RIJEČ IZBORNIKA / Dalić uoči Cipra: 'Igrači su svjesni da imamo problema u kvalifikacijama, u ovima smo izgubili već pet bodova

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Vatreni trenutno dijele prvo mjesto s Rusijom s 13 osvojenih bodova, dok je Cipar posljednji s četiri osvojena boda

7.10.2021.
18:12
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija u petak nastavlja svoju avanturu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. godine, a Vatreni će prvu od dvije listopadske utakmice odigrati na Cipru.

Vatreni trenutno dijele prvo mjesto s Rusijom s 13 osvojenih bodova, dok je Cipar posljednji s četiri osvojena boda, a Slovačka, s kojom Hrvatska igra u ponedjeljak ima devet bodova i treća je na ljestvici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoči utakmice s Ciprom oglasili su se izbornik Hrvatske Zlatko Dalić i stoper Duje Ćaleta-Car.

Image
JURA IMA RIJEČ /

Izbornik ostaje pri svom: 'Zlatko Dalić u ovom trenutku razmišlja logično. Nije to baš tako kao što se spominje'

Image
JURA IMA RIJEČ /

Izbornik ostaje pri svom: 'Zlatko Dalić u ovom trenutku razmišlja logično. Nije to baš tako kao što se spominje'

Mirnoćom do rezultata

"Igrači su svjesni da smo uvijek imali problema u kvalifikacijama, ne sjećam se da su neke prošle glatko. Izgubili smo već pet bodova, mislim da će 20 ili 21 bod biti dovoljno", rekao je izbornik Dalić pa se osvrnuo na izostanke Lovrena, Juranovića, Oršića i Ivušića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bit će nam problem što obrana nije standardna, morat ćemo biti pažljivi i oprezni, ali vjerujem u mlađe igrače. Ako budemo statični i protok lopte bude spor, imat ćemo problema, tražit ćemo ulaske u prazan prostor. Imat ćemo tri igrača koji mogu donijeti taj ključni pas, a to su Modrić, Kovačić i Brozović. Nadam se da će Perišić nastaviti odličnu formu iz Intera. Svi igrači su u formi, cijela ekipa je spremna za dobru utakmicu."

"Važna nam je svaka utakmica u borbi za Katar. Čeka nas utakmica gdje ćemo imati veći posjed lopte, želimo mirnoćom doći do rezultata. Bit će važno strpljenje i da ne podcijenimo protivnika. Ovo je bitna utakmica, očekujemo tri boda, a takve utakmice nisu lake. Moramo to dobro odraditi", zaključio je Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ćaleta-Car: Znamo po što smo došli

Duje Ćaleta-Car također se oglasio. Podsjetimo, on je dobio naknadni poziv u reprezentaciju nakon što je evaluirano stanje u obrani.

"Hrvatski navijači mogu očekivati kvalitetnu igru, što smo pokazali i prošli ciklus, kad smo imali tri utakmice. Sada imamo dvije i imamo više vremena za uvježbavanje. Nadam se da će naši navijači vidjeti dobru utakmicu i tri boda. Bit će teška utakmica, to je sigurno. Najgore je kad se upišu unaprijed tri boda, danas svatko igra nogomet. Znamo po što smo došli, tri boda, dat ćemo sve od sebe da to ostvarimo", rekao je stoper Vatrenih pa dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Analizirali smo Cipar, stožer je to dobro odradio. Imali smo par sastanka. Nismo ih dobro upoznali kroz Europu, ali radi se o kompaktnoj momčadi, znamo da nije ekipa za baciti te da će dati sve od sebe. Nadam se da će sve biti u redu", rekao je Ćaleta-Car.

Hrvatska i Cipar igraju u petak od 20:45.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo