HOĆE LI SE IZVUĆI? / Počelo je suđenje Karimu Benzemi. Jednom od najboljih napadača svijeta prijeti pet godina zatvora

Image
Foto: Profimedia

Benzema i njegov odvjetnik s gnušanjem odbacuju ove optužbe

19.10.2021.
15:32
Profimedia
VOYO logo

U utorak je počelo suđenje francuskom reprezentativcu i ponajboljem igraču Real Madrida, Karimu Benzemi. Golgeter "kraljevskog kluba" optužen je još 2015. godine, zajedno s još četiri osobe, da je snimkom seksa ucjenjivao bivšeg suigrača iz reprezentacije Mathieua Valbuenu.

Benzema i njegov odvjetnik s gnušanjem odbacuju ove optužbe. "Odluka da se Benzemi sudi je apsurdna i surova. Nemam mu što zamjeriti ovdje", rekao je Benzemin odvjetnik Sylvain Cormier, ali napadaču prijete dosta ozbiljne sankcije. Mogao bi čak dobiti pet godina zatvora jer prema francuskom zakonu to je maksimalna kazna za čin iznuđivanja novca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Karim Benzema

Beznema je, podsjetimo, s još četiri osobe navodno tražio od Valbuene između 50 i 100 tisuća eura kako sporna snimka ne bi dospjela u javnost. Nakon što je cijela afera procurila u medijima 2015. godine, izbornik Didier Deschamps obojicu je potjerao iz reprezentacije, ali je Benzema ove godine ipak zaradio poziv i igrao je na Euru.

Istražitelji pak tvrde kako je Benzema bio taj koji je hrabrio Valbuenu da plati ucjenjivačima te da mu je prenosio uvjete pod kojima bi mogao spriječiti vlasnike snimke da ju objave u javnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Benzema svo vrijeme negira sve optužbe, a sada je slučaj konačno stigao na sud.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo