'BILO BI NAIVNO VJEROVATI U TU PRIČU, SVE JE BILO PLANIRANO' / Milanova legenda otkrila pozadinu Bobanovog otkaza

Image
Foto: Profimedia

Legenda Milana osvrnula se i na novo lice koje bi trebalo stići na San Siro na mjesto Bobana, a ujedno i voditi momčad s klupe

15.4.2020.
17:29
Profimedia
VOYO logo

Kratko je trajala karijera legende hrvatskog nogometa Zvonimira Bobana na mjestu sportskog direktora Milana. Nakon otprilike tri četvrtine sezone dobio je otkaz i vratio se na svoj stari posao u FIFA-u.

Nije bila tajna da se Boban nije u puno toga slagao s izvršnim predsjednikom kluba Ivanom Gazidisom, a nakon jednog intervjua u kojem je otkrio pozadinu sukoba u Milanu dobio je otkaz. Znalo se tad već da Gazidis želi dovesti njemačkog stručnjaka Ralfa Ragnicka, a Boban i Maldini vjerovali su treneru Stefanu Pioliju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijelu tu situaciju prokomentirao je legendarni igrač Milana Marco Simone.

"To je neizmjeran gubitak. Bilo bi naivno vjerovati da su mu otkaz dali samo zbog kontroverznog intervjua. Oni su to iskoristili kao izliku, sve je već bilo isplanirano", rekao je SImone u razgovoru za uglednu Gazzettu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad imate u klubu dvije ikone poput Maldinija i Bobana, znate na početku kakvu težinu to ima. Oni znaju kako se upravlj klubom. Onaj tko ih je odabrao, trebao je nastaviti s njima. Oni su bili dvije ključne figure za novi početak Milana."

Image
Foto: Profimedia

Newly appointed AC Milan forward Zlatan Ibrahimovic (L) is welcomed by AC Milan's chief football officer Zvonimir Boban upon his arrival at Linate airport, on January 2, 2020. Ibrahimovic has signed with AC Milan on a six-month deal, promising to help rescue the struggling Serie A outfit's season. The 38-year-old will undergo his medical on January 2 and will hold his first press conference the following day., Image: 490623962, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: STR / AFP / Profimedia

TO MU JE HVALA ZA SVE ŠTO JE NAPRAVIO: Sramotno je što su navijači napravili Modriću i to preko najčitanijeg sportskog dnevnika

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
TO MU JE HVALA ZA SVE ŠTO JE NAPRAVIO: /

Sramotno je što su navijači napravili Modriću i to preko najčitanijeg sportskog dnevnika

Image
TO MU JE HVALA ZA SVE ŠTO JE NAPRAVIO: /

Sramotno je što su navijači napravili Modriću i to preko najčitanijeg sportskog dnevnika

Ragnick će teško u Italiji

Legenda Milana osvrnula se i na novo lice koje bi trebalo stići na San Siro na mjesto Bobana, a ujedno i voditi momčad s klupe.

"Sumnjam da će takav tip koji je ujedno sportski direktor i trener moći funkcionirati u Italiji. A njegova bi uloga u praksi mogla eliminirati ulogu Maldinija. Klub će morati razjasniti upravljačku strukturu. Ako Gazidis misli to ostvariti, mora se onda oprostiti od Maldinija", zaključio je Simone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, toliko se dugo pričalo o dolasku Ragnicka, mnogi mediji prenijeli su da je to već gotova priča, ali sam Ragnick negirao je povezanost s Milanom. U razgovoru za Goal rekao je da je bilo "nekih razgovora" s Milanom, ali da ništa nije dogovoreno.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo