INSAJDERSKA INFORMACIJA / 'Luka Modrić želi igrati SP 2026. Zato je odbio Ancelottijev prijedlog': Trese se nogometni svijet

Image
Foto: Profimedia

Ancelotti je, kako je otkrio Álvarez de Mon za Radio Marcu, ponudio Modriću da bude dio njegovog trenerskog stožera od sljedeće sezone. Kapetan Vatrenih se ne vidi kao opciju za taj posao

21.2.2024.
8:52
Profimedia
VOYO logo

Luka Modrić (38.) više nije u planovima Carla Ancelottija u Realu. Nije da će biti zacementiran na klupi, ali stvar je i više nego jasna. Nakon što mu u lipnju istekne jednogodišnje produljenje ugovora, Real Madrid mu neće ponuditi novi. Prema trenutnom situaciji, onako kako se to da iščitati između redaka. Španjolski mediji donose najnovije informacije o Luki Modriću. Točnije, tvrde kako mu je u planu igrati SP 2026. na području SAD-a, Kanade i Meksika.

Image
NEMILOSRDNI KRALJEVI /

Čistka u Madridu: Real zbog Mbappea prodaje 'Modrićevog sina'?

Image
NEMILOSRDNI KRALJEVI /

Čistka u Madridu: Real zbog Mbappea prodaje 'Modrićevog sina'?

"Modrić se zahvalio na ponudi. Shvatio ju je kao svojevrsnu trenerovu poruku da više nije na razini potrebnoj za igranje u Realu. Luka će nastaviti igrati, ali ako ne dođe do radikalnog i teško mogućeg zaokreta, daleko od Bernabeua. Umirovljenje na ljeto mu nije opcija ni pod razno", napisao je Relevo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dogodilo se to u siječnju. Ancelotti je, kako je otkrio Álvarez de Mon za Radio Marcu, ponudio Modriću da bude dio njegovog trenerskog stožera od sljedeće sezone. Hrvatski nogometni kapetan se ne vidi kao opciju za taj posao. Nastavit će igrati, ali ako se ne dogodi nešto radikalno i nevjerojatno, ipak daleko od Santiago Bernabéua. Ponuda se čini paradoksalnom ako je usporedimo s Ancelottijevim inzistiranjem u različitim nastupima u kojima aludira da je Modrić, poput Kroosa ili Nacha, zaslužio pravo odlučiti žele li nastaviti još godinu dana", stoji u tekstu Releva.

"To što mu trener nudi da prestane igrati nije spojivo s ostvarivanjem te opcije do 2025. godine. Neće se dogoditi ni da Modrić pokuca na vrata Florentina ili Joséa Ángela Sancheza da pokaže volju za nastavak. Njegovo se stanje teško može pogoršati, ali može se popraviti. Od jedanaest izabranih, Luka je redovito na klupi u velikim (i ne tako velikim) utakmicama. Neodvojivi kontekst s igračem njegove veličine, jer takav igrač uvijek mora igrati. Ili bi morao. Modriću također nije bilo moguće prihvatiti prelazak u Ancelottijev stožer, jer je njegovo nezadovoljstvo trenerom posebno i klubom općenito opipljivo, iako za sada nije pretočeno u javne izjave, navodi španjolski novinar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Luka ove sezone nije ni pomišljao na odlazak u mirovinu. A nikada nije verbalizirao ni da želi biti trener. Carlo je sigurno želio graditi mostove s Modrićem, ali sada se ta veza teško obnavlja", navodi se u izvještaju.

Kasnije je Javier Herraez u kultnoj radijskoj emisiji Carrusel Deportivo na slušanoj postaji Cadena SER objavio: "Modrić se ne želi priključiti Ancelottijevom stožeru jer želi i dalje igrati. Intrigira ga igranje na idućem Svjetskom prvenstvu u Americi, Meksiku i Kanadi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Modriću će, samo za napomenu, tada biti tri mjeseca od 41. rođendana. Živi bili, pa vidjeli.

Hrvatska u Rumunjskoj može napraviti veliki korak prema prvom mjestu! Dvoboj 28. veljače pratite na Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo