VIDEO: / BiH već slavi, Džeko najavio veličanstveno Svjetsko prvenstvo!

Tri prijateljske utakmice bile su na rasporedu u noći s petka na subotu po europskom vremenu, a Bosna i Hercegovina, Urugvaj i Čile zaključili su ih s pobjedama.

31.5.2014.
11:20
VOYO logo

Zanimljiv dvoboj odigran je u St. Louisu gdje su se susreli sudionici Svjetskog prvenstva, Bosna i Hercegovina i Obala Bjelokosti. Slavila je BiH s 2:1 uz dva pogotka napadača Manchester Cityja Edina Džeke.

Bosna i Hercegovina povela je u 17. minuti nakon pogreške obrane Obale Bjelokosti, udarac Edina Višće obranio je Sylvain Gbohouo, no lopta se odbila do Džeke koji je lakoćom pogodio mrežu. Do kraja prvog dijela BiH je propustila još nekoliko dobrih prilika, a do povećanja vodstva stigla je u 53. minuti i to drugim golom Džeke koji se odlično okrenuo na 18 metara i iz voleja poslao loptu u mrežu. U sudačkoj nadoknadi Didier Drogba je iz slobodnog udarca postavio konačnih 2:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/SLC-1pDrdFg

Urugvaj je u Montevideu bez ozlijeđenog Luisa Suareza i umornog Diega Godina ugostio reprezentaciju Sjeverne Irske i odnio minimalnu pobjedu 1:0. Pred više od 50 tisuća domaćih navijača, Sjeverni Irci nisu uspjeli stići do rijetke pobjede, ostali su na samo jednoj u 20 susreta, no mogu biti zadovoljni pruženim otporom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, nisu izdržali svih 90 minuta, u 62. minuti nakon akcije Gastona Ramireza i Edinsona Cavanija, napadač Espanyola Cristian Stuani pogodio je iz blizine mrežu Roya Carrolla.

//www.youtube.com/embed/Efdo0LYgYGs

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čileanci su u Santiagu bili bolji od Egipta s 3:2 nakon što su Egipćani iskoristili dvije pogreške čileanske obrane i poveli s 2:0.

Početak susreta bio je šokantan po domaćina jer je Egipat već nakon 16 minuta imao visoko vodstvo golovima Mohameda Salaha i Khaleda Qamara koji su iskoristili nesinhroniziranost domaće obrane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do odlaska na odmor Marcelo Diaz je uspio smanjiti zaostatak na 2:1, a u drugom poluvreemnu kooperacija Alexisa Sancheza i Eduarda Vargasa donijela je domaćinu preokret i pobjedu 3:2.

https://vine.co/v/Md0jevpht6H/embed/simple//platform.vine.co/static/scripts/embed.js

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvu pripremnu utakmicu odradila je i reprezentacija Španjolske koja je u Sevilli igrala protiv Bolivije. Španjolci su lakoćom svladali objektivno slabijeg protivnika s 2-0.

Španjolska je izabrala Sevillin stadion za prvi pripremni dvoboj, a protivnik je bila Bolivija, reprezentacija koja je bila orijentirana na čuvanje vlastite mreže i vrlo rijetko je pokušavala napraviti nešto prema naprijed.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema očekivanjima Španjolci su dominirali susretom, imali su puno veći posjed lopte, međutim u prvom dijelu su teško dolazili do pravih prilika protiv dobro organizirane obrane Južnoamerikanaca.

Led je probijen u 50. minuti kada je u 16 metara Gutierrez srušio Javija Martineza, što je bilo dovoljno za kazneni udarac. Vrlo siguran izvođač bio je Fernando Torres.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku susreta Španjolska je bila sve opasnija, Torres je propustio još dvije velike prilike, a nakon serije promašaja na 2-0 povisio je Andres Iniesta nakon lijepe solo-akcije u 84. minuti. Pet minuta kasnije Španjolci su mogli i do trećeg pogotka, međutim udarac Busquetsa zaustavila je vratnica.

Do prvog susreta na Svjetskom prvenstva 13. lipnja protiv Nizozemske, Španjolska će odraditi još samo jednu pripremnu utakmicu i to 7. lipnja protiv Salvadora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijateljska: Englezi lako izašli na kraj s Peruom

U prvoj od tri pripremne utakmice uoči Svjetskog prvenstva u Brazilu Engleska je na Wembleyu ugostila reprezentaciju Perua i uz solidnu igru stigla do pobjede 3-0. Englezi su s nestrpljenjem očekivali dvoboj protiv Perua kako bi vidjeli zamisli Roya Hodgsona uoči odlaska u Brazil. Peru nije bio težak protivnik i Engleska je stigla do rutinske pobjede 3-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Početak susreta nije donio posebno kvalitetnu igru što je u neku ruku bilo i očekivano, a obrana Perua pokleknula je u 33. minuti. Glen Johnson izveo je ubacivanje sa strane, pronašao Daniela Sturridgea, a ovaj krasnim udarcem zabio svoj četvrti gol u dresu engleske reprezentacije.

U drugom poluvremenu na pogodak se čekalo do 65. minute kada je Engleska pokazala koliko će biti jaka u prekidima. Leighton Baines odlično je ubacio iz kornera, a Gary Cahill bio je najviši i poslao je loptu u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pet minuta kasnije Engleska je stigla i do trećeg pogotka, lošu reakciju obrane Perua iskoristio je Phil Jagielka i također nakon prekida poslao loptu u mrežu za konačnih 3-0.

4. lipnja slijedi nova engleska provjera, a ovaj put protivnik će biti reprezentacija Ekvadora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo