POLA RIMA SLAVI: / Kritizirani Garcia na rubu otkaza, klupu Rome preuzima poznato lice?!

Image
Foto: AFP, FILIPPO MONTEFORTE

Već neko vrijeme žestoko kritizirani trener Rome Rudi Garcia na rubu je otkaza u Romi nakon što je ovaj slavni talijanski klub vodio dvije i pol sezone.

12.1.2016.
21:12
AFP, FILIPPO MONTEFORTE
VOYO logo

Dvije godine za redom Roma je u Serie A osvajala drugo mjesto. No, ove sezone Romanisti su mislili kako bi njihovi nogometni ljubimci konačno mogli osvojiti Scudetto jer je Roma bila u vrhu. Navijači Rome su tijekom povijesti naviknuli da njihov omiljeni klub prvenstva završava kao drugi. Juventus i ranije Inter, u čijoj je sjeni bila Roma, bacala je u očaj sve pristalice Vučice. Roma je jesenas u derbiju slavila protiv tada očajnog Juventusa, navijači su bili sretni, ali njihova sreća nije bila dugog vijeka.

Buđenje Intera i Fiorentine, pad Rome

Inter Ivana Perišića i Marcela Brozovića i Fiorentina Nikole Kalinića, Milana Badelja i Ante Rebića probudili su se. Napoli je na krilima sjajnog Higuaina započeo svoj uspon prema vrhu prvoligaškog društva i uskrsnuće Juventusa Marija Mandžukića bacilo je Romu dalje od vrha, srušila rimskim navijačima snove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, JOSE JORDAN

Roma je počela padati. Uslijedio je niz remija i neuvjerljivih igara i rimski velikan je pao na tek peto mjesto, na kojem je sedam bodova udaljen od vrha, a skupinu Lige prvaka jedva su prošli. Navijači su se žestoko obrušili na Garciju, koji se našao na žestokom udaru Rominih Ultrasa.

James Pallotta izgubio strpljenje i poslušao glas navijača

Sad se samo čeka njegov otkaz. Nakon remija u 18. kolu Serie A protiv Chieva u gostima (3:3) i u 19. kolu protiv Milana na Olimpicu u Rimu (1:1) čini se kako se prelila čaša strpljenja predsjednika kluba James Pallotta koji je poslušao glas navijača i pronašao njegovog nasljednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To će najvjerojatnije biti bivši trener Rome Luciano Spalletti s kojim sad pregovara, koji je već ranije sa svojim bivšim klubom osvojio talijanski kup, nakon čega je sjajno krenuo i sa ruskim Zenitom. Osvojio je dva ruska prvenstva i jedan kup, ali nakon tri sezone bez trofeja, u Sankt-Peterburgu je dobio otkaz i već dvije godine je bez angažmana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo