KAKVA NOĆ, LUDILO U NAMA / Liverpool u osam minuta potopio Inter, Perišić oduševio: Bayern Munchen se nasukao u Salzburgu

Image
Foto: Profimedia

Luda noć u Ligi prvaka. Liverpool je od 75. do 83. zabio dva gola Interu. Ivan Perišić bio najbolji u poraženoj momčadi. RB Salzburg zaustavio je moćni Bayern iz Munchena

16.2.2022.
22:55
Profimedia
VOYO logo

Liga prvaka

Prve utakmice osmine finala

Inter - Liverpool 0:2

Inter: Handanovič, Skriniar, De Vrij, Bastoni, Dumfries, Vidal, Brozović, Hakan Çalhanoğlu, Perišić, Džeko, Lautaro

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Robertson; Elliott, Fabinho, Thiago; Salah, Diogo Jota, Sadio Mane

Salzburg - Bayern 1:1

Kakva noć, ludilo u nama... Ma, možemo komotno to zapjevati, hajmo se malo vratiti u prošlost. Jer, noć je bila prekrasna danas u Ligi prvaka, u prvim utakmicama osmine finala. Da, nogomet je toliko nepredvidljiv, a zato ga i volimo. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan Perišić oduševio igrom

Image
NEMOJ IVANE, NEMOJ MOLIM TE /

Ivan Perišić je čudo od igrača, najbolji je od svih: Klopp gleda i ne vjeruje što atomski Hrvat radi njegovim braničima

Image
NEMOJ IVANE, NEMOJ MOLIM TE /

Ivan Perišić je čudo od igrača, najbolji je od svih: Klopp gleda i ne vjeruje što atomski Hrvat radi njegovim braničima

Talijanski prvak Inter je dominirao u većini susreta, imao nekoliko jako dobrih prilika, ali Liverpool je iz dva poteza zabio dva gola i slavio u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka.

Gosti su poveli golom Firmina u 75. minuti, a domaćine je dotukao Salah golom u 83. minuti. Liverpool nije briljirao, ali ne možete uvijek dominirati. Kaznio je protivničke greške i došao do vrijedne pobjede. "Nerazzurri" i "Redsi" su odigrali zanimljivu utakmicu s mnogo trke, nizom prilika, a na koncu su slavili gosti sa 2-0 premda je i talijanski prvak vrlo lako mogao do slavlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvu priliku na utakmici imali su gosti u 14. minuti. Robertson je iz slobodnog udarca s lijeve strane ubacio na drugu vratnicu, Mane je pucao glavom, ali iznad gola. Samo dvije minute kasnije uzvratio je Inter najboljom prilikom u prvom poluvremenu. Perišić je sjajno prošao po lijevom krilu, ubacio pred gol do Calhanoglua koji je pucao, ali je lopta pogodila prečku.

Hrvatski pogon

U 29. minuti okušao se Alexander-Arnold iz slobodnog udarca, no i taj je pokušaj završio iznad gola. Uslijedilo je novo uzbuđenje pred vratima engleskog sastava u 35. minuti. Bila je to brza kontra domaćeg sastava, Dumfries je pokušao uposliti Džeku ispred gola, no Konate je uklizavanjem spriječio opasnu situaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inter je bolje ušao u drugo poluvrijeme. Već na startu domaćin je imao priliku koja je izrađena na "hrvatski pogon". Perišić je bio dodavač, a Brozović je opalio sa 18 metara, ali je pucao pored gola. U 53. minuti je ponovo zaprijetio Inter, ponovo je ubacio Perišić, no Lautaro je zamalo zakasnio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 60. minuti Inter je zabio, no pogodak Edina Džeko je ispravno poništen zbog zaleđa. Prvu priliku u nastavku gosti su imali u 63. minuti, ali Luis Diaz nije najbolje reagirao.

Firmino zabio glavom za 1-0

U trenucima Interove dominacije, Liverpool je u 76. minuti poveo. Roberson je ubacio iz kornera, a Firmino glavom zabio za vodstvo "Redsa". Novu priliku za Inter vidjeli smo u 80. minuti, s ruba kaznenog prostora pucao je Perišić, ali preko gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gosti su pobjedu i veliku prednost uoči uzvrata osigurali u 83. minuti golom Mohameda Salaha. Alexander-Arnold je ubacio u kazneni prostor, a Salah se najbolje snašao u gužvi ispred gola.

Vatreni odigrali svih 90. minuta

Ivan Perišić i Marcelo Brozović su odigrali cijeli susret u domaćim redovima. Uzvratni susret je 8. ožujka u Liverpoolu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bayernove muke u Salzburgu

A u Salzburgu šou. Tamo je domaći Red Bull zaustavio moćni Bayern iz Munchena, taj bavarski stroj. Prvak Austrije zaustavio je blitzkrieg. Mogao je i pobijediti, da Thomas Muller i Coman nisu 90. spasili Bayern.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaćin je poveo u 21. minuti golom Chikwubuikea Adamua, a u 90. minuti je izjednačio Kingsley Coman

Bavarci su prvi zaprijetili u 10. minuti. Gnabry je pucao sa desetak metara, no Phillip Kohn je bio spreman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaćin je uzvratio u 21. minuti golom Chikwubuikea Adama. Mladi nigerijski napadač s austrijskom putovnicom lijepo je pogodio sa 15 metara pogodivši kut Bayernovog gola. Zanimljivo, Adama je ušao u igru u 12. minuti nakon što se  ozlijedio prvi napadač Salzburga Noah Okafor.

Sane propustio veliku priliku u 30.

Bayern je mogao do izjednačenja u 30. minuti, no Sane je loše pucao. U završnici poluvremena Bayern je imao dva pokušaja, ali bez uspjeha. Gnabryjev udarac je završio u bloku, dok je Comanov udarac zaustavio vratar domaćeg sastava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvu priliku u nastavku imao je domaćin, u 49. minuti je pucao Nicolas Seiwald, ali je Sven Ulreich obranio. U 60. minuti Leroy Sane je upropastio obećavajuću priliku za goste, a u 73. minuti Coman je odlično pucao, no Philipp Kohn je sjajno reagirao.

Salzburg mogao imati 2-0, Sučić nastupio

U 81. minuti je vrlo lako moglo biti 2-0. Adeyemi je pucao, Ulreich obranio, a potom je onda Pavard sjajno blokirao udarac Adamua koji je bio u odličnoj poziciji. Kazna za promašaj stigla je u 90. minuti,  Bayern je uspio izjednačiti, a  pogodak je postigao Coman. Fantastični Thomas Muller je dugačku loptu upućenu u kazneni prostor majstorski spustio glavom, a na nju je natrčao Coman pogodivši za 1-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luka Sučić je za Salzburg igrao od 80. minute, dok Roko Šimić nije ulazio u igru. Kod Bayerna Josip Stanišić i Gabriel Vidović nisu nastupili.

U utorak je Manchester City na gostovanju pobijedio Sporting sa 5-0, dok je PSG u Parizu porazio Real Madrid sa 1-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Idućeg tjedna na programu su preostale četiri utakmice. U utorak se sastaju Chelsea - Lille, te Villarreal - Juventus, a dan kasnije Benfica - Ajax i Atletico Madrid - Manchester United.

Rezultati prvih susreta osmine finala nogometne Lige prvaka:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RB Salzburg - Bayern 1-1 (Adamu 21 / Coman 90)
Inter - Liverpool 0-2 (Firmino 75, Salah 83)

U utorak - 15. veljače:
PSG - Real Madrid 1-0 (Mbappe 90+4)
Sporting - Manchester City 0-5 (Mahrez 7, Bernardo Silva 17,44, Foden 32, Sterling 58)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U utorak - 22. veljače
Chelsea - Lille
Villarreal - Juventus

U srijedu - 23. veljače
Benfica - Ajax
Atletico Madrid - Manchester United

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UZVRATNI SUSRETI:

U utorak - 8. ožujka:
Bayern Munchen - RB Salzburg (1-1)
Liverpool - Inter (2-0)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U srijedu - 9. ožujka:
Real Madrid - PSG (0-1)
Manchester City - Sporting (5-0)

U utorak - 15. ožujka
Ajax - Benfica
Manchester United - Atletico Madrid

U srijedu - 16. ožujka
Lille - Chelsea
Juventus - Villarreal

Gotove su obje utakmice.

90' - GOOOL - Bayern je zabio za 1-1. Thomas Muller je dočekao jedan centaršut u šesnaestercu i poslao loptu glavom pred gol, a tamo ju je dočekao Kingsley Coman i poslao u mrežu.

83' - GOOOL - Salah zabija za 2-0 Liverpoola. OVDJE pogledajte taj gol.

80' - Jao, kako je to bilo blizu... Ivan Perišić izvana je tukao s nekih 23 metra, iznad gola je to otišlo.

75' - GOOOL - Firmino zabija za 1-0 Liverpoola. Milano je u šoku, barem onaj dio koji navija za Inter. Firmino je odlično glavom matirao Handanoviča. OVDJE pogledajte kako je to izgledalo.

67' - Šteta što nema golova. Strateška dinamika i potezi su učinili svoje. To je tako kad igraju dva velikana.

60' - Edin Džeko je zabio gol, ali on je poništen zbog zaleđa. Ivan Perišić prvo ime Intera u večerašnjoj utakmici.

53' - Opet sijeva s lijeve strane, Ivan Perišić je opet ubacio, opet je bilo blizu.

46' - Krenula su druga poluvremena u Milanu i Salzburgu.

45' - Gotova su prva poluvremena u Milanu i Salzburgu. Jedini gol večeras pao je u Salzburgu protiv Bayerna. Osam udaraca Liverpoola, samo 3 Intera. Niti jedan u okvir gola. Ivan Perišić je jedan od najboljih igrača utakmice. Također, 53 % lopta je u nogama Redsa. Tresla se i greda Liverpoola.

42' - Edin Džeko se bori u napadu s braničima Redsima. Ivan Perišić oduševio je korisnike Twittera, nogometne fanove koji se ne mogu načuditi njegovoj brzini.

36' - Gužva u šesnaestercu Intera, neugodni trenuci za domaćina. Salah, da, taj opasni Salah kao u nekoj video igrici sjurio se svojim sitnim, ali brzim korakom s loptom, ali Marcelo Brozović je tu da spasi dan, barem za kratko.... Opet napada Salah, Perišić i Bastone odlično funkcioniraju isto tako.

35' - I dalje nema udarca u okvir gola.

30' - 6 pokušaja Liverpoola, 2 Intera. Nema udaraca u okvir gola.

21' - GOOOL - Salzburg vodi 1-0 protiv Bayerna. Kakvo iznenađenje... Chikwubuike Adamu je odigrao dupli pas sa suigračem malo izvan šesnaesterca i hrabro pucao. Lopta je ušla u gol odmah uz desnu stativu za oduševljenje domaćih navijača. Senzacionalno vodstvo Salzburga protiv moćnog bavarskog nogometnog giganta. OVDJE pogledajte taj gol.

21' - Paralelno s utakmicama, pratimo i društvene mreže. Ivana Perišića za sad hvale korisnici Twittera. Pišu kako je podcijenjen igrač i kako je njegov utjecaj na igru u dosadašnjem tijeku utakmice ogroman. I stvarno je, Inter dosta igra preko njega po lijevoj strani. Na kraju krajeva, najbolja prilika na utakmici za Inter i njegove je nogometne kuhinje.

15' - Kakva šansa za Inter, najveća u čitavoj utakmici dosad. Ivan Perišić je s lijeve strane oštro i precizno ubacio Hakan Çalhanoğluu, koji je tukao i pogodio okvir gola. OVDJE pogledajte tu akciju.

14' - Mane je pucao sad glavom, kako je to bilo blizu...

12' - Na San Siru, Inter sve više napada. Marcelo Brozović je za sad dosta neprimjetan, iako ne sumnjamo da on dobro odrađuje svoj dio na terenu bez lopte. Salah je, s druge strane, za sad najaktivniji i najzapaženiji pojedinac Redsa.

9' - Idemo malo do Salzburga, tamo se igra druga večerašnja utakmica. Salzburg dobro odolijeva u početnim minutama. Mohamed Camara je sad pucao iz dobre pozicije malo izvan šesnaesterca, ali mu je požrtvovni obrambeni igrač Bayerna u obrani, blokirao šut.

5' - Gledamo dobar uvod u Milanu. Uf, Lautaro je sad opalio opasno s nekih 15 metara. Fijuknulo je to pored gola Alissona. Ivan Perišić dosta je aktivan u dosadašnjih 5 minuta.

1' - Počele su večerašnje utakmice u Ligi prvaka.

20.50 - Klopp je postavio igrače kojim bi širili obranu Intera. Imaju široku klupu, ali tijekom čitave utakmice će se voditi bitka na sredini terena. Marcelo Brozović će, stoga, biti jedan od glavnih protagonista utakmice. Trebao bi biti, obzirom na svoju ulogu u Interu, a i filozofiju ove utakmice.

19:48 - Stanišić je na Bayernovoj klupi.

19.31 - Na travnjake bi mogla izaći čak tri hrvatska reprezentativca - Ivan Perišić i Marcelo Brozović koji su ključni igrači Intera, te mladi Luka Sučić koji oduševljava nastupima u Salzburgu.

Talijanski prvak Inter želi napraviti dobar rezultat u Ligi prvaka, ali im na noge dolazi Liverpool koji je u dosadašnjem dijelu natjecanja bio besprijekoran. U teškoj grupi s Atletico Madridom, Portom i Milanom, Liverpool je završio kao prvi s maksimalnih 18 bodova. Inter je pak završio na drugom mjestu u grupi iza Real Madrida, dok su lošiji bili Sheriff i Shakhtar.

Uoči prvog susreta na Giuseppe Meazzi, s novinarima je pričao trener Liverpoola Jurgen Klopp.

'Jedva čekam Perišića'

Njemački strateg već je godinama jedan od najboljih trenera na svijetu, a u momčadi Inter posebno je istaknuo Perišića. Klopp je s Vatrenim surađivao u Borussiji Dortmund za koju je naš reprezentativac nastupao od 2011. do 2013. godine.

"Moram izdvojiti Perišića, jedva ga čekam vidjeti. S njim sam osvojio duplu krunu u Njemačkoj i divim mu se. Jako mi se sviđa kao igrač. Tu je Džeko i ostatak momčadi. Barella ne može igrati, što za nas nije nimalo loše jer se radi o fantastičnom igraču s vrhunskom tehnikom. U teoriji je prednost što prvu utakmicu igramo u gostima, ali sve ovisi kako ćemo tamo odigrati. Računamo na podršku s Anfielda u uzvratu, ali ne ovisimo o tome", poručio je Nijemac.

Utakmicu između Intera i Liverpoola možete gledati na HRT 2, a moći ćete je pratiti i u tekstualnom prijenosu na portalu Net.hr.

U drugoj utakmici Bayern kao veliki favorit gostuje u Salzburgu. Bavarci su glatko osvojili svoju skupinu, dok je Salzburg prošao u sljedeću fazu kao drugoplasirani, iz francuskog Lillea. Na Arena Sport 1 možete pratiti utakmicu Intera i Liverpoola, a na Arena 7 Salzburga i Bayerna.

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo