NOĆ ZA PAMĆENJE U LIGI PRVAKA / Modrić krenuo od prve minute pa Real uzeo puni plijen na teškom gostovanju, Rakitić asistirao u porazu Seville

Image
Foto: Profimedia

Najvažnije događaje na utakmicama 3. kola Lige prvaka u skupinama A, B, C i D mogli ste pratiti uživo na portalu Net.hr

24.10.2023.
19:32
Profimedia
VOYO logo

Nogometaši madridskog Reala ostvarili su u trećem nastupu i treću pobjedu u Ligi prvaka, u gostima su u okviru skupine C svladali portugalsku Bragu 2-1.

Image
DVA SPEKTAKLA /

Bayern promarširao Istanbulom, Roko Šimić izgubio kod europskog viceprvaka

Image
DVA SPEKTAKLA /

Bayern promarširao Istanbulom, Roko Šimić izgubio kod europskog viceprvaka

FNC 4. studenoga stiže u Beograd, a revanš Croate i Vase pratite ekskluzivno na platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon brazilske kombinacije Real je poveo već u 16. minuti. Vinicius Junior je asistirao, a strijelac je bio Rodrygo. Domaći sastav nije bio posebno impresioniran uglednim suparnikom te je igrao hrabro i napadački. Nizale su se šanse na obje strane, no u takvom ritmu opet se zatresla domaća mreža. U 61. minuti opet je asistent bio Vinicius, a strijelac za 2-0 odlični Jude Bellingham.

Voyo donosi borilačke spektakle svakog mjeseca. 4.studeni - FNC 13 - Beograd. Prosinac - FNC 14 - Sarajevo. Svaki mjesec BKFC event na Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Upornost i razigranost Brage se isplatila u 63. minuti kada je Alvaro Djalo smanjio na 1-2. Nakon toga se Real povukao i domaćin je svim silama pokušao doći do izjednačenja, ali nije uspio.

Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić našao se u udarnoj momčadi Reala, kako je i najavljeno te je odigrao cijelu utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U toj skupini C je novu pobjedu upisao Napoli koji je s minimalnih 1-0 slavio kod Union Berlina. Gol odluke dao je Raspadori nakon asistencije Kvarackelie u 65. minuti. Za domaćina nije konkurirao hrvatski reprezentativac Josip Juranović zbog ozljede.

Vodeći Real ima devet bodova, Napoli je na šest, Braga na tri, dok su posljednji Berlinčani i dalje bez bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skupini B Arsenal je u gostima pobijedio Sevillu 2-1 čime je došao do druge pobjede. Odličan je bio Brazilac Gabriel Jesus koji je prvo na sjajan način započeo kontranapad u nadoknadi prvog dijela kojeg je golom za 1-0 zaključio njegov sunarodnjak Martinelli. Potom je u 53. Gabriel Jesus izveo kratki dribling i potom majstorski pogodio suprotni kut iz vrlo teške situacije za 2-0.

Sevilla je smanjila u 58. minuti kada je iz kornera asistirao hrvatski nogometaš Ivan Rakitić, a glavom je za 1-2 pogodio Nemanja Gudelj. To je bilo sve što su Andalužani uspjeli napraviti čime su ostali na dva boda. Rakitić je odigrao cijeli susret za domaćina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom susretu Lens i PSV su remizirali 1-1. Vrlo lijepi pogodak zabio je Bakayoko u 54. minuti za vodstvo gostiju iz Eindhovena, ali je deset minuta kasnije izjednačio Wahi. Na vrhu ljestvice skupine B je Arsenal sa šest bodova. Lens ima pet, a po dva Sevilla i PSV.

U skupini A Manchester United je na svom Old Traffordu, uz puno mučenja, pobijedio FC Kopenhagen 1-0. Manchester United je od pete minute mogao biti u minusu, ali ga je spasio okvir vrata nakon udarca Dioga Goncalvesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skoro pa ravnopravnoj igri, jer su Danci znali biti vrlo opasni u napadačkim izletima, domaćin je nekako ugurao loptu u suparničku mrežu u 72. minuti, a glavom je iz blizine pogodio Harry Maguire. Sve je bilo spremno za novi šok u 96. minuti jer je dosuđen jedanaesterac za goste, ali je United spasio vratar Onana koji je odlično obranio udarac Larssona s bijele točke. Upisao je tako Manchester United premijernu pobjedu sezone u Ligi prvaka.

Ranije tijekom utorka u ovoj skupini A je Bayern ostvario novu, treću pobjedu. S 3-1 je pobijedio Galatasaray u Istanbulu premda je turski prvak bio bolja momčad više od sat vremena igre. Domaćin je pao u završnici susreta pa je tako Harry Kane u 73. minuti zabio za 2-1 Bayerna, a samo šest minuta kasnije sve je bilo riješeno. Kane je tada asistirao, a Musiala bio strijelac za 3-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije toga je Bayern vodio ranim golom Comana, dok je nakon pola sata igre izjednačio Argentinac Mauro Icardi koji je s bijele točke pogodio panenkom.

Prvi Bayern ima devet bodova. Galatasaray ima četiri, Manchester United tri, a danski FC Kopenhagen jedan bod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na rub ispadanja već je sada došla Benfica koja je izgubila treću utakmicu u skupini D i ne samo to, već portugalski prvak nije postigao pogodak tijekom 270 minuta. Ovaj put je Real Sociedad kao gost slavio na Luz stadionu s 1-0.

Benfica je u ranoj fazi susreta postigla pogodak, strijelac je bio hrvatski reprezentativac Petar Musa, ali je slavlje domaćina zaustavio VAR i zaleđe. Utakmica je odlučena u 63. minuti kada je jedini strijelac bio Brais Mendez što mu je bio već treći gol ove sezone u Ligi prvaka. Musa je zamijenjen kod Benfice na poluvremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U toj je skupini ranije Inter u Milanu pobijedio austrijskog prvaka Red Bull Salzburg 2-1. Inter je poveo u 19. minuti golom Alexisa Sancheza, dok su gosti izjednačili u 57. minuti. U toj su akciji sudjelovali hrvatski nogometaši Luka Sučić i Roko Šimić, a nakon asistencije Kjaergaarda strijelac za 1-1 je bio Izraelac Gloukh.

Inter je brzo vratio vodstvo, a za tri boda je strijelac u 64. bio turski veznjak Hakan Calhanoglu koji je pogodio s bijele točke. Šimić je za goste igrao do 72. minute, a Sučić cijelu utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ljestvici su se odvojili Inter i Real Sociedad sa sedam bodova. RB Salzburg ima tri, a Benfica nula.

Liga prvaka, 3. kolo, skupine A, B, C i D, utorak, početak u 21 sat

Skupina A

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galatasaray - Bayern 1:3 (početak u 18.45)

Manchester United - Kopenhagen 1:0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupina B

Lens - PSV 1:1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sevilla - Arsenal 1:2

Skupina C

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Union Berlin - Napoli 0:1

Braga - Real Madrid 1:2

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupina D

Inter - RB Salzburg 2:1 (početak u 18.45)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Benfica - Real Sociedad 0:1

Gotove su utakmice.

90' + 6' Umalo šok na Old Traffordu, ali Kopenhagen nije uspio izjednačiti iz penala u šestoj minuti sudačke nadoknade.

90' Još četiri minute sudačke nadoknade vremena na utakmici Brage i Reala.

83' U jeku pritiska omaćina Real je zabio, ali nema promjene rezultata jer je Viniciusov gol ubrzo poništen zbog zaleđa.

80' Vratimo se utakmici Reala i Brage - tamo "Kraljevski klub" prolazi kroz teške trenutke, Portugalci su zagospodarili terenom i nižu opasne šanse. Gol visi u zraku.

72' Man. United je nakon dugog mučenja probio Copenhagen, a strijelac je, ni manje ni više nego Harry Maguire. Pogodak možete vidjeti OVDJE.

63' Dva brza gola na utakmici Rela i Brage. Prvo je Bellingham povisio na 2:0 u 61., pa dvije minute kasnije Djalo smanjio na 1:2.

59' Sevilla je smanjila zaostatak protiv Arsenala. Pogodio je Gudelj nakon kornera, a ubacio je naš Ivan Rakitić.

55' PSV je poveo u Lensu, zabio je Bakayoko.

53' Arsenal ponovno zabija, Za 2:0 u Sevilli poentirao je Gabriel Jesus.

51' Dobar pokušaj Bellinghama, opalio je iz voleja, no sjajno brani golman Brage.

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

Gotovo je prvo poluvrijeme na svim utakmicama, vidjeli smo samo dva gola.

45' + 5' Poveo je Arsenal u Sevilli u petoj minuti sudačke nadoknade.. Martinelli je probio Andalužane.

37' Real je preuzeo inicijativu, no ne uspijeva zabiti. Sjajnu šansu nije iskoristio Vinicius, a nije uspješan bio niti dalekometni pokušaj Valverdea.

34' Ponovno je zabio Real, ali brazilski duo Rodygo i Vinicus na početku acije bili su u zaleđu pa to neće vrijediti.

26' Nakon što je primila gol, Braga je bacila sve karte u napad.Opasno su prijetili Al-Musrati i Horta, no "Kraljevi" su se uspjeli spasiti.

18' Evo i prvog gola. Real je poveo u Portugalu, Rodrygo je zabio Bragi. Asistirao mu je Vinicius koji je probio bok, izvrtio čuvara i sjajno ubacio. Gol možte pogledati OVDJE.

3' Prvi put se mreža zatresla, Benfica je golom Peta Muse povela protiv Real Sociedada, no sreća nije dugo trajala jer je taj pogodak poništen nakon pregleda snimke.

10' Mirno je, barem zasad, nema niti jednog ranog gola. Možemo izdvojiti samo da je Braga tražila penal nakon što je jedan njihov igrač pao u šesnaestercu Reala, no sudac se nije oglasio.

1' Počele su utakmice.

20.35 Gotove su prve dvije utakmice. Bayern je u Istanbulu pobijedio Galatasaray 3:1, a Inter je na svom terenu svladao Salzburg rezultatom 2:1.

20.15 Roko Šimić napustio je igru u 72. minuti. Trener Salzburga je umjesto njega uveo Ratkova. U drugoj utakmici Bayern je poveo protiv Galatasaraya, zabio je Kane.

20.07 Salzburg je izjednačio u Milanu golom Oscara Gloukha, no Inter je ubrzo vratio vodstvo preko Calhanoglua koji je realizirao penal.

20.02 Stigao je i Sastav Seville, Rakitić protiv Arsenala kreće od prve minute.

19.30 Završeno je prvo poluvrijeme na utakmicam akoje su počele u ranijem terminu. Inter golom Alexisa Sancheza vodi 1:0 protiv Salzburga, za koji naš Roko Šimić igra od prve minute, a rezultat na utakmici Galatasaraya i Bayerna u Istanbulu je 1:1.

19.25 Real je objavio sastav, Luka Modrić kreće od prve minute.

______________________________________________________________________

U utaorak su na rasporedu utakmice 3. kola Lige prvaka u skupinama A, B, C i D.

Voyo donosi borilačke spektakle svakog mjeseca. 4.studeni - FNC 13 - Beograd. Prosinac - FNC 14 - Sarajevo. Svaki mjesec BKFC event na Voyo.

Image
Image

Dvije utakmice igraju se u ranijem terminu (od 18.45) - dvoboj Galatasaraya i Bayerna te Intera i RB Salzburga, a preostalih šest susreta počinje u 21 sat.

FNC 4. studenoga stiže u Beograd, a revanš Croate i Vase pratite ekskluzivno na platformi Voyo.

Hrvatskoj javnosti najviše će pažnje privlačiti dva susreta - gostovanje Real Madrida našeg Luke Modrića kod portugalske Brage i okršaj Seville, za koju igra Ivan Rakitić, i engleskog viceprvataka Arsenala.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo