DINAMOVA SRAMOTA KOJA I DANAS BUDI SUMNJU: / 'Bilo je tu svega...'

Image
Foto: Screenshot

Nogometaši Dinama u srijedu otvaraju nastup u grupnoj fazi Lige prvaka gostovanjem kod Lyona. Već na sam spomen predstojećeg suparnika mnogi se sjete utakmice iz prosinca 2011. godine.

13.9.2016.
12:19
Screenshot
VOYO logo

Dinamo je tada u posljednjem kolu na svome Maksimiru doživio pravi debakl protiv Lyona (1-7) i to u prilično čudnim okolnostima. Poveli su Modri pogotkom Matea Kovačića, gosti su do poluvremena izjednačili na 1-1, a onda u nastavku utrpali šest komada u mrežu zagrebačke momčadi koju je tada vodio Krunoslav Jurčić. Činjenica da je Lyon zabio taman koliko mu je trebalo da na ljestvici bude ispred Ajaxa i prođe dalje, mnogima je bila sumnjiva, a danas i Jurčić priznaje da je tu bilo svega.

Image
DINAMOV GOLMAN ŠEMPER: /

'Osijek nas nije destabilizirao, a u Lyon putujemo bez straha'

Image
DINAMOV GOLMAN ŠEMPER: /

'Osijek nas nije destabilizirao, a u Lyon putujemo bez straha'

'Odjednom je sve utihnulo'

"Teško mi se toga i prisjećati, ali bila je to zaista jako čudna utakmica. Na poluvremenu je bilo 1-1, a do kraja su nam zabili točno onoliko golova koliko im je bilo potrebno za prolazak. Bilo je tu svega i svačega, sjećate se i onog namigivanja, ali ne želim sad vaditi kosture iz ormara", izjavio je Jurčić za 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Namigivao je Domagoj Vida nakon jednog od primljenih golova, a mnogi su to protumačili kao jasan znak da je utakmica namještena. Posebno su bijesni bili u Ajaxu koji je, zahvaljujući maksimirskom rezultatu, ostao bez drugog kruga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tko god imalo bolje prati nogomet, zna da sve ono što se događalo u drugom poluvremenu ne može biti normalno. Sjećam se i da je nakon te utakmice bilo jako mnogo analiza, a odjedanput je sve to prestalo, utihnulo. Svašta se pričalo, znate i sami, ali na kraju sam, eto, samo ja platio cijenu. Bilo je tu svega i svačega, ali dovoljno sam rekao, ne treba se više vraćati na to", zaključio je današnji trener turskog Adanaspora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo