EUROPSKI NOGOMET / Majer zabio, Bjelica odigrao 'nulu': Leverkusen se opet izvukao, Torino i Sevilla slavili

Image
Foto: Profimedia

U opširnom tekstu donosimo pregled događanja u europskog nogometu subotnjeg podneva

30.3.2024.
17:57
Profimedia
VOYO logo

Veznjak hrvatske nogometne reprezentacije Nikola Vlašić odigrao je čitav susret za Torino u minimalnoj 1-0 (0-0) domaćoj pobjedi protiv Monze u susretu 30. kola talijanskog prvenstva.

Image
SUPER MARIO /

Pašalić asistirao u važnoj pobjedi Atalante nad aktualnim prvakom

Image
SUPER MARIO /

Pašalić asistirao u važnoj pobjedi Atalante nad aktualnim prvakom

Jedini gol za momčad koju vodi hrvatski stručnjak Ivan Jurić postigao je Sanabria (69-11m) iz kaznenog udarca sredinom drugog poluvremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovom pobjedom Torino je skočio na osmo mjesto ljestvice sa 44 boda, jednim više od devete Fiorentine i desetog Lazija, a dva više od sada 11. Monze.

Milan Badelj igrao je do 76. minute za Genou koja je na svom terenu igrala 1-1 (1-1) protiv Frosinonea. Domaće je u prednost doveo Gudmundsson (31-11m), a poravnao je Reinier (37).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Genoa je u sigurnoj zoni, 12. sa 35 bodova, dok je 18. Frosinone stigao do 25 bodova, koliko ima i 17. Empoli. Atalanta je šesta sa 50 bodova, pet manje ima sedmi Napoli. Uvjerljivo vodeći je Inter sa 76 bodova, 14 više od drugog Milana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogodak Ramosa za pobjedu Seville

Nogometaši Seville osvojili su tri gostujuća boda ove subote na gostovanju kod Getafea, u ogledu 30. kola španjolske La Lige Sevilla je pobijedila s minimalnih 1-0.

Pogodak odluke postignut je već u petoj minuti. Nakon kornera se stvorila gužva u domaćem šesnaestercu, a iz blizine se najbolje snašao Sergio Ramos i pogodio za, kasnije se ispostavilo, pobjedu njegove momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Getefa je ostatak utakmice napadao, pogotovo u drugom poluvremenu, ali je domaćin propustio brojne izgledne prilike te je Sevilla sačuvala gol prednosti. Getafe je ostao na desetom mjestu ljestvice, dok se Sevilla podigla na 14. mjesto.

Hrvatski nogometni reprezentativac Lovro Majer bio je strijelac drugog gola za Wolfsburg u važnoj 2-0 (1-0) gostujućoj pobjedi protiv Werdera u Bremenu u susretu 27. kola njemačkog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Majer, koji je u igru ušao u 60. minuti, potvrdio je dobru formu koju je pokazao tijekom reprezentativnih susreta golom za potvrdu pobjede u 84. minuti kada je izbio sam pred vratara te ga svladao lijepo potkopavši loptu. To je peti Majerov prvenstveni gol ove sezone.

Wolfsburg je inače poveo u završnici prvog poluvremena golom Lacroixa (45+4).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovom pobjedom Wolfsburg je stigao na 14. mjesto sa 28 bodova, dva manje od 10. Werdera.

Andrej Kramarić je igrao do 58. minute za Hoffenheim koji je bio nadomak pobjedi na gostovanju kod vodećeg Bayera u Leverkusenu. Beier (33) je doveo Hoffenheim u prednost, a taj je rezultat stajao sve do 88. minute kada je Bayer još jednom stigao do preokreta u samoj završnici. Andrich (88) je "drop-kickom" poravnao da bi Schick (90+1) iz vrlo sumnjive pozicije u sudačkoj nadoknadi kompletirao preokret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vodeći Bayer sada ima 73 boda, čak 13 više od drugog Bayerna koji će kasnije u subotu igrati protiv Borussije iz Dortmunda. Hoffenheim je deveti sa 33 boda.

Josip Juranović igrao je od 82. minute za Union Berlin kojega vodi Nenad Bjelica u 0-0 remiju na gostovanju kod Eintrachta u Frankfurtu kod kojeg je Hrvoje Smolčić ostao na klupi. Union je 12. sa 29 bodova, a Eintracht šesti sa 41.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo