IKONA NACIJE / Prekrasne scene iz Manchestera: Navijači suznih očiju odaju počast Bobbyju Charltonu na Old Traffordu

Image

Navijači Manchester Uniteda okupili su se u nedjelju na Old Traffordu kako bi se prisjetili velikana Bobbyja Charltona

22.10.2023.
17:58
VOYO logo

Navijači Manchester Uniteda okupili su se u nedjelju na Old Traffordu kako bi se prisjetili velikana Crvenih vragova Bobbyja Charltona, koji je preminuo u subotu u 86. godini.

Image
POČIVAO U MIRU /

Preminuo je legendarni Englez, jedan od najboljih nogometaša svih vremena

Image
POČIVAO U MIRU /

Preminuo je legendarni Englez, jedan od najboljih nogometaša svih vremena

Navijači su stajali u redu kako bi se upisali u knjigu žalosti i položili cvijeće i šalove u podnožju njegova kipa na Old Traffordu. Jedan od navijača je stavio svoj šal oko vrata Charltonova kipa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Voyo donosi borilačke spektakle svakog mjeseca. 4.studeni - FNC 13 - Beograd. Prosinac - FNC 14 - Sarajevo. Svaki mjesec BKFC event na Voyo

Image

Bobby Charlton je čak 17 godina proveo na Old Traffordu te je za United upisao 758 nastupa uz 249 pogodaka. S klubom je osvojio naslov prvaka Europe (1968), tri naslova prvaka Engleske i jedan FA Kup. Po završetku igračke karijere Charlton je 39 godina radio kao direktor u Manchester Unitedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

S reprezentacijom Engleske je 1966. godine osvojio naslov svjetskog prvaka, a ukupno je za "Gordi Albion" upisao 106 nastupa uz 49 pogodaka.

Sir Bobby povukao se iz javnosti u studenom 2020. godine, kada mu je dijagnosticirana demencija, samo četiri mjeseca nakon što je ista bolest zahvatila i njegovog starijeg brata Jacka Charltona, koji je preminuo u 85. godini života.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

"Sir Bobby je bio heroj za milijune, ne samo u Manchesteru ili Ujedinjenom Kraljevstvu, nego svugdje gdje se igra nogomet diljem svijeta. Cijenili su ga jednako zbog njegovog sportskog ponašanja i integriteta kao i zbog njegovih izvanrednih kvaliteta kao nogometaša. Sir Bobby će uvijek biti zapamćen kao div u igri," objavio je ManU.

FNC 4. studenoga stiže u Beograd, a revanš Croate i Vase pratite ekskluzivno na platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo