'OVA VAŽNA SURADNJA' / Oglasio se i Dinamo nakon što je riješen 27 godina star imovinsko-pravni spor

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Sporazum o razumijevanju i podršci u vezi rekonstrukcije Gradskog stadiona Maksimir i izgradnje ili rekonstrukcije objekata Katoličke Crkve na 10 lokacija u Gradu Zagrebu potpisali su Andrej Plenković, Dražen Kutleša i Tomislav Tomašević

21.2.2024.
15:31
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Potpisivanjem sporazuma između Vlade i Zagrebačke nadbiskupije te Grada Zagreba riješen je u srijedu 27 godina star imovinsko-pravni spor za zemljište stadiona na Maksimiru, čime su osigurani preduvjeti za izgradnju novog nogometnog stadiona na Maksimiru.

Image
potpisan sporazum /

Nema više prepreka za novi stadion na Maksimiru: 'Ovo je povijesni dan. Hrvatska to zaslužuje'

Image
potpisan sporazum /

Nema više prepreka za novi stadion na Maksimiru: 'Ovo je povijesni dan. Hrvatska to zaslužuje'

Sporazum o razumijevanju i podršci u vezi rekonstrukcije Gradskog stadiona Maksimir i izgradnje ili rekonstrukcije objekata Katoličke Crkve na 10 lokacija u Gradu Zagrebu potpisali su u Banskim dvorima predsjednik Vlade Andrej Plenković, zagrebački nadbiskup Dražen Kutleša i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na svečanom potpisivanju, istaknuli su da se time definira odustajanje Zagrebačke nadbiskupije od započetih postupaka u kojima se potražuje naturalni povrat maksimirskih nekretnina. Istovremeno, Vlada i Grad Zagreb potpisali su da će osigurati preduvjete za izgradnju i rekonstrukciju 10 crkava ili drugih objekata Katoličke crkve u Zagrebu.

Nakon svega oglasio se i Dinamo, čije priopćenje prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"GNK Dinamo s velikim zadovoljstvom pozdravlja današnji potpisani sporazum između Vlade Republike Hrvatske, Grada Zagreba i Zagrebačke nadbiskupije koji je riješio pravni problem oko izgradnje novog stadiona na Maksimiru. Ova važna suradnja otvara novo poglavlje za razvoj našeg kluba i omogućit će nam stvaranje modernog sportskog centra koji će služiti prije svega našem klubu, navijačima, građanima gada Zagreba, ali i cijeloj Hrvatskoj."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska u Rumunjskoj može napraviti veliki korak prema prvom mjestu! Dvoboj 28. veljače pratite na Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo