MATEO BEUSAN PRESUDIO: / Sudac drastično oštetio Cibaliju, a ova trojica najbolje su sudila ove sezone

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Oko Sokolovo smatra kako je Cibalia oštećena u posljednjem kolu HNL-a

21.5.2018.
21:19
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Cibalije porazom 1-2 (0-0) od Lokomotive u Zagrebu u susretu posljednjeg, 36. kola izgubili su prvoligaški status ostavši na posljednjem mjestu Prve HNL sa 26 osvojenih bodova.

Ipak, tko zna kojim je tokom utakmica mogla krenuti da im sudac Goran Gabrilo nije poništio gol Vinka Solde u 73. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VINKOVČANI BIJESNI ZBOG ISPADANJA CIBALIJE: ‘Ovo je katastrofa epskih razmjera. Vi ste sramota ovog grada!’

"Ovdje se radi o grešci drugog pomoćnog, ovo je već veća greška, pogotovo za Cibaliji jer je ovo bila borba za ostanak. To je vrlo aktivna igra, ako poslije budemo raspravljali tko je najviše oštećena, ali ovdje je Cibalia drastično oštećena", rekao je Mateo Beusan, sudački ekspert, u HRT-ovoj emisiji Stadion.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogreška i na drugoj strani

Minutu nakon poništenog gola, Vinkovčani su pali u rezultatski minus. Ali, da je sudac pogriješio i na štetu Lokomotive, Beusan smatra zbog situacije kada je u 78. minuti dosuđen kazneni udarac za Vinkovčane nakon što je Lovro Majer igrao rukom u kaznenom prostoru.

"Možemo reći da je ta lopta liznula ruku, ja ovo nikad ne bih sudio", smatra Beusan koji je komentirao isključenje Borje Lopeza na Jadranskom derbiju zbog kojeg će propustiti finale Kupa s Dinamom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji suci u Hrvatskoj?

"Sudac je ispravno postupio, bio je to neoprezan start desnom nogom direktno u članak, žuti karton je potpuno zaslužen", rekao je.

Beusan je odabrao i najbolje suce ove sezone u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jović, Modrić i Krmar su bili cijele sezone konsantni u formi. Statistika i analize pogrešaka pokazuju da ih imaju najmanje", zaključio je.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo