REKORDNA POBJEDA KRALJEVA: / Ramos opet spasio Real u sudačkoj nadoknadi, za upis u knjige povijesti

Image

Klupski rekord oborili su u subotu nogometaši Real Madrida 3-2 pobjedom protiv Deportiva na svom stadionu Santiago Bernabeu u ogledu 15. kola španjolskog prvenstva.

10.12.2016.
23:01
VOYO logo

Bila je ovo njihova rekordna 35. uzastopna utakmica bez poraza (u nizu su 26 pobjeda i devet remija), a izborena je u posljednjim trenucima susreta igranog bez nekolicine nositelja.

Bez glavnih aduta

Bez Cristiana Ronalda, Luke Modrića, Karima Benzeme i Garetha Balea Real se itekako mučio protiv Deportiva, koji je do 84. minute uživao u rezultatskoj prednosti 2-1, da bi pobjedu Realu donio branič Sergio Ramos u sudačkoj nadoknadi. Kapetanu kluba i španjolske nogometne reprezentacije bio je ovo 76. pogodak u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real je poveo fantastičnim udarcem Alvara Morate u 50. minuti, njegovim sedmim golom u posljednjih osam utakmica, no onda su gosti u samo dvije minute došli do dva gola. U 63. minuti Joselu je pogodio same rašlje, a u 65. minuti isti igrač je isoristio kontru za šokantno vodstvo momčadi iz La Corune.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rame za preokret

U 84. minuti Real je izjednačio zahvaljujući golu Mariana Mejie koji je ramenom uspio pogoditi mrežu gostiju i tako postati prvi igrač iz Dominikanske Republike koji je zabio u La Ligi, da bi u 93. minuti Real došao do pobjede golom njihova "dežurnoga spasitelja" Sergija Ramosa koji je glavom zakucao loptu pod gredu za pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mateo Kovačić je ostao na klupi Reala.

Realov niz od 35 utakmica bez poraza traje pet i pol mjeseci, a zadnji poraz su ubilježili kod Wolfsburga 6. travnja ove godine u Ligi prvaka. Dosadašnji rekord od 34 utakmice bez poraza držao Real pod Leom Benhakkerom iz 1989. godine. Real sada ima i niz od 26 utakmica bez poraza u Primeri, zadnji puta su izgubili 2. veljače od Atletica, a klupski rekord od 29 utakmica drži momčad iz 1995. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real vodi s 37 bodova ispred Barcelone (31), Seville (27) i Real Sociedada (26), dok je Deportivo ostao 16. s 13 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo