RAFTER ISPUNIO IVANIŠEVIĆU SAN: / 'On mi je veliki prijatelj, jedva čekam upoznati hrvatske ljepote'

Image
Foto: AFP

Turnir je na na rasporedu od 12. do 21. srpnja ove godine

26.2.2019.
13:15
AFP
VOYO logo

Ovogodišnje 30. izdanje Croatia Opena Umag koje će se održati od 12. do 21. srpnja obilježit će ekshibicijski meč između Gorana Ivaniševića i Patricka Raftera. Repriza legendarnog finala Wimbeldona iz 2001. godine održat će se u srijedu 17. srpnja,

"Ovo mi je ispunjenje sna, jedva čekam da napokon u Hrvatskoj odigram taj meč još jednom. Veliko hvala Patricku koji će samo zbog ovog meča doći iz Australije. Hvala i Umagu i svim ljudima koji su nam ovo omogućili, vjerujem da će svi uživati u ovom revanšu", istaknuo je Goran Ivanišević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
IVANIŠEVIĆ O REPRIZI POVIJESNOG MEČA: /

'Sve nas boli, stari smo, deblji, sporiji... Rafter? On uvijek bježi od mene'

Image
IVANIŠEVIĆ O REPRIZI POVIJESNOG MEČA: /

'Sve nas boli, stari smo, deblji, sporiji... Rafter? On uvijek bježi od mene'

Bogat sportski životopis

Iako ga se u Hrvatskoj pamti ponajviše zbog tog meča, sportski životopis Patricka Raftera izuzetno je bogat. Bivši prvi igrač svijeta, dvostruki osvajač US Opena (1997. i 1998.) te dvostruki finalist Wimbledona godinama je bio jedan od najpopularnijih igrača na ATP Touru. Godinu dana mlađi od Gorana, i danas je vrlo aktivan u svijetu tenisa, posebice kroz pomoć i savjetovanje mladih australskih tenisača.

Image
Foto: AFP

Croatian player Goran Ivanisevic (L) and Australian Patrick Rafter (R) pose with their trophies after Men's Single Final at the All England Tennis Championships in Wimbledon, Monday 09 July 2001. Ivanisevic won 6-3, 3-6, 6-3, 2-6, 9-7. AFP PHOTO GERRY PENNY / AFP PHOTO / GERRY PENNY

"Goran je moj veliki prijatelj i jako se veselim dolasku u Hrvatsku, među njegovu publiku. Već nekoliko godina pokušavamo uskladiti raspored kako bih upoznao hrvatske ljepote te posebnost umaškog turnira o kojem se na Touru toliko priča. Drago mi je da smo ove godine uspjeli ovo ostvariti stoga jedva čekam meč u srpnju", izjavio je Patrick Rafter.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osamnaest godina nakon finala u All England Clubu i nakon jedne od najvećih priča u povijesti Wimbledona u kojoj je 125. igrač svijeta ispunio svoj životni san, posjetitelji će tako imati priliku uživo prisjetiti se emocija koje je taj meč izazvao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo