DINAMO UVJERLJIVIM PORAZOM ZAPOČEO NASTUP U LIGI PRVAKA: / Lyon srušio modre snove za 57. minuta

Image
Foto: AFP, PHILIPPE DESMAZES

Nogometaši Dinama porazom su započeli svoj ovosezonski nastup u skupini H Lige prvaka. Bolji od hrvatskog prvaka bio je Lyon rezultatom 3-0.

14.9.2016.
22:10
AFP, PHILIPPE DESMAZES
VOYO logo

LYON - DINAMO 3:0

Lyon: Lopes, Mbiwa, Nkoulou, Tolisso, Ferri, Darder, Morel, Rafael, Gonalons, Cornet, Rybus

Dinamo: Šemper, Stojanović, Benković, Schildenfeld, Pivarić, Jonas, Machado, Pavičić, Ćorić, Soudani, Fernandes

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: 1-0 Tolisso (13.), 2-0 Ferri (49.), 3-0 Cornet (57.)

Dinamo je na startu svoje nove sezone u Ligi prvaka doživio težak poraz u Francuskoj od 0-3. Pogotke su za francusku momčad postigli Corentin Tolisso u 13. minuti, Jordan Ferri u 49. i Maxwell Cornet u 57. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više od poraza boli jalova igra Dinama u prvom dijelu

No, više od poraza boli jalova igra Dinama. Pogotovo u prvom dijelu. Modri su prvi udarac imali tek u 35. minuti, a u to vrijeme Lyon ih je imao čak 11! Hrvatski prvak u prvih 20 minuta redao je pogrešku za pogreškom, loše dodavanje za lošim dodavanjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo nikako nije mogao iznijeti loptu u zonu udarca na nekih 20 metara od gola Lopesa. Lyon, s druge strane, brzom je tranzicijom lomio Dinamovu obranu i dosta lagano dolazio u prilike. Mladi Dinamov vratar Adrian Šemper (18), inače golman koji je imao debi za Dinamo u Ligi prvaka, bio je zaista sjajan u ovom dvoboju. Posebno u prvom dijelu. Šitum je imao nekoliko sjajnih intervencija s kojima je pokazao kako ima svjetlu budućnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjajni Šemper

Posebno će se pamtiti 9. minuta susreta. Lyon je izigrao Dinamo i došao na nekih pet metara od mladog vratara Modrih, lopta je s desne strane bila ubačena Cornetu koji je petom pokušao zabiti, ali Šemper je to sjajno obranio. Nije bio impresioniran Šemper u ovom dvoboju, inače četvrti najmlađi golman u povijesti Lige prvaka.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

SPEKTAKL NA PARC OLYMPIQUE LYONNAISU: Ovako je izgledalo Dinamovo predstavljanje u Ligi prvaka

Image

SPEKTAKL NA PARC OLYMPIQUE LYONNAISU: Ovako je izgledalo Dinamovo predstavljanje u Ligi prvaka

Lyon poveo u 13. minuti

Lyon je poveo u 13. minuti utakmice. Tolisso je zabio za vodstvo Francuza! Bio je to sjajan skok 22-godišnjeg Francuza i odličan trzaj glavom za 1-0. Zabio je Tolisso od prečke. Ništa tu nije mogao Šemper koji se protegnuo najviše što je mogao.

U 23. minuti nakon kornera Gonalons je glavom poslao loptu preko gola, a u 36. Rybus sa deset metara iskosa pucao i nije pogodio. Jedina prava prijetnja s Dinamove strane dogodila se u sudačkoj nadoknadi, kada je Jonas dobro pucao sa 25 metara, ali vratar Lopes je bio na mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bolje drugo poluvrijeme, ali...

Na startu drugog poluvremena, u 49. minuti, Lyon povećava vodstvo. Igrači Dinama izgubili su loptu na centru, uslijedila je polukontra Francuza i Ferri je pogodio mrežu. Ponovno Zagrepčani pogriješili na svojoj polovici. Stojanović je izgubio loptu i nakon duplog pasa Cornet u 57. minuti zabija za 3-0.

Iako je dojam i rezultat bio loš, imao je Dinamo nekoliko prigoda u drugom poluvremenu. U 56. minuti Fernandes je povukao kontru, uposlio je Soudanija, koji se spetljao. Novu prigodu Soudani je imao u 61. minuti nakon kornera, ali sa dva metra uspio je nemoguće, pogodio je gredu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 71. Pivarić je ubacio, a Soudanijev odličan volej završava pored gola. I konačno, u 87. minuti, nakon Pavičićeva proigravanja Šitum pogađa gredu. Ništa nije išlo od noge za Modre u ovoj utakmici. Izdvojit ćemo i jedan zanimljiv podatak. Naime, 12 od posljednjih 18 golova Lyona u Ligi prvaka zabili su - Dinamu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj utakmici skupine H Juventus i Sevilla su u Torinu odigrali bez golova 0-0. U sljedećem kolu, 27. rujna, Dinamo na Maksimiru dočekuje Juventus, a Sevilla je domaćin Lyonu.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo