Žestoki udarac: Mamića usporedili s huliganima!

Sramotne šovinističke izjave Zdravka Mamića na račun ministra Željka Jovanovića podigle su na noge cijelu Hrvatsku.

15.3.2013.
17:43
VOYO logo

Mamić je eteru radija Soundset Plavi izjavio da je Jovanović 'uvreda za hrvatski mozak, 'Srbin koji nikada nije radio u prosvjeti i sportu' i 'hrvatomrzac', što je HOO oštro osudio u priopćenju.

"Hrvatski olimpijski odbor (HOO) osuđuje izjave koje je izvršni direktor NK Dinama Zlatko Mamić u današnjoj emisiji Soundset Plavog radija iznio na račun ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sadržaj, ton i način njegovih izjava neprihvatljivi su i potpuno neprimjereni u svakom civiliziranom društvu. Oni se kose sa svim načelima Olimpijske povelje te ih treba najoštrije osuditi. HOO podržava sve napore Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta usmjerene k boljitku hrvatskog sporta".

Možda najoštriji odgovor na Mamićeve izjave stigao je od strane Hrvatskog vijeća za medije, koje je ponašanje Dinamovog šefa usporedilo s ponašanjem huligana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/qPcerQM-KB0

"Nakon što je u podužem monologu na nedavnoj Skupštini HNS-a apelirao da se Vlada RH i institucije države pozabave problemom huliganizma na tribinama, doduše praznih stadiona, isti Zdravko Mamić pojam huliganizma još nam je jednom živo dočarao u jednom od svojih skandaloznih istupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krajnje je vrijeme da nakon niza incidenata Zdravka Mamića, kojem su meta najčešće bili novinari, institucije koje je na Skupštini HNS-a pozivao da rade svoj posao, isti počnu raditi – od njega. Ne zato što je ovaj put u pitanju visokorangirani političar, nego stoga što je vrijeme da se ponašanje i govor mržnje Zdravka Mamića u zemlji koja se približava ulasku u Europsku uniju u medijima i javnom prostoru svede na nultu točku tolerancije", piše u priopćenju koje potpisuje predsjednica vijeća Sanja Mikleušević Pavić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo