PA ŠTO ĆE SADA BITI S OLMOM? / Leipzig doveo jednog od najboljih mladih veznjaka u Europi, igra točno na Danijevoj poziciji

Image
Foto: Profimedia

Najtalentiraniji mađarski nogometaš i ponajbolji igrač Salzburga prešao je u Lepzig navodno za svega 25 milijuna eura

17.12.2020.
11:00
Profimedia
VOYO logo

Jedan od najboljih mladih igrača u Europi, ofenzivni veznjak RB Salzburga. Mađar Dominik Szoboszlai, konačno je ostvario veliki transfer i prešao je u bratski klub iz njemačke Bundeslige, RB Leipzig.

Najtalentiraniji mađarski nogometaš i ponajbolji igrač Salzburga prešao je u Lepzig navodno za svega 25 milijuna eura jer tolika mu je, kako pišu pojedini mediji, odštetna klauzula. Szoboszlai je bio na meti Milana i Arsenala, ali se na koncu ipak odlučio za trenutno treću momčad njemačke Bundeslige koja obiluje mladim igračima i koju vodi možda i najperspektivniji mladi trener Juilan Nagelsmann.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Hungary's midfielder Dominik Szoboszlai listens to the national anthems prior to the stadium inauguration friendly match between Hungary and Uruguay in Puskas Arena of Budapest on November 15, 2019.,Image: 483210103, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Gdje će igrati?

Međutim, Szoboszlai će se odmah po dolasku u klub naći u nezahvalnoj situaciji jer pozicije koje on igra, one ofenzivnog veznog i lijevog krila, okupira podosta izvanserijsih igrača. Polušpice su bivši Dinamov playmaker, Dani Olmo i sjajni mladi Francuz, Christopher Nkunku, a pridružuje im se i Emil Forsberg, te mladi Lazar Samardžić.

Nagelsmann je trener koji ne koristi klasične krilne igrače, uglavnom koristi tri ili četiri formacije (3-4-2-1, 4-2-3-1, 4-4-3 i 4-4-2), a krila mu obično igraju visoko postavljeni bekovi, odnosno "wing bekovi". Igrači koji su inače po vokaciji krila, poput Forsberga, Patricka Kluiverta i Marcela Sabitzera igraju uglavnom na pozicijama polušpice, odnosno u "halfspaceu". Dakle, konkurencija je mladom Mađaru, golema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo