HRVATSKA - LATVIJA 5-0 / Bravo Vatreni, pukla petarda na Rujevici, Latvija bez šansi: Ovakvu Hrvatsku želimo uvijek gledati

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Dvoboj Hrvatske i Latvije s Rujevice u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2024. godine mogli ste pratiti u tekstualnom prijenosu uživo na Net.hr-u.

8.9.2023.
17:44
Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska - Latvija

5-0

Hrvatska: Livaković - Juranović, Šutalo, Gvardiol, Sosa - Brozović, Modrić - Kramarić, Ivanušec, Perišić - Petković
Latvija
: Purinš - Savalnieks, Černomordijs, Dubra, Sorokins - Jaunzems, Emsis, Tobers, Ciganiks - Uldriks, Ikanueks

Hrvatska nogometna reprezentacija u svom je trećem nastupu u skupini D u kvalifikacijama za EURO 2024. ostvarila drugu pobjedu svladavši u Rijeci Latviju sa 5-0 (3-0).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvostruki strijelac za Hrvatsku bio je Bruno Petković (3, 44), a po jedan gol su dodali Luka Ivanušec (13), Andrej Kramarić (68) i Mario Pašalić (78).

Image
DOJAM 'PETARDE' NA RUJEVICI /

Hrvatska je očitala lekciju Latvijcima i poklonila Luki uvjerljivu pobjedu za rođendan, a jedan je Vatreni pokazao da je nezustavljiv kad je u formi

Image
DOJAM 'PETARDE' NA RUJEVICI /

Hrvatska je očitala lekciju Latvijcima i poklonila Luki uvjerljivu pobjedu za rođendan, a jedan je Vatreni pokazao da je nezustavljiv kad je u formi

Utakmica je usmjerena ka laganoj pobjedi Hrvatske na samom otvaranju. Gvardiol je u 3. minuti izborio slobodni udarac sa 25 metara lagano iskosa s lijeve strane, izvođenja se prihvatio Petković koji je prebacio živi zid i pogodio gornji desni kut nemoćnog Purinša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na 2-0 povisio je Ivanušec u 13. minuti, Perišić je prošao po lijevoj strani, ubacio u peterac gdje se u gužvi najbolje snašao novi veznjak Feyenoorda.

Neposredno prije odlaska na odmor ponovno je Perišić odradio posao u pripremi pogotka, opet je probio lijevu stranu i zatim poslao prizemnu loptu kroz peterac koju je na drugoj vratnici dočekao nečuvani Petković i lagano ju skrenuo u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sredinom nastavka izbornik Dalić je obavio nekoliko zamjena, a novoušli igrači bili su u akciji kod posljednja dva pogotka. Čim je stupio na travnjak, Barišić je u 68. minuti izveo slobodni udarac s lijeve strane, a lopta je pala pred nogu Kramariću koji ju je s četiri metra proslijedio u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 78. minuti u strijelce se upisao i Pašalić, on je prihvatio loptu oko sredine igrališta, sjurio se prema vratima i pogodio sa 20-ak metara.

Hrvatska sada ima sedam bodova, dok je Latvija i nakon četvrtog nastupa ostala na nuli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za tri dana Hrvatska će gostovati kod Armenije.

LIVE

90' +4 - Kraj utakmica. Hrvatska je s uvjerljivih 5-0 pobijedila Latviju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' - Igrat će se četiri minute sudačke nadoknade.

87' - Opalio je sada iskosa s desne strane Juranović, a od bloka jednog od igrača prohujalo je to pokraj gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

84' - Mogao je sada do gola i Šutalo koji iz blizine glavom puca ravno u Purinša.

81' - Ciganiks je zbog povlačenja Perišića prvi igrač sa žutim kartonom na utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

79' - GOOOOOOOOLLLLLL! Pukla je petarda na Rujevici! Mario Pašalić potegnuo je jednu akciju, a onda kada je došao na rub šesnaesterca je neobranjivo pogodio za 5-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

76' - Ori se s tribina: 'Zovi, samo zovi, svi će sokolovi'…

74' - Perišić je potegnuo s 18 metara lijevom nogom, no prohujalo je to pokraj gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

68' - GOOOOOOOOLLLLL! Tek što je ušao u igru Barišić je izveo slobodan udarac pa sjajno pronašao Kramarića koji pogađa iz blizine za 4-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

67' - Još jedna dvostruka izmjena kod Hrvatske. Iz igre je uz pljesak Rujevice izašao Petković, kao i Sosa, a ušli su Musa i Barišić.

64' - Vidjeli smo sada i jednu majstorsku obranu Livakovića. Ikanueks je izašao pred vratara Vatrenih koji se sjajno postavlja i čuva mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

61' - Opet mijenja Dalić. Ušli su Pašalić i Vlašić, a izašli Brozović i Modrić. Novi kapetan reprezentacije je Ivan Perišić.

58' - Na Rujevici je 8152 gledatelja, objavio je službeni spiker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

53'- Blizu drugog gola sada je bio i Ivanušec čiji udarac s 14, 15 metara ide ravno u Purinša.

48' - Nastavili smo gdje smo stali u prvom poluvremenu, opalio je Modrić, a golman Latvije uz pomoć vratnice to zaustavlja. Lopta se odbila do Petkovića čiji je udarac blokiran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Odmah na početku drugog poluvremena mijenja Dalić. Umjesto Gvardiola u igri je Vida.

45' +2 - Gotovo je prvih 45 minuta. Hrvatska ima sjajnih 3-0 uz dva gola Petkovića te jedan Ivanušeca. Posebno je impresivan bio prvi gol napadača Dinama iz slobodnog udarca već u trećoj minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' - Igrat će se dvije minute sudačke nadoknade.

44' - GOOOOOOOOLLLLLLL! Sjajnih 45 minuta Hrvatska je okrunila još jednim golom. Nakon lijepog proigravanja Perišića s lijeve strane, Petković je ostao sam u sredini te nije imao težak zadatak za 3-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

41' - Okušao je sada udarac s 20-ak metara i Joško Gvardiol, no odlazi to pokraj gola.

38' - Nisu navijači na Rujevici zaboravili ni kapetana Modrića koji će u subotu proslaviti 38. rođendan, pa su mu ga javno čestitali.

30' - Jedan frapantan podatak nakon pola sata igre na Rujevici - Hrvatska nije napravila nijedan prekršaj.

29' - Nastradala je sada jedna reklama iza gola Latvije, a razlog je bio taj što Perišić je udarac iz prve poslao preko gola pa je negdje morao iskaliti bijes.

28' - Vidjeli smo nešto i od gostiju, no Livaković nije pao na foru ofenzivca Latvije, te ga je uspio zaustaviti pa to burno proslaviti.

27' - Kada bi još Kramarić imao svoj dan, bilo bi već 4-0 za nas. Izbačen je hrvatski napadač u sjajnu priliku na desnoj strani, pucao je sa sedam, osam metara u bliži kut koji je dobro zatvorio Purinš.

26' - Kakva šteta sada, ponovno smo probili obranu Latvije, a onda je na nekih desetak metara u šesnaestercu loptu promašio Ivanušec.

21' - Novo iskušenje za golmana Latvije, ovog puta nakon udarca Kramarića koji puca ravno u njega.

20' - Ne prestaje pritisak Hrvatske na Rujevici, igramo se nogometa, sada je pokušao Juranović, no bio je to lagan zadatak za golmana Purinša.

14' - GOOOOOOOOOLLLLL! Hrvatska ima 2-0, a strijelac je ovog puta Ivanušec, koji je iz blizine natrčao na jednu loptu i zabio drugi gol Vatrenih.

11' - Nastavljaju se napadi Hrvatske, ovog puta iskosa s lijeve strane pokušao je Sosa čiji je udarac blokirala obrana gostiju.

7' - Zaprijetio je sada glavom Perišić nakon ubačaja s desne strane, no otišlo je to pokraj gola.

6' - Zaiskrilo je sada na terenu i to između Modrića i jednog igrača Latvije, izgubio je naš kapetan živce, a sve je ipak nekako primirio sudac.

3' - GOOOOOOOOOLLLLL! Ma golčina! Nije moglo bolje početi, dobili smo slobodan udarac na 25 metara, loptu je namjestio pa onda i fantastično pogodio Bruno Petković. Kakva majstorija za 1-0.

1' - Krenula je utakmica na Rujevici, stadionu na kojem u 18 nastupa nikad nismo izgubili utakmicu. Idemo Vatreni.

20.41 - Igrači su izašli na teren, čekaju nas himne reprezentacija.

20.10 - Vatrene će s tribina bodriti i nogometaš Rijeke Marco Pašalić.

19.50 - Evo kakva kazna nam prijeti ako dođe do bilo kakvog incidenta na Rujevici.

19.45 - Igrači su izašli provjeriti kakvo je stanje travnjaka na Rujevici.

https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/76c653ce-4e71-11ee-985e-9e8f808cce20/original

19.40 - Neki su zbog Vatrenih u Rijeku potegnuli i iz Argentine.

19.30 - Izbornik Zlatko Dalić izabrao je prvih 11: Livaković - Juranović, Šutalo, Gvardiol, Sosa - Brozović, Modrić - Kramarić, Ivanušec, Perišić - Petković

18.15 - U Rijeci je uoči utakmice sjajna atmosfera.

17.50 - Naš Silvijo Maksan je na Rujevici, a ovdje možete pročitati njegovu reportažu uoči utakmice.

17.45 - Hrvatska je zbog nastupa na završnici Lige nacija u lipnju odigrala tek dvije utakmice u kvalifikacijama za Euro 2024. te je uzela četiri boda. Trenutno smo treći, vodeća Turska ima devet bodova, ali i dvije utakmice više, Armenija je na šest s utakmicom više, Wales ima četiri boda kao i mi, ali iz dvije utakmice više, dok je Latvija na dnu s nula bodova iz tri utakmice.

17.40 - Utakmicu će suditi Philip Farrugia s Malte, a pomagat će mu sunarodnjaci Alan Camilleri i Luke Portelli, dok je četvrti sudac Trustin Farrugia Cann. VAR sudac je Talijan Luca Pairetto, a AVAR Michael Fabbri.

17.38 - Naš Silvijo Maksan razgovorao je u Rijeci i s čovjekom koji je zadužen za VAR na stadionu Rujevicu. Što mu je rekao Patricio pročitajte ovdje.

17.35 - Na ulicama Rijeke slušamo već dobro poznati refren.

17.30 - Dobar dan dragi čitatelji Net.hr-a, pred nama je utakmica petog kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo u kojoj će Hrvatska na rasprodanoj Rujevici ugostiti Latviju, a tekstualni prijenos uživo pratite na našem i vašem portalu.

Sjajne borbe s FNC-a 12 iz pulske Arene ekskluzivno možete pogledati na streaming platformi Voyo.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo