Ovakav samar Mamici vec dugo nisu dobili

'Ovoj momcadi nedostaje hrabrosti, kuraze i bezobrazluka. Redovito stizemo pred zid koji ne znamo preskociti. Problem je izostanak pravog podrazaja u domacem prvenstvu. Tu smo dominantni.

5.12.2014.
13:41
VOYO logo

Rijeka je pred vratima, Dinamo je u problemima, a u hrvatskom nogometu je sve vaznije od samog nogometa. Sto bas i nema smisla, ali, kada je rijec o domacem nogometu, sto uopce i ima! U takvom cudnom ambijentu Dinamo docekuje Rijeku sa fantasticnim Andrejom Kramaricem.

"Zvali su me suigraci iz reprezentacije, prijatelji iz Ukrajine i Rusije i pitaju sto se dogada. Sto im kazati? Pamtim one proslave prvaka protiv Hajduka, pune stadione i praznik nogometa. Danas? Ovime najvise gubimo mi sportasi i publika. I ovako ih ima malo, ali kako ocekivati da ce ih biti vise nakon ovoga?", kazao je Ognjen Vukojevic za Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/36KY4FvBCO0

Vukojevic je u Dinamo stigao prosloga ljeta, najavljivan kao veliko pojacanje, veliki povratnik u klub, i lider ove druzine. Medutim, Vukojevic se tek stigao uklopiti u ovo maksimirsko sivilo losih rezultata, s puno pretplacenih zvijezdica u svlacionici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Priznajem da sam ocekivao vise, ali poklopilo se tu puno stvari. Stigao sam kasno, nisam izborio mjesto u momcadi, formacija 4-3-3 mi ne odgovara. Medutim, ne osjecam se duzan jer nisam igrao puno, a ono sto sam proveo na travnjaku mislim da je bilo solidno. Sada slijede pripreme na kojima cu se vrhunski pripremiti i na proljece biti najbolji igrac Dinama".

Uprava Dinama i njegovi simpatizeri, onaj manji dio koji jos uvijek "vjeruje" u maksimirsku momcad s Mamicima na celu, nadao se proljecu u Europi. Ali nista od proljeca. Tek jesen, jos jedna tmurna maksimirska jesen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zao mi je sto je tako ispalo. Cinjenica je da smo podbacili i da treba izvuci odredene zakljucke. Poslije Astre imali smo otvoreni razgovor u svlacionici gdje smo si sve rekli u lice. Preuzeli smo odgovornost na sebe i neka svatko prizna sto je bilo dobro a sto lose. U svakom slucaju, Dinamo zasluzuje puno vise nego smo pruzili ove jeseni - samokritican je Vukojevic koji ce krenuti tragom Zorana Mamica pa spomenuti psiholosku barijeru kao osnovni element koji kreira Modru sadasnjost".

I onda je Vukojevic otkrio pravu istinu o Dinamu i njegovim igracima. Istinu, koju smo svi svjesni, svi osim trenera Zorana Mamica i celnika aktualnog prvaka. Jer, da nije tako, Uprava Dinama bi ozbiljno razmisljala o adekvatnim zamjenama, pojacanjima, i ozbiljnijem ciscenju svlacionice od samo neotkupa ugovora s Wilsonom Eduardom, koji se ove zime vraca u Sporting (17 susreta, tek jedan gol za Dinamo).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovoj momcadi nedostaje hrabrosti, kuraze i bezobrazluka. Redovito stizemo pred zid koji ne znamo preskociti. Problem je izostanak pravog podrazaja u HNL-u. Tu smo dominantni. Europa to ne priznaje i svaki krivi korak stigne na naplatu", rezimira bivsi reprezentativac.

Rijeka u subotu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Skidam kapu tom projektu s Kvarnera. Imaju odlicnu momcad, vrhunskog trenera i fenomenalnu atmosferu. Nastupom u Europi su pokazali da su zaokruzili sjajnu pricu i treba ih respektirati. Medutim, unatoc svim svojim manama, mi smo Dinamo. Koliko god bila teska situacija, saznanje da pobjedom rjesavamo prvenstvo bit ce dovoljan motiv sam po sebi", zavrsio je Vukojevic.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo