Prljava igra: 'Hrvati su veliki provokatori i licemjeri'

Vatrene je u Skopju dočekala 'šačica' hrvatskih navijača i to bi našima mogao biti jedan od rijetkih ugodnih trenutaka na ovom gostovanju.

11.10.2012.
18:41
VOYO logo

Vatreni su stigli u Makedoniju, lijepo se smjestili. Dočekala ih je i šačica naših navijača kojima je i izbornik Igor Štimac poslužio kao fotograf. Sve je to samo lijep i miran uvod u nešto mnogo opasnije, jer je sigurno da u petak navečer Hrvatsku čeka 'pakao'. Gostovanje u Skoplju nikad nije bilo ugodno za Hrvatsku.

Kako makedonska javnost diše, najbolje se ocrtalo tijekom posljednje konferencije za novinare njihove reprezentacije. Izbornika Čedomira Janevskog dočekalo je nevjerojatno pitanje tamošnjeg kolege.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poznato je da su Hrvati veliki provokatori i licemjeri, jeste li pripremili naše igrače na njihove prljavštine tijekom utakmice, možemo li se zaštititi od toga"?

Makedonski stručnjak dao je potpuno neutralan odgovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danima govorim igračima da se moraju usredotočiti samo na igru i moraju zaboraviti na sve ostalo. Respektiramo svakoga, ali isto tako vjerujemo u sebe i nadam se dobroj utakmici. Hrvatska je favorit, ali i mi možemo do pobjede", kazao je Janevski piše Večernji list.

Večernjak tako najavljuje da će Vatrene sigurno dočekati 'salve zvižduka, zajapurene face, neobjašnjiva mržnja i atmosfera linča.'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Makedonski izbornik nije htio reći početnu 11-orcu, te je priznao da ne zna previše o Sammiru. No, nije propustio već početi 'plakati' o sucima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bude li Vukojević čuvao Pandeva, nadam se da će sudac prije sankcionirati kartonima prekršaje nego što je to činio onaj arbitar u Zagrebu", ispalio je Janevski i za kraj u pomirljivom tonu dodao na pitanje da li je bod uspijeh:

"Sve ovisi o tijeku utakmice, nekad vam je bod velik poput Šar-planine, a gdjekad žalite za izgubljena dva boda! Želim da ovo bude lijepa utakmica i neka se na kraju veseli bolja momčad."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski nogometaši odradili su posljednji trening uoči kvalifikacijskog ogleda za SP kod Makedonije. Isprobali su travnjak na stadionu Filipa II. te obavili laganije vježbe kako je i običaj dan uoči utakmice. Što su točno radili i je li se mogao iščitati konačni sastav nije poznato jer su novinari bili poslani van s tribina nakon 15 minuta treninga.

Štimčevi izabranici djelovali su malo sumorno i neraspoloženo, no valjda će 'eksplodirati' na utakmici... specijal-201102150360004-Hrvatska nogometna reprezentacija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo