'Ne smijemo raditi gluposti i riskirati eliminaciju'

Nogometaši Dinama otputovali su u Baku gdje ih u utorak očekuje uzvratna utakmica 2. pretkola Lige prvaka protiv Neftçija.

17.7.2011.
18:04
VOYO logo

Kruno Jurčić poveo je svoje nogometaše u Azerbajdžan gdje namjerava hrabrom i čvrstom igrom potvrditi prolaz u 3. pretkolo Lige prvaka gdje će ga navjerojatnije čekati Helsinki.

Kijevski Dinamo često je nastupao u Bakuu, ali Jerko Leko nikad nije bio dijelom te momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bili su to turniri najboljih klubova bivšega SSSR-a, no mi smo tamo slali drugu momčad pa sad prvi put u životu dolazim u Azerbajdžan", kazao je Leko uoči polijetanja prema Bakuu.

Kao i obično, u prvoj utakmici s Neftçijem nije se štedio pa je dobio upozoravajući žuti karton. "Pričuvat ću se u uzvratu, neću se zalijetati, ne smijemo više raditi glupe prekršaje i riskirati eliminaciju za sljedeće pretkolo", dodaje Leko. Osim njega, ugroženi su Ivan Krstanović i Milan Badelj. Dobiju li kartone u Bakuu, neće imati pravo nastupa u prvoj utakmici protiv Helsinkija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strahujete li od Azerbajdžanaca ili je 3:0 nedostižna zaliha? "Oprez je nužan, ne treba nikada biti presiguran, iako smo pokazali zadivljujuću snagu u prvoj utakmici. Čujem i kako su u Neftçiju jako razočarani jer nisu očekivali da će im se netko tako nametnuti i nadigrati ih. Sada im istu lekciju treba očitati i u gostima, ne dopustiti im da nametnu svoj stil igre", kaže Leko. Razmišljate li još o povratku u reprezentaciju, iza vas je ipak 59 nastupa, dva EP-a, jedan SP? "Nisam se radi toga vratio u Dinamo nego da pomognem svom klubu u Europi. A bude li me Bilić tražio, tu sam, bit ću mu na raspolaganju", zaključio je Jerko Leko, koji je zaliječio ozljedu i bit će u prvih 11.

Vezani članci:

arti-201107150780006 arti-201107150721006 arti-201107130969006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo