UZBUDLJIV OKRŠAJ / Olmov Leipzig dominirao - Modrićev Real prošao. Navijači zviždali Madriđanima

Image
Foto: Profimedia

Njemački sastav dominirao je i konstantno prijetio, a navijači domaće momčadi zviždali su svojim ljubimcima nezadovoljni njihovom izvedbom na terenu

6.3.2024.
23:08
Profimedia
VOYO logo

Real Madrid je "visio" veći dio susreta protiv RB Leipziga, ali njemački sastav nije uspio iskoristiti niz prilika koje je imao. Na koncu je susret završio 1-1 i Real je obranio njemačkih 1-0.

Image
RUTINSKI U MANCHESTERU /

City lakoćom u osminu finala kao prva engleska momčad u povijesti LP-a s deset pobjeda zaredom

Image
RUTINSKI U MANCHESTERU /

City lakoćom u osminu finala kao prva engleska momčad u povijesti LP-a s deset pobjeda zaredom

Vinicius Junior je doveo Real u vodstvo u 65. minuti, a izjednačio je Willi Orban tri minute kasnije. Luka Modrić je za Real zaigrao od 77. minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemački sastav je daleko bolje ušao u susret i gosti su već u prvih 15 minuta imali dvije lijepe prilike. Najbolju je propustio Benjamin Šeško u 10 minuti izašavši sam ispred Andrija Lunina, ali je ukrajinski vratar sjajno obranio. Pet minuta kasnije opasno je zaprijetio i Loic Openda, ali je pucao pored gola.

Prvu ozbiljniju situaciju pred njemačkim vratima vidjeli smo u 25. minuti kada je Valverde proigrao Bellinghama, koji je pucao po golu, ali je obrana to blokirala. Bilo je to sve od domaćina u prvom dijelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novu priliku gosti su imali u 39. minuti, Xavi Simons je pucao, ali se lopta od bloka odbila u korner. Simons je odlično pucao i dvije minute kasnije, no Lunin je bio spreman izbacivši loptu u korner. Nakon ubačaja iz kornera Openda je imao veliku priliku, ali je opalio pored gola.

Zvižduci s tribina

RB Leipzig je dominirao u prvom poluvremenu i Real je mogao biti sretan što je završilo bez golova. Što domaća publika misli o igri "Kraljevskog kluba" u prvih 45 minuta pokazala je isprativši momčad zvižducima s terena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemački sastav je u 48. minuti stigao do nove prilike nakon što je Lunin nepotrebno istrčao s gola. Međutim, Openda se nije najbolje snašao, a Ukrajinac je ispravio svoju pogrešku. Samo dvije minute kasnije bivši igrač zagrebačkog Dinama Dani Olmo je imao slobodnjak sa 21 metra, ali je pogodio živi zid.

U 55. minuti dogodila i sporna situacija koja je možda i odredila smjer utakmice. Vinicius Junior je zbog nesportskog poteza nad Orbanom možda mogao dobiti i crveni karton, ali se talijanski sudac Davide Massa zadovoljio žutim kartonom. Deset minuta kasnije Vinicius je doveo Real u vodstvo nakon asistencije Judea Bellinghama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bili su jako blizu senzacije

RB Leipzig se brzo vratio izjednačivši samo tri minute kasnije. David Raum je ubacio s lijeve strane, a Orban glavom posve zasluženo pogodio za 1-1.

U 74. minuti gosti su bili korak do preokreta, ali je Lubin zaustavio Šeškov udarac. Dvije minute kasnije još jednom je pucao Openda, ali još jednom nije bio precizan. Real je u završnici preko Rodryga mogao sve riješiti, ali je Brazilac loše pucao. Posljednju priliku na utakmici imao je Olmo u sudačkoj nadoknadi kada je pokušao nadmudriti domaćeg vratara, ali je njegov udarac završio na vrhu vratnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednja četiri putnika u četvrtfinale doznat ćemo idućeg tjedna. U utorak, 12. ožujka sastaju se Arsenal - Porto (0-1), te Barcelona - Napoli (1-1), a dan kasnije igraju Atletico Madrid - Inter (0-1), te Borussia Dortmund - PSV Eindhoven (1-1).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spektakularnu FNC 15 priredbu iz Ljubljane možete gledati u prijenosu UŽIVO 30. ožujka na Voyo platformi

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo