PRAVI DIJAMANT / Leko nakon utakmice nevjerojatno hvalio Vuškovića i otkrio tajnu prolaska u Kupu

Image

"Očito je mojim igračima bolje igrati s četiri iza..."

1.3.2023.
20:36
VOYO logo

Posljednji polufinalist Hrvatskog nogometnog kupa je splitski Hajduk koji je u gostima, nakon vrlo uvjerljive igre, pobijedio Osijek 2-1 (1-0).

Image
SLAVLJE BIJELIH /

Večer tinejdžera u Gradskom vrtu: Hajduk je u polufinalu kupa, Splićani i Osječani dobili nove najmlađe strijelce

Image
SLAVLJE BIJELIH /

Večer tinejdžera u Gradskom vrtu: Hajduk je u polufinalu kupa, Splićani i Osječani dobili nove najmlađe strijelce

Prošlosezonski osvajač Kupa Hajduk je dominirao većim dijelom utakmice te je vodio 2-0. U 21. minuti je 16-godišnji Luka Vušković bio strijelac za 1-0, a u 77. Filip Krovinović za 2-0. Jedini pogodak za Osijek dao je također 16-godišnjak, Filip Živković je u 84. smanjio na 1-2, ali vremena ni snage kod domaćina za nešto više nije bilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener Hajduka Ivan Leko komentirao je utakmicu: "Bitna je ova pobjeda. Hajduk je teško pobjeđivao u povijesti tu u Gradskom vrtu, a momci su odigrali pravu mušku partiju u teškom trenutku. Bili smo dobri i koncentrirani i imali smo tri ili četiri velike šanse, jako teško nam je bilo i čestitke svima. Nastavili smo nakon Maksimira biti normalni i pričati kao ljudi. Nismo mi ni majstori, nismo mi dobri, a nismo ni loši kao što je izgledalo. Pokazali smo da u svijeći još ima ulja. Zanimala me samo ta naša reakcija", kaže i nastavlja:

'Nikad nisam vidio boljeg igrača'

"Bilo je tu ponešto i dobrog nogometa. Može ova formacija biti budućnost.To je stvar vjere i percepcije. Čim kažeš da je tri iza, kreće panika i nervoza. Razlika je u deset metara lijevo ili desno i odmah su slobodniji. Ako gledamo europski nogomet sa tri iza ne igraju samo male ekipe. Hajduk je svoje zadnje titule osvojio s trojicom iza", priča i analizira:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"No očito je mojim igračima bolje igrati s četiri iza. Zabio je Vušković bitan gol. Kad stavite klinca od 16 godina, ili će biti jako loš ili jako dobar. Kiksao kod jedne šanse i poklonio jednu loptu. Ali to je ogroman talent, nisam vidio boljeg igrača sa 16 godina. Šteta je tom momku ne dati da igra.", zaključio je Ivan Leko.

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

6. Luka Vušković - 6 milijuna eura

"Razočarani smo. Imali smo puno veća očekivanja, no mislim da više nismo ni zaslužili zbog lošeg prvog dijela. Nismo mogli zaustaviti Livaju. Ako izgubimo puno utakmica, samopouzdanje nam pada. Sad smo u takvoj situaciji. Moramo dati sve od sebe da se dignemo. Počevši od sutra. Siguran sam da ćemo pokazati pozitivnu reakciju. Vjerujemo u sebe i nećemo odustati", rekao je nakon utakmice Rene Poms, trener Osijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo