VRUĆA ROBA NA TRŽIŠTU / Luka Vušković na meti talijanskog velikana: Milan se uzda u skriveni adut i vjeruju da ga mogu dobiti ispod cijene

Image
Foto: Pixsell.hr

Hajduk je u Vuškovićevom slučaju dobar potez povukao potpisivanjem trogodišnjeg ugovora kada je mladi stoper napunio 16 godina te je Splićanima pregovaračka pozicija mnogo bolja nego što je bila prije par mjeseci

8.3.2023.
20:00
Pixsell.hr
VOYO logo

Hajdukov 16-godišnji dragulj Luka Vušković definitivno je glavna tema hrvatskog nogometa posljednjih mjesec dana. Nije ni ostatak Europe imun na talent koji krije mladi Splićanin, a samim tim je zapeo za oko skautima brojnih kontinentalnih velikana.

Spominje ga sve češće i stručnjak za transfere Fabrizio Romano kao i jedan od vodećih analitičara kada su u pitanju mladi nogometaši Jacek Kulig, a talijanski Calciomercato u srijedu je objavio kako je za usluge mladog hajdukovca iznimno zainteresiran Milan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BOMBASTIČNA ODLUKA /

Superagent Roberta Lewandowskog vodit će Vuškovićevu karijeru: Postao je prvi Hrvat u njegovoj agenciji

Image
BOMBASTIČNA ODLUKA /

Superagent Roberta Lewandowskog vodit će Vuškovićevu karijeru: Postao je prvi Hrvat u njegovoj agenciji

Milanovo tajno oružje

Ranije ga se dovodilo u kontekst PSG-a, Manchester Cityja i Barcelone no prema pisanju medija iz susjedstva Milan misli ozbiljno. Pogotovo zato što se posljednjih sezona klub sa sjevera Italije orijentirao na dovođenje mladih talenata iz cijele Europe.

Ipak Luka Vušković se donekle razlikuje od njihovih ranijih akvizicija jer je znatno skuplji. Naime, Hajduk je svjestan kakvog igrača ima u kadru te traži cifru između 10 i 15 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Milanu vjeruju da će direktor Paolo Maldini, legendarni defanzivac Italije, nagovoriti Vuškovića na dolazak, a i sniziti cijenu.  Naime, Splićani su zimus već odbili 8 milijuna za mladog stopera, a od tada je već upisao tri nastupa i pogodak u seniorskoj konkurenciji. Također, došao je i pod okrilje super-menadžera Pinija Zahavija te se očekuje da će Transfermarkt prvim upisom cijene za Vuškovića dodatno podići cijenu igraču Hajduka.  

Hajduk zimus napunio blagajnu i produžio Vuškoviću ugovor

Hajduk je u posljednjem prijelaznom roku zaradio 10.5 milijuna eura i potrošio svega 550 tisuća. Iz toga se da zaključiti da je splitski klub zatvorio proračun za sezonu te uz to otvorio prostor razvoju novih projekata, a u eventualno ozbiljnije pojačavanje će ići na ljeto kada je izbor znatno veći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po pitanju Vuškovića je Hajduk osigurao stabilnost potpisivanjem trogodišnjeg ugovora kada je mladi stoper napunio 16 godina te je Splićanima pregovaračka pozicija mnogo bolja nego što je bila prije par mjeseci.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo