BILI SU POVEZANI / Modrić u oproštajnom pismu Casemiru otkrio zanimljiv detalj. Njih dvojica u koristili jednu hrvatsku riječ u komunikaciji

Image
Foto: Profimedia

Transfer je po mnogim izvorima vrijedan 60 milijuna eura plus 10 milijuna koje bi madridski klub trebao dobiti kroz bonuse

20.8.2022.
15:09
Profimedia
VOYO logo

Defenzivni vezni i 30-godišnji brazilski nogometaš, Casemiro, potpisao je četverogodišnji ugovor s Manchester Unitedom gdje će nastaviti karijeru nakon uspješnih godina koje je proveo u madridskom Realu.

Ranije ovog petka transfer je najavio sam trener Reala Carlo Ancelotti, a sada ga je potvrdio Manchester United koji se na startu nove sezone nalazi na posljednjem mjestu ljestvice engleske Premier lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Transfer je po mnogim izvorima vrijedan 60 milijuna eura plus 10 milijuna koje bi madridski klub trebao dobiti kroz bonuse.

U Realu je Casemiro bio jedan od najvažnijih igrača te je sudjelovao u svim velikim uspjesima tog kluba zadnjih godina. Ukupno je ovaj vezni igrač odigrao 336 utakmica za Real, a postigao je 31 pogodak uz upisanih 29 asistencija, a gotovo sve ih je odigrao u društvu Luke Modrića i Tonija Kroosa, s kojima je godinama činio jedan od najboljih trija u povijesti nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oproštajno pismo

Posebno je u dobrim odnosima bio s Modrićem koji se od njega oprostio pismom, kojeg je prenijela Marca i u kojem je otkrio da je Casemiro s njima komunicirao i na hrvatskom jeziku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dragi Case, još se sjećam tvog debija za naš klub. Kako si samo bio živčan! Govorio sam ti da se smiriš, a sada kada razmišljam o tome shvaćam kako je završila priča koja je tako počela. Što si sve osvojio i ostvario! Tvoja prva sezona u Realu bila je i moja i nitko od nas nije mogao ni pomisliti što će nam sve nogomet donijeti.

Postao si pravi vođa. Uvijek si bio tu za suigrače i Real Madrid. Uvijek ćemo se sjećati toga. Zajedno smo osvojili puno trofeja, ali meni su najvažniji zajednički trenuci s tobom iza kulisa, oni za koje ne zna nitko osim nas. Ono što smo proživljavali svakog dana u trening-kampu Valdebebas. Posebno šale s tobom jer uvijek si bio sjajno raspoložen, čak i u stresnim situacijama i kod neuspjeha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smijanje s tobom tada mi je donosilo duševni mir. Sama spoznaja da ću se okrenuti i vidjeti tebe te da ću čuti 'Njega, njega'. Bio si najbolji tjelohranitelj na svijetu. Nedostajat ćeš mi, ali ti želim sve najbolje. Čovjek i profesionalac kao ti to zaslužuje. Prijatelju, hvala ti na svemu i sretno", napisao mu je Modrić.

Casemiro je od 2013. godine bio igrač Reala, s tim da je jednu sezonu odradio na posudbi u Portu. Ranije je igrao za Sao Paulo, a za brazilsku reprezentaciju ima 63 nastupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo