Novi debakl Dinama! Modri protiv Zagreba odigrali još jedan susret za zaborav

U 15. kolu hrvatskog nogometnog prvenstva Zagreb i Dinamo remizirali su u Kranjčevićevoj 0:0.

9.11.2014.
12:39
VOYO logo

ZAGREB: Livaković - Jurendić, Kovačić, Musa, Štiglec - Krovinović, Stepčić, Mudražija - B. Boban, G. Boban, Medić

DINAMO: Eduardo - Pinto, Sigali, Taravel, Ibanez - Ademi, Brozović, Andrijašević - Soudani, Pjaca, Henriquez

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne sjećamo se kada je Dinamo zadnji puta dočekivao neki prvoligaški sraz u tako lošoj atmosferi. Debakl u Europskoj ligi protiv Red Bull Salzburga (1:5) još uvijek je glavna tema u Maksimirskoj 128. A sad je, očito, na red došla nova, remi protiv Zagreba! Iako Zagreb ove sezone igra dobro, te se nalazi na sredini prvoligaške ljestvice s 17 bodova, Dinamo je ipak puno kvalitetniji sastav i u ovom srazu je morao slaviti, što zbog vlastitog samopouzdanja i mira u "kući", što zbog bodova. Ali, nogometaši Zorana Mamića ponovno nisu uspijeli u svojim naumima.

Prvo poluvrijeme utakmice prošlo je u izjednačenoj igri. Niti Zagreb, niti Dinamo, nisu uspijeli realizirati svoje šanse. Modrisu u prvom poluvremenu izgledali dosta jalovo, tek su Henriquez i Pjaca nešto pokušavali, ostali su bili ispod prosjeka. Dinamo je na početku dvoboja vrlo visoko napadao igrače Zagreba, već na dvadeset metara od svog gola, ali s tim su jedino dobili posjed lopte u svojim nogama, ništa konkretnije. Jedina situacija vrijedna pažnje u prvome dijelu bio je pokušaj Stepčića iz slobodnog udarca koji Eduardo sjajnom paradom izbija u korner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugo poluvrijeme je donijelo sjajnu šansu Pjesnika. Stepčić je ubacio iz kuta, Kovačić je u sredini glavom proslijedio na drugu vratnicu gdje je bio Medić koji je odmah pucao, ali Sigali se odlično snašao i izbio loptu s gol crte. Dinamo je odgovorio tri minute poslije, točnije u 51. minuti, Henriquez je sjajno spustio loptu Pjaci, koji je tukao iz okreta, ali njegov udarac je obranio Livaković. U 68. minuti Jurendić je dobio drugi žuti karton, i Zagreb je ostao s igračem manje na travnjaku.

U 79. minuti gosti iz Maksimirske 128 su imali još jednu šansu. Henriquez i Pjaca su odigrali nekoliko lijepih dodavanja da bi na kraju Pjaca ostavio loptu Čileancu koji je pucao s ruba kaznenog prostora, ali lopta je otišla malo pored vratnice. U 87. Zagreb je mogao "šokirati" Dinamo. Gabrijel Boban se lukavo ubacio iz leđa obrane Modrih, Eduardo je istrčao daleko sa svojeg gola i obranio njegov udarac. Bila je to mat pozicija za Dinamo koju je spasio Eduardo. U 93. minuti hrvatski prvak je mogao uzeti sva tri boda, ali udarac Soudanija, na dodavanje Pinta, završio je u vanjskoj mreži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovim remijem igračka kriza Dinama se nastavila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo