Varaždin (3-5-2): Horkaš - Senić, Novoselac, Pellumbi - Peco, Elezi, Postonjski, Đurasek, Vuk - Obregon, Herrera

Rijeka (3-4-2-1): Nevistić - Capan, Escoval, Velkovski - Tomečak, Pavičić, Lončar, Vukčević - Andrijašević, Menalo - Drmić


Tekst se nastavlja ispod oglasa

KRAJ UTAKMICE!

90' + 6' - Sada se malo žešće igra, ima dosta posla sudac, ali Rijeka se dobro brani i i to visokim presingom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' + 4' - Varaždin sada stišće, Rijeka se brani. Senić je šutirao glavom nakon kornera i blizu gola je prošlo.

90' + 1' - Igrat će se još osam minuta, to je zbog one ozljede Horkaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' - Kakav triler! Sjevnula je kontra, Obregon je probio po desnoj strani dao sjajnu povratnu na Bobana, ali ovaj se okliznuo i loše šutirao.

87' - Probudio se sada malo Varaždin. Opet stišću i grizu, jako napeta završnica nas čeka čini se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

84' - GOOOOOOL! NOVOSELEC JE ZABIO! Postonjski je sjajno centrirao iz slobodnog udarca s desne strane na rub peterca i tamo je Novoselec glavom uspio ubaciti u mrežu Nevistića.

79' - GOOOOOOOOL! DRMIIIIIIIĆ! Kakav gol Drmića! Ispremiješao je sam po desnoj strani dvojicu igrača Varaždina i onda iz jako teškog kuta probio Zeleniku. Sjajno!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

16.05.2021., stadion Andjelko Herjavec, Varazdin - Hrvatski Telekom Prva liga, 35. kolo, NK Varazdin - HNK Rijeka. Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

75' - Opet prijeti Rijeka, fijuknulo je to kraj gola. Varaždin teško živi sada, probudila se momčad Gorana Tomića.

70' - Ozlijedio se Horkaš u kod onog gola i neće moći nastaviti susret, umjesto njega ulazi Oliver Zelenika. Horkašu nešto nije u redu s ramenom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

67' - GOOOOOOOL! CAPAN! Ponovo je gol pao nakon kornera, Horkaš je izašao loše, loše je zahvatio loptu koja se odbila do igrača Rijeke i Capan je lako zabio na prazan gol. Varaždin je nestao u desetak minuta.

62' - GOOOOOOOOOOL! MENALOOOOO! Nakon kornera je lopta došla ravno na glavu Menala na petercu i ovaj je iz mjesta preusmjerio loptu u gol. Sjajan korner i sjajan gol. A ovo je bio prvi udarac u okvir Rijeke danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

60' - Evo malo stišće Rijeka, malo su se isphuali Varaždinci, sada su sve češće pred golom domaćina i prijetnje su sve opasnije. Zamalo je bio gol sada nakon kornera, autogol zapravo.

58' - Probili su Riječani po lijevoj strani i centaršut je bio sjajan na peterac, ali tamo nije bilo nikoga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

57' - Peco je sada šutirao iz teške pozicije, nije pogodio niti blizu gola. Malo se smirila igra.

53' - Lončar žuti karton zbog pregrubog starta nad Postonjskim. Đonom je išao na loptu, a zakačio je nogu igrača Varaždina. Nije se bunio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

50' - Vrijeme se smirilo, nema vjetra, sunce se vratilo, a Varaždin i dalje igra bolje, Rijeka ne baš.

47' - Evo opet isto. Rijeka je popustila po desnoj strani i Varaždin je bio u sjajnoj šansi na nepostavljenu obranu, ali Elezi je šutirao izvana i preko gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Počelo je drugo poluvrijeme... Tomić je uveo Murića i Libera, a izašli su Velikovski i Tomečak. Dakle ide se ofenzivno.


KRAJ PRVOG DIJELA.

45' + 1' - Igra se još minuta.

45' - Varaždin i dalje napada nemilice, Rijeka standardno čeka neku šansu iz kontre, ali nije im se plan pokazao dobrim do sada.

41' - Izmjenjuju se godišnja doba, malo vjetar, malo oblaci, malo hladno, a evo sada je sunce stiglo...

34' - GOOOOOOOOL! OBREGOOOOON! Rijeka je ponovo odigrala katastrofalno u obrani Capan je kiksao i praktički dao loptu u noge Obregonu. Obregon je to iskoristio i sjurio se sam s lijeve strane iskosa prema golu. Nevistić je izašao, a Obregon je prekrasno plasirao loptu u suprotni kut.

32' - Podivljali su sada na klupi Varaždina jer je skršen Obregon u napadu nakon jednog uklizivanja igrača Rijeke, ali sudac je pustio da se igra.

30' - Izgleda da bi moglo biti nekog nevremena u Varaždinu.

28' - Počeo je puhati neki jaki vjetar i puše, očito, ravno u lice vrataru Rijeke. Moglo bi biti ponešto poteškoća zbog toga jer maloprije je jedva ispucao loptu do centra.

26' - Elezi se sjurio s centra prema golu, nisu ga baš dobro ispratili, ali odlučio se, sebično, sam završiti akciju i šutirao je preko gola.

25' - Varaždin grize i dalje, ipak u pitanju je opstanak u ligi, a Rijeka se mora malo trgnuti ako želi osigurati svoje mjesto u Europi.

Image
Image

16.05.2021., stadion Andjelko Herjavec, Varazdin - Hrvatski Telekom Prva liga, 35. kolo, NK Varazdin - HNK Rijeka. Matej Novoselec, Josip Drmic Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

19' - Ohoho! Žuti karton sada za Obregona jer je simulirao penal. Zaletio se prema vrataru i poslao loptu kraj njega, a onda je čini se malo preteatralno pao i kontakta vjerojatno nije bilo, što je sudac odmah primijetio.

17' - Herrera je pucao glavom sada nakon jednog centaršuta iz slobodnog udarca, ali ravno u ruke golmanu.

15' - Najveća prilika na susretu. Varaždin je oteo lopti visoko na polovici Rijeke i odmah je krenula kontra, zatim su u šesnaestercu igrači Varaždina čak dva puta šutirali na vrata Rijeke, ali oba puta gađali su u blok.

12' - Opasan centaršut na peterac Obregona koji je jako raspoložen, lopta je prohujala i nitko je nije uspio usmjeriti u mrežu, vratar Nevistić samo ju je ispratio pogledom.

8' - Varaždin je za sada bolji, često su pred golom Rijeke i prijete, a gosti očito traže šansu iz kontre.

5' - Svašta se sada izdogađalo pred vratima Rijeke, prvo je oboren Obregon, ali sudac je kazao da prekršaja nema. Zatim je izveden korner i nastala je velika gužva u kaznenom prostoru, ali situacija se raščistila.

2' - Menalo je stradao u jednom duelu, držao se za kuk i ležao neko vrijeme, isprva nije izgledalo dobro, ali se pridigao.

1' - Sudac Igor Pajač dao je znak da igra može krenuti. Varaždin prvi ima posjed.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo