KAPETAN FIORENTINE JE UBIJEN? / 'Otvorili smo slučaj i podigli optužnicu. Uskoro dolaze rezultati obdukcije'

Image
Foto: AFP

Dok se čekaju nalazi obdukcije počela su nagađanja o uzrocima smrti.

5.3.2018.
13:41
AFP
VOYO logo

Javni tužitelj iz Udina Antonio De Nicolo sumnja da se u slučaju smrti Fiorentininog kapetana Davidea Astorija radi o ubojstvu iz nehaja. Potvrdio je to na konferenciji za novinare na kojoj je istaknuo da je podignuta optužnica protiv nepoznate osobe.

Image
OD ČEGA JE PREMINUO KAPETAN FIORENTINE? /

Pojavila se nagađanja da ipak nije riječ o srčanom zastoju

Image
OD ČEGA JE PREMINUO KAPETAN FIORENTINE? /

Pojavila se nagađanja da ipak nije riječ o srčanom zastoju

"Otvorili smo istragu protiv nepoznatog počinitelja, pod pretpostavkom da je došlo do ubojstva iz nehaja. Također, naručili smo obdukciju kako bismo rasvijetlili slučaj. Ona će biti obavljena u utorak", kazao je tužitelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dužnost nam je utvrditi je li njegova smrt bila posljedica tragične fatalnosti odnosno je li se ipak nešto dogodilo. Za sada nitko nije odgovoran, niti se čini da postoji netko tko bi mogao dati odgovore na pitanja. Pokretanje ovog postupka omogućit će nam da utvrdimo postoji li nečija odgovornost", pojasnio je potom u razgovoru za ANSA-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Astori je, inače, u siječnju proslavio 31. rođendan, a prije dva tjedna postao je otac. U subotu navečer se sa suigračima odmarao u hotelu uoči utakmice, ali ujutro se nije pojavio na doručku.

Što se dogodilo?

“Nije bio na doručku u 9.30, a obično je na njega prvi dolazio. Otišli smo provjeriti u sobu, Davide je spavao sam u njoj. Još ne znamo uzrok smrti. Liječnici su samo ustanovili smrt. Tijelo je prevezeno na obdukciju, trenutačno ne znamo više detalja. Obdukcija će biti obavljena poslijepodne”, rekao je u nedjelju utučeni glasnogovornik Fiorentine Arturo Mastonardi okupljenim novinarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednja osoba koja ga je vidjela bio je vratar Sportielo, negdje oko 11.30 navečer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Igrali su Playstation u sobi. Astori je tada bio dobro. Na njemu se vidjelo da je dobro. Maser je našao tijelo, a nakon toga klub je odmah nazvao nogometaševe roditelje u Bergamo kako bi im priopćili što se dogodilo. Obaviještena je i njegova supruga Francesca Fioretti s kojom je prije dva tjedna dobio dijete. Članovi njegove obitelji odmah su se zaputili u Udine kako bi posljednji put vidjeli svog sina, supruga… Astori nije davao do znanja niti je izgledao kao da ima ikakvih problema”, piše Calciomercato.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo